21 Януари, 2020 14:00 1 226 2

Европа отново контролира ситуацията

  • европа-
  • жан ив льо дриан-
  • берлин

Жан-Ив льо Дриан доволен от срещата на външните министри

Европа отново контролира ситуацията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа отново контролира ситуацията. Това заяви френският външен министър Жан Ив льо Дриан, цитиран от France 24.

Той говори след провеждането на Съвета на външните министри на ЕС. Според него е добре, че е имало единство около плана за външната политика.

„За пръв път по време на такава среща имам чувството, че Европа отново контролира ситуацията. Вследствие на либийската криза, външните министри обявиха готовност да се присъединят към споразумението за установяване на примирие. То беше договорено в Берлин и е голям успех. Чувствам удовлетворение от свършената работа“, заяви Льо Дриан.

Върховният представител по външните работи и сигурността на ЕС Жозеп Борел получи мандат за съблюдаване на примирието в Либия. Европа обяви, че иска мир в региона.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    1 1 Отговор
    Фиктивно баце. Фъргай пепел колко искаш ама сме наясно с ролята на посолствата на каубойците. Държите ми шапката да не избяга най бързото животно на света.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: