Last news in Fakti

24 Януари, 2020 14:00 3 137 22

Русия поиска от ЕС подкрепа за "Северен поток-2"

  • русия-
  • северен поток-2-
  • газпром

Суровината от съоръжението ще помогне за постигането на екологичните цели на Европейския съюз

Русия поиска от ЕС подкрепа за "Северен поток-2" - 1
Снимка: Shutterstock

Русия призова Европейския съюз да даде пълната си подкрепа за газопровода "Северен поток 2", защото иначе - с политиката си на санкции - Съединените щати ще застрашат Зеления пакт на Европа, предаде "Ройтерс".

Агенцията цитира изказване на Световния икономически форум в Давос на председателя на руския национален инвестиционен фонд Кирил Дмитриев. Той е отбелязал, че руският газ ще помогне за постигането на екологичните цели на Евросъюза.

Също в Давос генералният секретар на ООН Антониу Гутериш констатира пред водещи бизнесмени, че светът продължава да губи войната срещу климатичните промени. Липса на политическа воля е причината, според него. Но е недостатъчно пренасочване на инвестиции към екологично чисти икономически проекти.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Дончо

    19 45 Отговор
    Русия ще лапа хурката!

    Коментиран от #6

  • 2 Пак полу истини

    38 7 Отговор
    Кирил Дмитриев каза,че спирането на СП2 ще провали зеленият пакет на Европа-а не е поискал помощ...Като намекна Европа да покаже грьбнак и суверенитет-разбирай да не коленичи пак пред САЩ..
  • 3 проблема ви е америка

    42 13 Отговор
    САЩ искат слаб ЕС особено икономически за да могат да си правят всякакви гаври с отделните държави и да нямат конкуренция на пазара.

    Коментиран от #5

  • 4 Е то се виде.

    10 34 Отговор
    Руските жълти монголоиди искат ЕС да подкрепи СП2 за да могат със спечелените пари да п-ритесняват съседните викингски държави Финландия Балтииските републики и Полша.Крайно време е поляците да се противопоставят на немците и да си поискат заграбените земи които днес са част от Източна германия.Крайно време е на съществуването на немската държава да се сложи край!

    Коментиран от #15, #22

  • 5 Любопитен

    10 23 Отговор

    До коментар #3 от "проблема ви е америка":

    Добре де, нали вие червените лапари твърдите, че Америка не произвежда нищо?За каква конкуренция на пазара говориш тогава?

    Коментиран от #7, #17

  • 6 А де

    17 8 Отговор

    До коментар #1 от "бай Дончо":

    Е ти цял живот я лапаш , да не си умрял.
  • 7 А си знаеш

    22 8 Отговор

    До коментар #5 от "Любопитен":

    Е то на САЩ им останаха малко работещи отрасли в икономиката-военната и добива на газ---който забележи е рентабилен само при цени над 65$ за барел.А военната им промишленост зависи от рекета които Б Дом наложи на "сьюзниците" си да купуват орьжие-което в последните години излезе доста калпаво.Общо взето това им е икономиката-основно...
  • 8 jo hustan

    3 14 Отговор
    Не помагаме на комунисти, да идват да копаят камъни и тогава!!!
  • 9 хаджи Генчо7573

    21 6 Отговор
    Ще иска гаранции разбира се, не като Боко Велики, който плаща милиади за нещо, което не е виждал на картинка.......................
  • 10 стоян

    8 20 Отговор
    Най големия замърсител в Европа ,Русия =се загрижили за зеления пакт

    Коментиран от #11, #18

  • 11 Borislav Popov

    9 10 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    Да бееее ти да видиш, сега остана и Грета Тунберг да поканят в Москва, на гости.
  • 12 ПЕНКО

