Last news in Fakti

31 Януари, 2020 11:25 2 827 6

Голяма победа за Тръмп

  • сащ-
  • сенат-
  • президент

Сенатът може да го оправдае много скоро

Голяма победа за Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сериозен обрат в полза на американския президент Доналд Тръмп стана факт в американския Сенат, съобщи Би Би Си.

Демократите се опитваха да прокарат приемането на свидетелски показания по дебатите за действията на президента. Четирима от колебаещите се републиканци трябваше да подкрепят искането.

Един от тях обаче заяви, че няма да гласува в полза на показанията. Ламар Александър призна, че са доказани неподходящи действия на президента, но и че няма доказателства за извършено незаконно действие.

Демократите се надяваха така да привлекат бившия съветник по национална сигурност Джон Болтън като свидетел. Смята, че президентът лично му е казал, че спира подкрепата за Украйна, докато не започне разследване срещу негов политически конкурент.

Според Александър решението за действията на президента трябва да бъде взето от гражданите на президентските избори. В същото време Мит Ромни, Сюзън Колинс и Лиза Мърковски обявиха, че ще подкрепят предложението за още показания.

След решението на последния колебаещ се сенатор, рпубликанците ще могат да сложат край на процеса и да оправдаят Доналд Тръмп. Белият дом вече призова за бързо решение.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SDЕЧЕВ

    3 4 Отговор
    ПОЛИТИЧЕСКИЯ КОНКУРЕНТ И ТОЙ ХОДИ ПО ГОЛЯМА НУЖДА И ТОЙ МОЖЕ ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН. УЛЯХА СЕ ТЕЗИ ГНУСНИ ЖУРНАЛИСТЧЕТА СЪС ЛИЛАВИ РОКЛИЧКИ
  • 2 стоян георгиев

    1 9 Отговор
    трима сенатори от републиканците са достатъчни за да се изслуша болтън.не мога да разбера републиканските сенатори,те в момента прикриват явно престъпление и знаят че този които го е извършил ще го повтори!

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Румен

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Трима сенатори не са достатъчни. Ако наистина имаше престъпление, много повече републиканци щяха да гласуват За. Тази пародия успя да разсмее иначе стресирания от войни и болести свят.

    Коментиран от #5

  • 4 Хайл

    2 0 Отговор
    Наакаха се от злоба "демократите" да 💩💩💩на всички демократи по света в устичките
  • 5 Не емигрант

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Румен":

    А колко сенатори, трябваше да гласуват за импийчъмнт на бившия вицепрезидент Байдън, когато се похвали, че е принудил Украйна да спре разследването срещу фирмата на сина му и е уредил освобождаването на главния прокурор. В качеството на действащ вицепрезидент не попада ли в конфликт на интереси? А настоящият президент не можел да поиска изясняване на разследването. Ти да видиш, колко демократично - за нашия човек може, за вашия не може...
  • 6 Не емигрант

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    коментар # 5 всъщност е за # 2 . За какво престъпление говориш?