Last news in Fakti

21 Януари, 2020 15:20 3 858 14

Ердоган с призив към Путин

  • реджеп ердоган-
  • владимир путин-
  • турция

Той иска спазване на примирието в Идлиб

Ердоган с призив към Путин - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Турция Реджеп Ердоган е призовал руския държавен глава Владимир Путин да съдейства за прекратяването на атаките в района на Идлиб, съобщи ТАСС.

Двамата са говорили по темата по време на конференцията в Берлин. Турски представители смятат, че атаките в района се извършват от сирийските правителствени сили.

„Турският президент запозна президентът Владимир Путин със статистика за ситуацията. Той настоява атаките в региона да спрат. Ние апелирахме за това руския президент и международната общност. Поддържаме диалог по темата“, заяви турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Турската администрация вече се договори с руските представители за прекратяване на огъня в региона. Представители и на двете страни следят за спазването на споразумението.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    25 29 Отговор
    Това си е чисто молене, а уж султан го раздаваше, но пред руския владетел, треперят и турчлята.

    Коментиран от #8

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 За сьжаление

    34 10 Отговор
    Ердоган дипломатично се изказва...-а на народен език се вижда,че Ердоган пак е обул наколенките...Но все пак евалата(никога не сьм мислил че ще хваля турчин) -прави каквото може за страната си-факт.Понякога му се получава-понякога не--но работи за нея...А ние чакаме какво ще ни кажат началниците...
  • 4 ''ГЕРШУИН''

    4 22 Отговор
    Няма да се учудя, ако в крайна сметка и двамата отнесат кюскията.
  • 5 Anadolu Manafesi

    24 11 Отговор
    Ами когато нахлуеш на територията на друга държава е напълно естествено някакви правителствени сили да стрелят по теб и да се наложи да се разберете с Царя на споменатата вече друга страна това да спре . Вова лично беше поканен за Цар на Сирия от законното и демократично избрано правителство на Асад , за разлика от окуоираният от американците Ирак , Сирия е свободна и независима страна , освободена от едната страна от Русия , а от другата от Турция , както навремето Райха и СССР освободиха Полша от незаконното и антисемитско правителство и от евреите-соросоиди

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Хасан

    9 9 Отговор
    Обичам жена си - козата, аз съм козоеб,
  • 7 Драги,

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "еврейската държава Русия е на колене":

    Спешно се нуждаеш от психиатър! Спешно!
  • 8 Димитър

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Анонимен":

    Не знам кой трепери, но като свалиха турците руският изтребител над въздушното турско пространство. Путин си трая като червен мишок и дълго време не обели и една дума. Друг е въпроса, че сега Путин се опитва да го корумпира Ердоган типично по руски сценарии. Все пак Турция е член на Нато и има една доста добре въоръжена армия. Това не ти е малка Грузия. Но Ердоган трябва да знае едно: Които се е хванал с Русия хаир не е видял. Няма такава държава която да е просперирала покрай Русия.
  • 9 Джони

    8 11 Отговор

    До коментар #5 от "Anadolu Manafesi":

    Там където има руски войски няма място за свободни и демократични избори. В условията на военно положение изборите са абсолютно фалшиви и пълно менте. Те дори в Русия са пълна фалшификация, дори отстраняват принудително всички опзицийонно настроени партии и лица. Хайде да не си говорим и пишем глупости. Не вярвам, че има и един нормален Българин които да вярва на режима на Путин и неговите псевдо избори.
  • 10 Стойчо

    6 6 Отговор
    Това махмудите до един са гьотферени.
  • 11 Хасан

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Anadolu Manafesi":

    А защо 4 милиона сирийци вместо да избягат в руски правителсвени или американски територии идват в Турция??

    Коментиран от #12

  • 12 Anadolu Manafesi

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "Хасан":

    очевидно защото е най-близо , или не си го забелязал на картата , или пък никога не си виждал карта . А пък и е по пътя за западна Европа , или не си спомняш как цяла европа , барабар с Бойко , се молеха на султана да не ги пуска нататък

    Коментиран от #13

  • 13 Хасан

    1 6 Отговор

    До коментар #12 от "Anadolu Manafesi":

    Хипотетично ако Гърция влезе към Филипополис ,българите ще се бият ли или пък ще бягат към Атина???

    Коментиран от #14

  • 14 Anadolu Manafesi

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Хипотетично ,първо по голямата част от населението трябва да избяга в Гърция, използвайки я като междинна спирка към някоя по нормална дестинация за бягане , а чак след това Гърция да влезе във Филипопулис
Новини по държави: