Last news in Fakti

20 Януари, 2020 12:00 3 172 21

Япония е решена за мир с Русия

  • япония-
  • шинзо абе-
  • русия

Шинзо Абе сигурен, че преговорите ще са успешни

Япония е решена за мир с Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Японското правителство няма колебания в идеята да постигне мирен договор с Русия. Това заяви японският премиер Шинзо Абе, цитиран от ТАСС.

Той говори по време на откриването на заседанието на парламента. Японското правителство се опитва да постигне споразумение с руските представители за Курилските острови.

„Споразуменията, които договорихме с руския президент Владимир Путин се изпълняват дословно. Съвместната икономическа дейност се насръчава и на четирите острова. Планираме да забързаме преговорите. Мисля, че ще решим всички въпроси и ще обявим мирен договор“, заяви Абе.

Двете страни водят продължителен спор около правата на Курилските острови и за това все още не са подписали официален мирен договор. През последните две години вървят постоянни преговори по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    27 5 Отговор
    Да подписват там да не загубят и Окинава, че тогава ще трябва да излизат на смени по улиците!!!
  • 2 Borislav Popov

    9 8 Отговор
    Галено ми викат борче-кожено отворче.Оооо риба щука в карай ми я тука. Нищо че е дебела асъ много уйща съм смлела откак разшириха ми дупето в СеЦеЗето.
  • 3 jorj

    2 8 Отговор
    От устата на това мизерно и уродливо псе трудно ще измъкнат нещо, да некажа нищо!!!!!!
  • 4 Българина

    40 3 Отговор
    Руснаците НИКОГА няма да пуснат аванта на КРАВАРИТЕ, да си направят бази на Курилите, както не пуснаха аванта с Крим. :-)
  • 5 Монгола

    41 0 Отговор
    Курилските острови за тамагочитата само на картичка както и Крим за укрите!
  • 6 Еl comandante

    2 7 Отговор
    Гaлeнo ми викaт курваланче-с дупе кът бостанче.Oooo рибa щукa вкaрaй ми я тукa. Нищo чe e дeбeлa aсъ мнoгo уйщa cъм cмлeлa oткaк рaзширихa ми дупeтo в CeЦeЗeтo.

    Коментиран от #8

  • 7 като видяха

    31 0 Отговор
    меките китки на Нато и твърдия на Сармат, не само Курилите но и Хокайдо ще прежалят само да има мир.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 az #Победа75

    31 0 Отговор
    На Япония й предстои да се интегрира тясно в Евразийската икономическа зона, а за това й е нужно да оправи отношенията си с Москва!

    Процесите в света много се ускориха, Яппнците също бързат!
  • 10 Еl comandante

    0 5 Отговор

    До коментар #8 от "Еl Comandante":

    Курваланкеее всички знаят че Командате съм Аз а ти си курваланка ебаната в СеЦеЗето педерасКА. ПРАСПРАСПРАСКА

    Коментиран от #11

  • 11 Еl Comandante

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Еl comandante":

    Мноооо си проЗД уе Саше!!!!
  • 12 987

    6 34 Отговор
    Естествено,че Япония иска мир.Япония не е агресивна държава.Това е най-развитата държава в света след САЩ.Имат един от най-добрите стандарти в света и са най във всичко.Япония има какво да губи,ако тръгне на война.Русия от друга страна е бедна и мизерна сдържава без бъдеще и е сред май-агресивнитр страни в света.Русия няма какво да губи и може да си позволи поредния конфликт.

    Коментиран от #13

  • 13 Еl Comandante

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "987":

    СУС ма ебана мангя у дупето в СеЦеЗето!!!!
  • 14 Еl comandante

    3 2 Отговор
    Галено ми викат курвaлaнчe-c дупe кът бocтaнчe.Оооо риба щука вкарай ми я тука. Нищо че е дебела аcъ много уйща съм смлела откак разшириха ми дупето в СеЦеЗето.

    Коментиран от #16

  • 15 ооо

    6 2 Отговор
    Пф да им дадът неква земя за кинти там имат градове с по 30 мил жители а горе рустаците имат земя по голяма от япония и има нема 1000 човека там поне тея са стабилни
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ПЕНКО

    10 0 Отговор
    РУСИЯ Е ПРЕДОСТАВИЛА НА ЯПОНИЯ ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ В СИБИР -ЗА ЕКСПЛОАТАЦИЯ И КУЛТИВИРАНЕ /ГЛАВНО ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ / , А КУРИЛСКИТЕ ОСТРОВИ СА САМО ЗА ВОЕННИТЕ НУЖДИ НА РУСИЯ !!!
  • 19 соросоид дебил

    8 2 Отговор
    Естествено че ще иска мир, къде ще ходи Япония, както и Европа. Нямат никакви ресурси. Гиганта Китай расте пред очите им.Едно бъдещо обединение на Корея съвсем ще ги засенчи. Застаряващо население, стагнация в икономиката, притискане на външните пазари от новите конкуренти.Русия им предлага съвместно икономическо използване и привилегии на руският пазар, но джапанките се ослушваха до сега мечтаеки си че Русия може да склони да им върне две от островчетата. Само че преди месец във връзка с това съвместно икономическо използване руснаците заловиха японски рибарски кораб в тези води с обвинението че са заловили повече риба от договорените количества и демонстративно им я конфискуваха пред телевизионните камери и изплашените японски рибари. Това беше знак че джапанките е хубаво да побързат за да не останат без нищо. Липсата на мирен договор не пречи с нищо в отношенията между двете страни, но Путин хвърли толкова усилия в уреждане на граничните спорове с Китай и по този договор, че ще бъде голяма обида за него ако преди края на президентският му срок не бъде подписан.
  • 20 Игор Додон

    14 0 Отговор
    Нико крачка назад, никаква прошка за американските кукли на конци. Покажеш ли мирно отношение, качват ти се на главата и се самозабравят. Направиха подарък на Германия да затворят базите си, то НАТО взе че стигна до Естония. Затова сега трябва твърдя позиция.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: