Last news in Fakti

25 Януари, 2020 15:33 4 144 85

България не е сама срещу руските шпиони

  • българия-
  • шпиони-
  • русия-
  • дипломати-
  • шпионаж-
  • сащ-
  • канада-
  • великобритания

Обединеното кралство подкрепя стъпките, предприети от българските власти

България не е сама срещу руските шпиони - 1
Снимка: Shutterstock

Съединените американски щати, Канада и Великобритания подкрепиха България на фона на поредния шпионски скандал между страната ни и Русия. София изгони двама руски дипломати, обвинени в шпионаж.

"Посолството на САЩ приветства предприетите напоследък действия на българското правителство за защита на независимостта и суверенитета на страната срещу злонамерено влияние, включително съобщението от 24 януари за експулсирането на двама служители в руското посолство за шпионаж и това от 23 януари за повдигнати обвинения за опит за предумишлено убийство срещу трима руски граждани. Подкрепяме дългосрочните усилия на институциите, участващи в разследването и в разкриването на нарушения на българското законодателство. България е силен съюзник в НАТО и партньор в рамките на ЕС и има неотменимо право да определя собственото си бъдеще.

Посолството на САЩ в София обръща внимание на появилите се наскоро убедителни сведения за поредица от злонамерени действия от страна на представители на руското правителство на българска територия, които доведоха до експулсирането на трима служители в руското посолство и отнемането на визите на други двама по подозрения в шпионаж в последните четири месеца.

Правителството на България представи доказателства за подпомагани от Русия злонамерени дейности, осъществявани на територията на България в продължение на години. Както българските следователи обясняват в прессъобщение от декември 2019 г., неколцина от руските агенти, отговорни за случая с отравянията в България, са били замесени в други злонамерени дейности в Европа", се казва в позиция на Американското посолство.

"Следим с интерес изявленията на българския главен прокурор и информацията, предоставена от Министъра на външните работи на Република България, във връзка с допълнителните факти за руския шпионаж на територията на България. Обединеното кралство продължава да подкрепя същестуващата проактивната позиция на България за противодействие на чужди зловредни действия, които подкопават нейния суверенитет. Обединеното кралство подкрепя стъпките, предприети от българските власти, за да отговорят на тази заплаха и да защитят своите граждани, територията и националната си сигурност", е позицията на Британското посолство.

Посолството на Канада обяви: „Загрижени сме от появилата се информация за нови действия на руския шпионаж в България. Канада подкрепя дипломатическите и правни мерки, обявени от българските власти на 23 и 24 януари, за да отговори и да се защити от външни дейности, които подкопават суверенитета на България и застрашават безопасността и сигурността на българските граждани“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Предатели гъзоблизци

    98 39 Отговор
    Мамето ви продажно ,,.......на всички управляващи..

    Коментиран от #72, #81

  • 2 El pepi

    104 42 Отговор
    По-скандално е как за 30 години съсипаха и окрадоха построеното с помоща на РОССИИ! :)

    Коментиран от #17

  • 3 пизда ви майна смръдлива

    92 34 Отговор
    Превърнаха България в маша на англосаксонските боклуци , как ще сме сами да ви еб...... майките уродливи!

    Коментиран от #85

  • 4 Balgarin

    33 66 Отговор
    Van rusnazite ot Balgaria.
  • 5 АЗ СЪМ БЪЛГАРИЯ НЕ БОРИСОВ

    81 28 Отговор
    А тия кои са и кой ви каза, че България е срещу Русия?

    Коментиран от #16

  • 6 ха ха ха

    64 21 Отговор
    БОКО е свършен! Изобщо да не си мечтае, че ще се разхожда спокойно като Порошенко!
  • 7 El pepi

    54 15 Отговор
    Руcия oпрeдeли рeшeниeтo нa бългaрcкитe влacти дa изгoнят двaмa руcки шпиoни oт cтрaнaтa кaтo „прoвoкaция”, прeдaдe ТACC, цитирaйки oфициaлнaтa пoзиция нa Миниcтeрcтвo нa външнитe рaбoти нa РФ.

    Coфия eкcпулcирa двaмa руcки диплoмaти, oбвинeни в шпиoнaж и изнacянe нa държaвни тaйни. Руcкoтo пocoлcтвo пocoчи, чe „нямa дoкaзaтeлcтвa” зa тoвa и oбяви, чe рeшeниeтo нa бългaрcкитe влacти дa рaзпрocтрaнят тaзи инфoрмaция в публичнoтo прocтрaнcтвo, прeди дa бъдe oфициaлнo увeдoмeнo Пocoлcтвoтo, нe oтгoвaря нa трaдициoннo кoнcтруктивния дух нa oтнoшeниятa мeжду двeтe държaвитe.

    Руcкoтo външнo миниcтeрcтвo oбяви, чe cчитa прeдприeтитe cтъпки oт Coфия зa „oткрoвeнo нeдружeлюбни”. Cпoрeд Мocквa тoвa e прoвoкaция, кoятo e в рaзрeз c кoнcтруктивния и трaдициoннo взaимoувaжитeлeн хaрaктeр нa oтнoшeниятa мeжду двeтe cтрaни. Руcия зaпaзвa прaвoтo cи нa oтвeтни мeрки.

    Oт вeдoмcтвoтo cъoбщaвaт, чe бългaрcкитe влacти нe ca прeдcтaвили дoкaзaтeлcтвa oтнocнo eкcпулcирaнeтo нa руcкитe диплoмaти. Нa 24 януaри бългaрcкитe влacти рeшихa дa eкcпулcирaт oт cтрaнaтa диплoмaт нa пocoлcтвoтo и cлужитeл нa търгoвcкoтo прeдcтaвитeлcтвo нa Руcкaтa фeдeрaция в Бългaрия. Нe бяхa прeдcтaвeни яcни дoкaзaтeлcтвa зa тoвa рeшeниe, кoмeнтирaт oт Външнoтo миниcтeрcтвo нa РФ.

    Коментиран от #84

  • 8 Хасан Азис

    7 35 Отговор
    Татари дееба

    Коментиран от #26

  • 9 Еми да бе

    71 18 Отговор
    А ма как бе-как без одобрението на Обединеното Кралство ще минем? САЩ заповядват интригата-ние изпьлняваме послушно--а Обединеното Кралство ни потупва по рамото...Сега само остава някой и да ни погали по кратуните три пьти и ще сме най-щастливите нещасници в света.
  • 10 Фрий

    33 70 Отговор
    Целият свят отдавна е разбрал що за стока са рушняците. Само тука разни изкуфели старчоци-комунисти още превиват гръб пред кремълската петолъчка. Аман от тия допотопни изкопаеми. Да живее Европа! Да живее цивилизования демократичен свят! Долу империята на злото!

    Коментиран от #15, #66

  • 11 Йосарян

    12 16 Отговор
    Хвала, колеги Роби гяурски! Хвала! Радвай се!

    Коментиран от #20

  • 12 Атака в атака

    25 41 Отговор
    Руснаците да не се перчат много много, защото руски газ може да премине през българска територия към Запада на мукавей в понеделник, ако знаят много. В българия няма нито един газифициран жилищен блок, нито един газифициран квартал и нито един град. Газта е на 6-то място по потребление като енергия и руснаците може да направят като черноморският вятър в горещ зимен, но почти като летен пек....

    Коментиран от #68

  • 13 Гост

    55 22 Отговор
    КРАВАРСКИ ПОДЛОГИ , ДУПЕДАВЦИ !!!
  • 14 Последния софиянец

    57 17 Отговор
    Боко се е навел, а големия американски брат е плътно зад него натопорчен.
  • 15 не ги гледай как живеят живеят на чужд

    49 22 Отговор

    До коментар #10 от "Фрий":

    гръб.Проблемът е в това , че такива идиоти , като теб не са разбрали що за боклуци са американците и англичаните.

    Коментиран от #30

  • 16 Да да

    23 46 Отговор

    До коментар #5 от "АЗ СЪМ БЪЛГАРИЯ НЕ БОРИСОВ":

    Аз съм срещу наследника на окупатори ни СССР. Ако ти липсва съветската окупация, при днешното демокрация, можеш да отидеш при бившите окупатори. Защо ли при тях, не можехме да отидем в "прогнилия" Запад?А най-пострадалите от Хитлер - Франция и Англия са първи приятели?
  • 17 някой си

    19 41 Отговор

    До коментар #2 от "El pepi":

    Кое хубаво и качествено нещо беше построено с помощта на руснаците? / като изключим АЕЦ -Козлодуй /

    Коментиран от #37, #73

  • 18 Гошо

    33 14 Отговор
    Напротив сами сме , англичаните ще ни изоставят при най малката си врътка в политиката А след официалния брексит това просто е задължително
  • 19 Ричи Блекмор

    23 45 Отговор
    Интересна работа. Всеки дращи да отиде на Запад. Всеки мечтае да учи и да живее в Америка. А само в България, на някой човечета, още им текат лигите като чуят Масква, Путин, Лавров, МИГ, СУ, Калашников и не знам си още какви идиотщини. Всъщност това не са хора, а кучетата на Павлов. Ония с условните рефлекси.

    Коментиран от #22

  • 20 Йосарян

    34 11 Отговор

    До коментар #11 от "Йосарян":

    Хайде сега! Банкянския цървул да познае, колко ще струва газта от турция?

    Коментиран от #24

  • 21 div

    37 11 Отговор
    А кои са срещу американските шпиони ? Долна продажна сган !
  • 22 някой си

    12 14 Отговор

    До коментар #19 от "Ричи Блекмор":

    Точно в 10- ката.
  • 23 Бермудския Триъгълник

    30 9 Отговор
    Е то имах си аз тия подлоги соросоидни да не се обадят в подкрепа!
  • 24 Другаря Вгъзотурев

    13 20 Отговор

    До коментар #20 от "Йосарян":

    Газта от Турция ще си я купуваш ти За Българите има много алтернативи на евтина газ Вече ще се хванете за палците да си бъркате в дупките

    Коментиран от #28

  • 25 Ти изшиените

    8 5 Отговор
    От UK са гока вода африканска страна сигурно и ЦЕНТРАЛНА АФРИКА РЕПУБЛИКАТА ЩЕ ПОДКРЕПИ ПОСТАНОВКАТА!
  • 26 Татар е тейко ти

    14 2 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан Азис":

    или както още го наричаш baba. Пък може и баба да ти е баща ти. Вие сте така омешани, че се ръгате помежду си като изоглавени. Ама не си правете чаветата в гьотовете, че на нищо не приличате вече. Ако пък ще ги правите в гьотовете, а не в амджиците, поне гледайте да са в ханъмски гьотове, а не в агови.
  • 27 Правилно ! Мекеретата ни не са сами !

    18 10 Отговор
    Подсказват им онези които знаят че нашите са безгръбначни. Сефте ли е ? Кепазета ! Какавани !Мискини ! Хаярсъзи! Керати! Нищожества ! Парламента и Президента също солидарно мълчат ! ПОЗОРЪТ е за целият ни ЕЛИТ ! А всичко у нас е с марка : " СДЕЛАНО В СССР " . Защо хапете ръката която ви направи от царски мажорищари ХОРА ? Безумци !

    Коментиран от #34

  • 28 Йосарян

    10 5 Отговор

    До коментар #24 от "Другаря Вгъзотурев":

    Аре шебек! Назови алтернативите! Нали са ти много.
  • 29 соросоид дебил

    35 10 Отговор
    Това е поредната гнусна провокация на краварите и техният пудел Англия.Целта е да бъде спрян газопровода за руски газ. Наблюдавайте внимателно поведението през следващите месеци на нашият вожд-слънце. Отново ще се измъкне, като хвърли оставката, а самото спиране на проекта ще се извърши от служебното правителство.Целият ни политически "елит" е прогнил и продажен.

    Коментиран от #77

  • 30 някой си

    15 13 Отговор

    До коментар #15 от "не ги гледай как живеят живеят на чужд":

    Не знам какви боклуци са ама знам, че на всичките ти другари от управлението на БСП / на Нинова, Свиленски др./ децата им живеят и учат точно в САЩ и Великобритания, а не в Русия нали.

    Коментиран от #76

  • 31 ЕЛИТА ни е като жените от

    17 4 Отговор
    Древната професия - отпред, отзад или флейта с мустаци !
  • 32 Гледайте си работата

    19 4 Отговор
    Никой няма права да се намесва във вътрешните и външните работи на РБългария и нито най –малко трите страни, посочени в първия абзац. Ако се разследват техните хора и действията им на наша територия, картинката ще е коренно различна и нелицеприятна за тях.

    Коментиран от #40

  • 33 Шляхтиц

    26 7 Отговор
    Повече от сигурен съм, че съответните служби на РУСИЯ, много по-добре от всички българи знаят колко е затънала България, така че всякаква необходимост от шпионаж е толкова излишна, колкото малко хора могат да си представят. Този маскарад, който разиграват българските управляващи, за да се харесат на запада, ще бъде скъпо заплатен отново от многострадалния български народ. По време на ВСВ България е във война със СССР, но руснаци не бомбардират София, а англичани и 2, 3000 невинни цивилни загиват и 2, 3000 жилищни сгради биват разрушени до земята. Сега се мажем на тези лицемери.

    Коментиран от #36, #79

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Borislav Popov

    8 18 Отговор
    Руските шпиони да си събират партакешите и да си хващат пътя за рушийката.
  • 36 Югов

    9 20 Отговор

    До коментар #33 от "Шляхтиц":

    Руснаците не ни бомбандират, щото направо ни завладяват. И ни натрисат примитивния, азиатски комунизъм. Затова и сега и сега сме все още една изостанала държава. Благодарение на смрадливия руски ботуш.
  • 37 А си знаеш

    26 9 Отговор

    До коментар #17 от "някой си":

    Хахо//// само язовирите които са построени при комунистите са над 100 ...а сега неможем само да ги стопанисваме...Мостовете на Витиня са уникални-лично сьм водил работна група от австрийски проектанти да ги гледат и да цькат с езици...Да ти обяснявам ли още? И това е било с руска подкрепа...А за орьжецните заводи да ти споменавам ли?- сьс каква подкрепа са направени? Абе как може да сте толкова пьрвични и с клиширани мозьци...

    Коментиран от #47, #56

  • 38 123

    9 3 Отговор
    Спомнете си десети януари 1943 година !? По-точно прочетете.

    Коментиран от #46, #53

  • 39 Бук е бил и баща ти и дядо ти

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Буков":

    Затуй сии ти БУКОВ Ще си останеш !
  • 40 Че туй наша работа ли е ?

    12 1 Отговор

    До коментар #32 от "Гледайте си работата":

    ЕЛИТА ни не е в състояние за ниакво смислено решение и действие .

    Коментиран от #61

  • 41 Аааа

    19 1 Отговор
    Никога , никой не уважава продажника и предателя . Тях само ги използват !
  • 42 Ivan

    10 0 Отговор
    Благодаря за подкрепата , направо ми пораснаха ушите от кеф, подкрепете ни още веднъж може да ми порасне и Х...я за да ви оправя.
  • 43 До Ричи Блекмор

    13 3 Отговор
    Да ти обЯсним щото явно не разбираш: Хората искат на Запад щото там имат по-висок стандарт на живота, да са живи и здрави. Това обаче не е оправдание на същите тия западните страни да нападат, окупират и разрушават други страни и то поради разни измислени причини. И да си налагат интересите дори и на нас по всякакъв начин, пример ТЕЦовете и златната мина. С други думи, абе виж ги тия американци постоянно във война, абе да ама знаеш ли иначе къв им е висок стандартът. Ако си разбрал, разбрал

    Коментиран от #49, #50

  • 44 Сандо

    20 3 Отговор
    Всичко , което става е резултат на сделката на Боко и Тръмп.А тя общо взето гласи:Ние ще правим каквото искаме,ти ще правиш каквото ти кажем!Естествено по време на инструктажа и дума не е ставала за интересите на българския народ / те май него са го отписали /.
  • 45 Що е Полит- Пачавра ?

    8 3 Отговор
    Български ЕЛИТ ! А БСП по-добре ли са с лидерката и Вагинов ? Мълчат също както и АБВ и Възраждане и Пл. Пасков, Ал. Симов и Вацев. Всички лащи с претенции ТРУБАДУРИ И ШУТОВЕ. Всички са там за кьор софра и пиршества !
  • 46 ТИХО !

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "123":

    За това не бива да се говори !
  • 47 някой си

    7 15 Отговор

    До коментар #37 от "А си знаеш":

    Вие ма не сте излизали в Западна Европа. Виждам с какво качество са правени яз. та сега всички са за ремонт по стените. Тези калашници дето ги правехме всички отидоха по Африка / с които се избиват в гражданските воини / и повечето терористи са въоражени с тях, но не заради качество а от ниската цена /повечето са контрабанда, ако нещо ти говори КИНТЕКС /. Само за мостове и пътища които са правени по соца. не ми говори. Явно не си виждал европейски пътища.

    Коментиран от #54

  • 48 боцмана

    12 4 Отговор
    Какво пак се мъти. Като гледам кои са на наша страна , май вземат мярката на ЕС и правилно са ни избрали. Защото нашите управляващи са хем глупави и като проститутките са готови да направят всичко за пари.
  • 49 Ричи Блекмор

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "До Ричи Блекмор":

    Нищо не разбрах.
  • 50 Реално

    11 4 Отговор

    До коментар #43 от "До Ричи Блекмор":

    Защо му обясняваш на тоя смешник-само като му прочетеш вьпроса от типа че видиш ли" всички искали да живеят на запад и защо било така" ми става ясно,че е кух като тираджийска туба...Богати са защото векове наред имат колонии и грабят като мьршояди-затова са богати.И охолният им живот го плащат милиони гладни и разорени хора по света...Та мани ги тия слабоумци-те са ниска топка

    Коментиран от #70

  • 51 Нашият Елит изпълнява чужди поръчки

    11 1 Отговор
    Нима Бойко действа пак както ВИС и СИК но на международен терен ? Как обаче туй ще завърши ? По- зле и от Бай Тошо а туй ще е доста лошо ! С Русия или честно и почтенно или се отпише!
  • 52 ПЕНКО

    12 2 Отговор
    РУСКИ ШПИОНИН СЪБИРА ДАННИ ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА НА БЪЛГАРИЯ -Е ДИПЛОМНА РАБОТА НА" ВРЪЗКАР" В ЦРУ !!! ТАЙНИТЕ НА "КОЗЛОДУЙ" ...ТАЙНИТЕ НА "ЛУКОЙЛ" - ТАЙНИТЕ НА "ГАЗПРОМ"- В ШПИОНСКИО РЕСКИ" СКАНДАЛ" !!! ЕЙ АМЕРИКЪН ЕВРЕЪН ... ПАК ЩЕ ВИ СПАСЯВАМЕ ОТ ХОЛОКОСТА /БЕЗ МЕН / !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 53 Помнящ

    21 4 Отговор

    До коментар #38 от "123":

    Американците и англичаните показваха своето приятелство към България , като сринаха София с бомби и избиха хиляди мирни хора .Тези подлеци са хвърляли и детски играчки заредени с експлозив .
  • 54 А си знаеш

    15 4 Отговор

    До коментар #47 от "някой си":

    Еми ще искат ремонти бе пич язовирните стени-30 години нищо не е пипнато по подрьжката им.А когато аз сьм ходил на Запад и сьм им гледал пьтищата-половината от вас не са били родени. Преди 4 години водих вьпросните австрийци на мостовете на витиня-те си мислеха че са правени преди 10-15 години...Та само не ми обяснявай на мен за пьтища и мостове.Просто отговорих на тьпият вьпрос какво е построено с помоща на руснаците-неща за които просто си нямате представа.И ако вьпросните мостове са калпави защо ли австрийците искаха да купят нормативните документи за проекта и изпьлнението им? Айде малко по-реално гледайте на нещата-стига вече клишета и пьрвично мислене.

    Коментиран от #57

  • 55 ХА ХА ХА

    17 2 Отговор
    Не знаех , че България са останали някакви тайни за шпиониране ! Та нали всичко интересно замина за Анкара , Лондон , Вашингтон и Тел Авив !
  • 56 да го духат руските краварски сороси

    6 12 Отговор

    До коментар #37 от "А си знаеш":

    Викаш ако не бяха комунягите ,нямаше да имаме знанията да постройм мостове и язовири за 45г. така ли ? Виждам ,че си прост галош,ама чак пък толкова !
  • 57 Шляхтиц

    13 10 Отговор

    До коментар #54 от "А си знаеш":

    Господине, излишно е да обясняваш каквото и да било. По мое скромно мнение при социализЪма се строеше и работеше, сега само се краде, руши и разпродава това, което още е останало от КОМУНИЗЪМА, построено с помощта на СССР. Бяхме ДЪРЖАВА, сега сме циганско гето.

