27 Януари, 2020 15:42 956 3

Меркел: Северна Македония и Албания заслужават преговори с ЕС

  • албания-
  • ангела меркел-
  • северна македония

Германският канцлер разговаря с Еди Рама

Меркел: Северна Македония и Албания заслужават преговори с ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС трябва да стартира преговори за членство на Северна Македония и Албания. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел, цитирана от Дойче Веле.

Германският канцлер говори по време на среща с албанския премиер Еди Рама. Според нея двете страни са постигнали много.

Тя обяви, че е готова да подкрепи стартирането на преговори през март. Това може да бъде договорено на срещата на върха.

„Преди всичко ние търсим споразумение на следващия Европейски съвет. Албания и Северна Македония постигнаха много и могат да започнат преговори за присъединяване“, заяви Меркел.

Европейският съвет не успя да вземе решение за даване на начало на преговорите на предната си среща. Това стана след решението на френското правителство да иска реформи в процедурата по разширяване.

Повечето европейски държави определиха решението като неправилен сигнал. Северна Македония и Албания очакват да получат дата за преговори на следващата среща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сава Радев

    1 0 Отговор
    Един ден двете страни ще се обединят. И без това половин Северомакедония с е от албанци.
  • 2 Рано им е още

    1 0 Отговор
    Македонците още не са разбрали, че са българи.
  • 3 зара

    0 0 Отговор
    3000 джихадисти приети официално от тирана...
Новини по държави: