Last news in Fakti

22 Януари, 2020 20:07 1 229 21

Сенатът прие правила за процедура за импийчмънт

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • сенат

Приети са частични промени

Сенатът прие правила за процедура за импийчмънт - 1
Снимка: Shutterstock

Американският Сенат прие правилата, по които ще протече процесът по импийчмънт на президента Доналд Тръмп, съобщи БНТ.

Процедурата фактически се определя от лидера на републиканците в Горната Камара - Мич Маконъл.

Още преди тя да бъде внесена, демократите предложиха 11 поправки. Всяка една от тях беше отхвърлена. Като гласуването беше строго по партийна линия и вотът се разпределяше 53 срещу 47 - в полза на републиканците.

Сред отхвърлените инициативи на демократите бяха предоставяне на нови доказателства - под формата на документи и призоваване на свидетели, сред които началникът на канцеларията на президента Мик Мълвейни и бившият съветник на Тръмп за националната сигурност Джон Болтън.

Все пак рамката частично беше променена - защитата и обвинението ще имат не по два, а по три дни за встъпителни слова. Процесът се възобновява тази вечер в 20 българско време, с излагане на аргументите и от двете страни.

За това бяха необходими 13 часа, а първото заседание беше белязано от бурни дебати и размяна на остри реплики между демократи и републиканци.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    12 2 Отговор
    Ше го импийчнат Бай Дончо, ама некой друг път!
    За сега честита загуба на демократите на следващите президентски избори!
  • 2 среднощен

    7 2 Отговор
    "Вип шоуто" започна..? "Хляб и зрелища" - "нищо ново след Рим"..?
  • 3 гост

    2 0 Отговор
    АМИН
  • 4 ТОЧКАТА

    2 0 Отговор
    ....Тия ....тъпанари НЯМАТ!!!!правила за НАЙ ВАЖНИЯТ ВЪПРОС!!!!!?????ОООООбоже,и те са ни ПРИМЕР!!!!!!!
  • 5 стоян георгиев

    1 8 Отговор
    другари гледаите кво е демокрация.тва в русия няма как да стане и другаря ви путин може да си краде на воля ,а пребогата русия да дава пенсии и заплати по-ниски от очукана българия.та дори и да не го свалят тръм ще бъде подложен на сериозен натиск за да неможе да си развява коня и да прави тъпотии!

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Румяна Костова

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Да, в Русия този цирк няма как да се случи. Американците са способни от всяко нещо да направят шоу. Ще има люти препирни между демократи и републиканци, които нищо няма да променят, просто поредното зрелище за американския народ.

    Коментиран от #13

  • 8 Не религиозен

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Cпoкoйнo, Стояне ! Тръмп e пocтaвeн oт Бoг и e инcтрумeнт в Бoжиитe ръцe. Нa нeгo Тoй e пoвeрил ръжeнa, зa дa рaзчиcти цялaтa мeрзocт, в кoятo cвeтa e пoтънaл.

    Коментиран от #10, #14

  • 9 🔸JP🔸

    2 3 Отговор
    Ако беше поставен от Бог, нямаше да стане инструмент за убиването на Сюлеймани

    Коментиран от #11

  • 10 Чалгаджи Йово и хубав Янко

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Не религиозен":

    Е, нали Путин повлиял на изборите и пак санкции по подозрения думнаха на руснаците!

    Коментиран от #12

  • 11 Не религиозен

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "🔸JP🔸":

    Защо мислиш така? Обърни внимание на събитията в Старият Завет и ще видиш как е действал гневът Божий...Това, че живеем в Новия Завет не променя правилата на Десетте Божий заповеди.

    Коментиран от #15

  • 12 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Чалгаджи Йово и хубав Янко":

    Хората могат да си мислят, да предполагат и говорят каквото искат или каквото им харесва. Но Бог е който поставя царе ( управници) ( Притчи 8:15,16) и Той ги сваля.
  • 13 стоян георгиев

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Румяна Костова":

    в русия другарко костова тва няма как да се случи щото другаря путин го играе цар.там няма как някои да го критикува или да бламира решенията му.дори леките забележки се наказват понякога със смърт .та ти си за там другарко костова.да ти дадат една четворна лопата и да ринеш сняг в сибир доволна от съдбата си!

    Коментиран от #18

  • 14 стоян георгиев

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "Не религиозен":

    аз съм много спокоен ,но тръмп е боклук и нищо неможе да изчисти,а само прави глупости.едно случаино лице на популизма попаднало начело на наи-силната страна в света.парламентаризма в сащ обаче го навира на кучето в г.за и колкото и да се пъне рижия ненормалник няма да успее да съсипе всичко!

    Коментиран от #16

  • 15 🔸JP🔸

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Не религиозен":

    Нали една от Божиите заповеди е "не убивай".Ти ставаш защитник на убийци, защото Помпео и Тръмп се изявиха като такива

    Коментиран от #17

  • 16 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "стоян георгиев":

    Не ми изглеждаш спокоен, поне в изказа си...Нека бъдем търпеливи и ще видим, кой ще се смее последен. Все пак, не пренебрегвай правото на Бог да поставя и сваля царе.

    Коментиран от #19

  • 17 Не религиозен

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "🔸JP🔸":

    Тази заповед се отнася и за Сюлеймани, нали? Прочети подробности за него и помисли, заслужил ли е наказанието, което Бог му изпрати. Или предпочиташ Бог да бъде само "добричък доставчик" и изпълнител на желания. Аз вярвам, че при вземане на решението си, президента Тръмп е имал предвид отговорността си пред тази заповед и греха, с който би се натоварил, ако не изпълни Божията воля.
  • 18 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Ако оставите за малко лопата, с която ринете, там каквото си имате в двора за риене, може и да Ви остане време да чуете какво говори за Путин цялата руска либерда например на ,, Ехо Москва."И всички са си живи и здрави, барабар с главния им редактор - Венедиктов. А за емоционалност на коментара Ви пиша шест, превъзхождат дори бабите, концентрирани на турски сериали.

    Коментиран от #20

  • 19 стоян георгиев

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    аз вярвам в Бог и знам че без неговата воля не може да мръдне дори една пеперудa своите крилца,но знам че и Бог даде на човеците свободна воля заради която често си навличаме големи неприятности.та да е надяваме на Бог ,но и да не забравяме своето право на изгбор!

    Коментиран от #21

  • 20 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Румяна Костова":

    аха живи и здрави били викаш ,а другарко костова?живи и здрави и леко запалени и пребити са тия от ехото на москва,но други като немцов ,политковска... нямаха този късмет.та другарко само да те питам коя власт на русия е независима от путин?коя власт на русия критикува и съботира неговите решения като види че тои греши?тва че има две, три радиа в русия която е колкото два континента в които има смели хора и те въпреки репресиите критикуват московския тиранин ,не прави русия демократична страна.и ти другарко си точно за там.да ти набиват задвратници и да пееш със сините дочени дрехи и четворната лопата.само че няма да идеш ,а тук при либераститите и хамериканците ще си стоиш на топло и ще мърмориш.та даваи покажи колко голям мъж си замини за коми,магадан или дори москва да живееш в путиновия раи!!!
  • 21 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "стоян георгиев":

    О, така ли ?...Правото на избор.. Твоето или правото на Тръмп визираш? Внимавай, може да се окаже, "че съдиш чужд слуга".