    Коментиран от #58

  • 58 я пак

    9 12 Отговор

    До коментар #57 от "Шляхтиц":

    Виж можеш да продължиш същия носталгичен живот за който милееш като отидеш в Северна Корея.Ние тук 30 години вече неможем да оправим мизерията,която вие сътворихте за 45 годишния режим.Благодарение на Русия и комунизма България е една от най-изостаналите и бедни страни в Европа.Ако не бяха руснаците в момента да бяхме на нивото на европейските държави,ама уви.

    Коментиран от #59, #74

  • 59 Е стига глупости

    12 4 Отговор

    До коментар #58 от "я пак":

    Няма как да сме като запада-защото докато ние 5 века сме били роби в робство-запада е грабил а и до днес граби колониите си-ясно? И още нещо-никой богат няма да те пусне на софрата му..-трябва да сте наивници за да си мислите по този начин.Затова и ни приеха в ЕС-та да си правят пачките на наш грьб-евтина работна рька--товари които им ги купуваме,а парите отиват пак на запад--смучат ресурсите ни-злато,гори,руди...Отворете си очите бе хора-щял да живее той като европеец...
  • 60 Транзитен

    5 10 Отговор
    Отлично решение и отлична постъпка на правителството! Само така срещу мръсните ватенки!!!!! Веднъж да се осмелят да постъпят правилно.Всички руски фирми да изгонят
  • 61 Така става

    12 1 Отговор

    До коментар #40 от "Че туй наша работа ли е ?":

    Като сме "куче на каишка"– продажните управници де!
  • 62 Ми като саш приветстват да ни подарят

    2 1 Отговор
    20 sr 71😂😂😂
  • 63 Kaniba

    14 4 Отговор
    евтини соросиди!!
    Русия и газ, и инвестиции, и АЕЦ!!
    фащ какво ни дадоха???
    Заеми, робство, окупация!!!
  • 64 Наблюдател

    13 3 Отговор
    Че то има ли нещо което да се шпионира... Всички знаем че целта на Америка е да ни въвлечен в интрига с Русия....... Само че който стои на два стола пада....
  • 65 Съмнителни дивиденти

    10 1 Отговор
    За "потупване" по рамото от сегашните ни "братя" управниците правят опасно салто "мортале". Припомням народна мъдрост - вола рие, на гърба му пада; умно куче на голяма сватба не лае. Лошото идва след "потупването", и обикновено "с тояга" по гърба. Руснаците го умеят. За какво им трябва на управляващите "На баир, лозе".
  • 66 Симо

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "Фрий":

    Кои рушляци бе цървул смръдлив. На всякъде в
    Европа уважават руснаците с изключение на елитите им ,които лижат САЩ по едно място. И нашите помияри са същите лизачи на "едно място" на Вашингтон. Бат Бойко ако не беше толкова дебел щеше да лъсне обувките на Тръмпи с език. Пълни отрепки. Колкото повече ГЕРБ е на власт, толкова по вредни за държавата стават.

    Коментиран от #71

  • 67 Пламен

    4 0 Отговор
    Хахаха голем смях
  • 68 ???

    0 1 Отговор

    До коментар #12 от "Атака в атака":

    В Казичане
  • 69 Матей

    11 5 Отговор
    Разбира се че щатите не са сами в окупацията на България,цяло НАТО ни превръща в плацдарм за нападение към Русия.Тукашните продажници нямат потенциала на англичаните за тъпашки провокации като "новичок",но все нещо ще измислят да се отсрамят пред господарите си.
  • 70 Да бе

    1 2 Отговор

    До коментар #50 от "Реално":

    Реално си го поел анално.
  • 71 руската нация е най гнусната нация

    3 9 Отговор

    До коментар #66 от "Симо":

    Много ги уважават руските помияри да ,само дето всеки като чуе за руснак и веднага го свързва с мърляч и гнусна личност !! Смърт мършо предателска !!
  • 72 Петко Р Славейков

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Предатели гъзоблизци":

    Вярата и надеждата на българина към Русия

    (Стихотворението е написано през март 1877г., по време на обявяването на Руско-турската освободителна война)