    7 3 Отговор
    " ЮЮЮРИИИИ ...ГАЗ.ГАЗ.ГАЗ ....КАЛАШНИКОВ.КАЛАШНИКОВ ...ЮРИИЙ!!! АМИ АКО РУСНАЦИТЕ НЕ БЯХА С ТОЛКОВА "ШИРОКА" ДУША - А БЯХА ЕВРЕЙСКИ АМЕРИКАНЦИ ...- ГАЗ САМО ЗА БРАТЯТА ГЕРМАНЦИ И НИЩО ЗА БАЛТИЙСКИТЕ И ...КОИ ДРУУГИИ ??? "СИЛАТА НА СИБИР " НАПЪЛНО ГИ ЗАДОВОЛЯВА !!!
  • 13 соросоид дебил

    15 4 Отговор
    Руснаците са хитри! Северен поток така или иначе ще бъде достроен. Само че руснаците са решили да използват временното му спиране за вбиване на клин между европейските джендъри и техните началници от краварника.
  • 14 Атакист в атака

    3 8 Отговор
    Тръмп е влюбен в тайландка на много високо ниво в държавната йерархия на Тайланд и с Китай се случват ужacни и мнoгo опасни неща!! Внимавайте да не се влюби в украинка или бългaркa, защото с Русия е свършено и без корона на вируса 😂😂😂😂😂
  • 15 То се виде ама ти

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "Е то се виде.":

    никога няма да прогледнеш. Ако се провали СП 2 Европа ще е зависима от краварският втечнен газ,който е по-скъп,а и краварите ще си играят с всяка европейска държава,като котка с мишка и ще бъдем роби в собствените си страни. Ако това искаш ти галош тъп,аз не го искам,а съм сигурен,че много като мен не го искат.

    Коментиран от #16

  • 16 Е то се виде.

    3 13 Отговор

    До коментар #15 от "То се виде ама ти":

    Америка е виден съюзник англосаксонска държава и е за предпочитане пред източните монголоидо жълтури нямащи нищо общо с Европейската Цивилизация.

    Коментиран от #19

  • 17 Ами това което

    8 3 Отговор

    До коментар #5 от "Любопитен":

    произвежда и е калпаво, и ни го натриса по рекетьорски начин. Става въпрос за оръжие и втечнен газ. Едното е калпаво и скъпо,а другото е още по скъпо. Иначе друго не произвеждат. Спомням си преди няколко години едни пациенти възрастни ходиха на гости при децата си в САЩ. На връщане искаха да ми донесат нещо,като сувенир,но тяхно производство. Оказаха се много изненадани,че всичко,което вземеш е произведено в Китай,та така имаме си магнит произведен в Китай купен от САЩ. Горното се отнася за всичките им стоки.
  • 18 мали мали

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "стоян":

    Стояне наи големият замърсител сме ни и,в чужбина не ги горят за да не ги тровят хората а ги внасят в бг.
  • 19 Америка мой човек

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "Е то се виде.":

    е сбирщайна от пропаднали и некадърни европейци тръгнали да търсят лесни пари и техните още по-гламави торочета,какъвто е слъчеяс Глъмп. И пок ти казвам,ако ти предпочиташ мухалите от краварника с които нямаме нищо общо от където и да погледнеш,болшинството предпочита тези с които сме близки и по обичаи и по нрав и подух и по език и още много,много. А все пак безродник такъв неграмотен, имай предвид,че Кубратова България е от сегашните руско -монголски земи,а не оттатък атлантика. Повече се родеем в корените си с монголи,татарии славяни,а не с англосакси тъпи и още по-малко с кравари неграмотни.

    Коментиран от #21

  • 20 1944

    2 8 Отговор
    руската мечка е с обелени колене от пълзене
  • 21 Е то се виде.

    2 5 Отговор

    До коментар #19 от "Америка мой човек":

    Тоест да разбирам че не се определяш като бял човек.
  • 22 Луцифер

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Е то се виде.":

    Хубаво прочети историята и тогава пиши,да не ти се смеят хората.
Новини по държави: