Last news in Fakti

20 Януари, 2020 15:40 2 493 8

Иран ще скъса ядрения договор, ако...

  • иран-
  • оон-
  • съвет за сигурност-
  • ядрено споразумение-
  • ядрена сделка-
  • сащ

Предупреждение от Техеран

Иран ще скъса ядрения договор, ако... - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ако въпросът за иранското ядрено споразумение бъде внесен в Съвета за сигурност на ООН, Иран ще се оттегли от Договора за неразпространение на ядреното оръжие. Това предупреди иранският външният министър Джавад Зариф, цитиран от „Ройтерс“.

Иран приключи със стъпките за намаляване на ангажиментите си по ядреното споразумение от 2015 г., но ако европейците запазят неуместното си поведение или внесат иранския въпрос в Съвета за сигурност, ще се оттеглим от Договора за неразпространение, заяви Зариф, цитиран от агенция ИРНА.

През последните месеци се изостри напрежението между западните страни и Техеран. Администрацията на Доналд Тръмп изтегли страната си от ядрената сделка, а президентът дори заплаши да „заличи“ Иран. В началото на тази година американските сили убиха генерал Касем Сюлеймани, с което ситуацията в региона се изостри до червено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Djafer

    8 6 Отговор
    И публично ще го скъсат и ще фффърлят в сурата на алчните!
  • 2 Матей

    2 4 Отговор
    Иранците почнаха да се изучават към днешните изострени дипломатически обноски,взеха и те да заплашват.Де факто са излезли от договора за неразпространение на ядрено оръжие,но те още не са ударили тоя коз с пълна сила на масата.Западните страни малко ще се трогнат,ама виж,на Израел ще им бръкнат в болното здраве.По пътя на силата и заплахите Иран не ще подчинят,най много да предизвикат създаване на анти-западняшка коалиция и накрая Армагедон.

    Коментиран от #4, #7

  • 3 007

    2 0 Отговор
    Як колаж 🎈🔫🎈🔫🎈🔫🎈🔫🎈🔫
  • 4 Да да

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Матей":

    Мятейчо, играта за Иран ще приключи завинаги с една израелска атомна бомба, тресната в Техеран. Ни аятолах ще остане, ни талибанче.

    Коментиран от #5

  • 5 Бачо Киро

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Да да":

    Идеално, на Израел също само една трябва. Те самоделките от Сирия си минават безпрепятствено, та читавите ли няма. Да се думват там и да става радиационна пустиня, та да миряса света малко. Всички останали ще си седнат на задниците, особено като ги няма чифутите да ръчкат чрез САЩ.
  • 6 путин

    3 2 Отговор
    Иран трябва да се сдобие с ядрено оръжие щом глупавите кравари имат
  • 7 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Матей":

    А бре, МАте...кви ги па ти плещиш бе.Те така навремето и Ирак имаха мерак за атомна бомба, ама им сЕкнаа мераците отведнаж. Чувал си за ''Осирак'' сигурно..А аятоласите са мноого по-зле от комшийте си..Това, да свалиш пътнически самолет две минути, след като е излетял от международното летище на Иран, само защото им се привидяло че на стотици километри от там, даже не и в иранско въздушно пространство летели Ф-35, говори за много тежка форма на дебилизъм, пардон-идиотизъм...Тази издънка е сравнима само със комедията с турските велики аскери крайн Дахук миналата година точно по това време, когато над 300 парчета, т.нар-''командоси'' бяха пръснати с шамари и ритници от тълпа невъоръжени кюрди из кукурузищата край града. Ти остави това, ами им оставиха и всичкото тежко въоръжение-танкове и оръдия, а транспортните им средства бяха подпалени...Та искаш на тия малоумници атомно оръжие ли да дадеш ??? Може, ама първо да слязат от дърветата.....
  • 8 dif ot cc

    0 0 Отговор
    до коментар #4 : ами след това ти какво ще дишаш бе галфон....? на ядрена диета ли ще минеш.....да пази господ .!