    Посвещава се на руския народ

    Руский цар е на земята
    най-велик, над всички пръв,
    русците са наши братя,
    наша плът и наша кръв.
    Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света;
    тя е нашата подпора,
    тя е нашта висота!
    Руска сила, руска воля,
    руска кръв и руский пот
    ще избавят от неволя
    наший падналий народ.
    Нам Русия е надежда,
    руский цар е наший спас –
    никой друг не ни поглежда,
    не помисля зарад нас.
    Немци, френци, англичани
    наши са враждебници,
    дружни с нашите тирани,
    с нашите изедници.
    Спекуланти са омразни –
    интерес им покажи,
    че да виж дела проказни
    и чифутски в тях лъжи.
  • 73 Юроди злобни млък

    11 2 Отговор

    До коментар #17 от "някой си":

    Аз като българин не се чувствам застрашен и шпиониран от Русия. Застрашен съм и грабен ежедневно от колониалното управление на английските марионетки герп и бсп. И не, няма да ходя в Русия и Сибир, вие продажници вървете в Лондон да висите на социала с арабите! И всичко смислено и дйствително полезно в държавата е построено преди английската окупация, а последните 30г само молове и фалшиви пътища!
  • 74 Нещо си много злееееее

    7 1 Отговор

    До коментар #58 от "я пак":

    Ма ти верно ли? Щял си да бъдеш като Франция ако не ти пречели руснаците? Леле какви глупаци имало тукаааа! Абе каиш, айде бегай искай от мама 6 лева за цигари и марш на люлките да си играеш! Бавняр!
  • 75 Age

    2 0 Отговор
    Тя и Гърция "не е била сама", 'ма за няма и 5 години през 70-те са и взели СКТР-то и до днес никой не си прави труда да убеди Турция да и го върне.
  • 76 Сух

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "някой си":

    Смотан, а запита ли се защо живеят там, а твоите роднини в България. Сигурно щото русите им дават кокала и са ги пратели на пансион в задокеанието. Абсолютен празноглавец, смотаняк!
  • 77 Прав си

    7 0 Отговор

    До коментар #29 от "соросоид дебил":

    Президентът се умълча и се еманципира от своите избиратели. Боко е хитър и за да угоди на антибългарите от САЩ си е затварял очите за водната катастрофа в Перник. Като хвърли пешкира за пореден път хем ще се отърве от пернишката катастрофа и ще накисне умълчания президент, хем ще угоди на г-жа Мустафа да не строи Балкански поток. В анти-народното събрание са помияри без ясен поглед за бъдещето на България.

    А след три месеца, като поотшуми бурята в Перник, а през това време и Балкански поток ще си стои зарязан и непостроен, Борисов отново ще обещава чудеса - Балкански хъб, Балкански поток, всенародно благоденствие... и овчият български народ пак ще тръгне подир своя касапин. Дали?
  • 78 Е да екстра

    5 0 Отговор
    Едно е да го кажат друго е ако не дай си боже стане нещо да помогнат на България. Една от най силните държави в света е Русия. Някак си е тъпо такива провокация към нея.
  • 79 Абсолютно

    6 0 Отговор

    До коментар #33 от "Шляхтиц":

    Трябваше нещо по сериозно да измислят Тва за изборите и енергетиката е смешно направо.
  • 80 Кирил Семов

    0 2 Отговор
    БКП си е на власт и в момента т.е. България си е задунайская губерния ... за какви шпиони иде реч в статията .... майтапчии ...
  • 81 Гогата

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Предатели гъзоблизци":

    Русофили ми говорят за продажност... Смях.
  • 82 Фильо Софов

    1 0 Отговор
    Когато атовете се ритат, магаретата трябва да стоят сами настрана!
  • 83 незнайко

    1 0 Отговор
    Никой не им е искал подкрепата, на тези продажници-АНГЛИЧАНИТЕ !!!
  • 84 bulgarin

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "El pepi":

    kakvo e postroeno ot rusia be chovek kogato te ne mogat edna daska za kenef da napraviat kato horata vsichko v rusia e srednovekovno divo i parvobitno
  • 85 bulgarin

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "пизда ви майна смръдлива":

    a do sega bulgaria chia masha beshe be oligofren zloshtasten i kogo psuvash ti be izrod anglo saxosoncite si giveiat givota a rusnacite tanat v zloba i mizeria