Last news in Fakti

29 Януари, 2020 10:45 3 156 81

Руският патриарх: Българският народ трябва винаги да ни е благодарен

  • патриарх кирил-
  • русия-
  • църква

Кирил се надява, че отношенията между Руската и Българската православна църква ще укрепнат

Руският патриарх: Българският народ трябва винаги да ни е благодарен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Московският патриарх Кирил се надява, че българският народ завинаги ще запази "любовта, уважението и благодарността към руския народ" и че отношенията между Руската и Българската православна църква ще укрепнат. Това заяви предстоятелят на Руската църква след празничното богоявленско богослужение в катедралния събор в Елохово, Москва, в което взе участие Старозагорският митрополит Киприян. След службата патриарх Кирил покани българската делегация на братска трапеза, където отбеляза, че "никога и никаква сила не може да изтръгне от паметта на сърцето на руския народ любовта към българския народ".

"И мисля, че от съзнанието и паметта на най-добрите синове и дъщери на руския народ никога няма да бъде изтръгната любовта, уважението и благодарността към руския народ, който действително е дал огромни жертви, за да избави братска България от чуждоземно и иноверно иго", заяви той. "Да даде Бог нашите отношения да укрепнат, за да съдействат и за укрепването на междуправославните отношения", заяви патриарх Кирил, цитиран от РИА Новости.

Старозагорският митрополит Киприян осъществи няколкодневна визита в Москва, която включваше концерт на църковния хор при катедралния храм "Св. Николай" в Стара Загора" по покана на Московския международен дом на музиката. Визитата на българската делегация не бе отразена в официалните църковни сайтове, освен в сайта на Руското подворие у нас.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 месара

    42 10 Отговор
    кире милионера се изказа!

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Слава на Русия

    31 51 Отговор
    Българският народ ви е благодарен и винаги ще бъде това че политиците в България са мелези и гаражът си и не са българи а за турци цигани евреи помаци и власи и представляват българския народ не означава че ние не сме Ви благодарни ние много добре знаем и помним и няма да забравим освободителят И никога няма да тръгнем срещу нашите братя
  • 4 100

    75 14 Отговор
    Хубаво, ма вие също трябва да имате любов, уважение и благодарност към нас и нашата църква. Ако не бяхме ние, сего можеше и да не сте християни и да пишете на персийски, арабски или на латиница. Даже можеше и Русия да не съществува.

    Коментиран от #56, #57

  • 5 Станчо

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "месара":

    Как няма да е милионер, окупацията не е на предишно ниво...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 падналия ангел

    30 18 Отговор
    Как звучи заглавието, когато в него има думичката ТРЯБВА! И после в цитираните думи, нийде няма внушеното ни от заглавието! Що така бе хора? Трябва да намразя руснаците ли?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Фатих Мехмед

    12 31 Отговор
    Прав е попа трева да сте им благодарни че забравихте кво ви правихме на дръвника
  • 10 Буков

    43 20 Отговор
    Според полковник Гундяев, България е обречена вовеки веков да лиже немитите руски дирници. Е, няма да стане тая. Колкото по-далеч от вас, толкова по-добре.

    Коментиран от #36, #59

  • 11 778

    29 12 Отговор
    Я руския да си гледа работата. Това показва колко ка "добронамерени" към нас.
  • 12 ДДРОнег

    29 10 Отговор
    То Българският народ традиционно ще обича руския, ама и реципрочно и Вие трябва да ни отвръщате така, а не само да ни смятате за задунайска губерния !!!
    Обичаме Русия, но мразим ссср-то, разберете и го приемете, ако искате добри отношения !!!

    Коментиран от #60

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Русороб

    35 11 Отговор
    Болшевишкото ченге се изтропа

    Коментиран от #16

  • 15 ДДРОнег

    19 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: … за да избави братска България от чуждоземно и иноверно иго"
    Да не забравяме, че освен иноверно, т.е. друговерно, сме били под гръцка духовна власт, това също припомнете или не Ви стиска, че да не обидите гърчолците !!!
  • 16 Дааааа

    5 18 Отговор

    До коментар #14 от "Русороб":

    изтропа се в устата ти, гълтай!
  • 17 Tog

    24 10 Отговор
    СМЪРТ НА РУСИЯ И СССР, ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!!

    Коментиран от #61

  • 18 Грую

    23 2 Отговор
    Разбира се че е благодарен, но на онези негови съграждани в миналото или по-точно съселяни, защото тогава те всички са били крепостни селяни, та на тях винаги и всякога поклон пред костите им естествено, защото вече нам живи от тях, но приятелството, верността и преданоста са доста преходни категории и за да се поддържат те в добро здраве се изискават постоянни усилия и от двете страни и то в правилната посока. Иначе всичко друго е Лукаваго!

    Коментиран от #62

  • 19 Комуняга

    32 9 Отговор
    Благодарни сме на братска Русия, че не призна Българската екзархия, че обяви схизма срещу българската църква, че нападна България през ПСВ, за да откъсне Добруджа, че даде Западните покрайнини на Сърбия, че откъсна Македония от България, че унищожи Царство България и, че продължава да граби милиарди годишно до ден днешен, чрез Лукойл, Нефтохим, Булгаргаз, Газпром, Виваком, Лафка, чрез фалита на КТБ когато разбра, че ЮП няма да го бъде, чрез АЕЦ Белене и ремонтите на съветските бракми възлизащ на стотици милиони годишно.БЛАГОДАРИМ!

    Коментиран от #30, #34, #63

  • 20 Borislav Popov

    29 8 Отговор
    За какво да сме му благодарни на този муфлю, за дето изкара, че Светите братя Кирил и Методий били македонци ли. Айсикан от тук бе !

    Коментиран от #64

  • 21 Захарий Стоянов

    30 3 Отговор
    Ако иска Русия братский и человечески союз, добре е дошла, но тя иска союз на вълка с агнето.
  • 22 Стършел

    29 5 Отговор
    Другарю поп, благодарността не се иска, тя се изказва! Нахалство е да я искаш точно ти.
  • 23 Ако не ви бяхме дали писменост

    16 5 Отговор
    щеше да си патриарх на мукавей в понеделник.Ако ни бяха ''освободили'' нямаше да ни управляват турчолята в продължение на 30 години с главатар Доган, след освобождението ни от 45 годишно руско робство, благодарение на Запада.Нищо не сте освободили, турчолята са милион пак и продължаваме да сме под турско робство, а този кръст си го заври отзад защото си комунист и не знаеш какво говориш когато пееш и на кой Бог се кланяш отворко.

    Коментиран от #65

  • 24 ДГД

    23 4 Отговор
    Той народа е благодарен! Ей я наща вицепрезидентка почти свирчок му направи оная година като беше в България! Кляка, пада, коленичи...
  • 25 Георги Раковски

    23 5 Отговор
    Страшни мъки чакат всеки, който попадне в железните нокти на Русия.
  • 26 Малчу от Факултету

    17 1 Отговор
    Ей го на тоз шапката колко ли ша прай на вторични сурвини?
  • 27 СссереМ

    5 17 Отговор
    ви на всички соросни в устите, яжте 💩
  • 28 На Хасан брат му

    7 15 Отговор
    България и да иска, от Козяк не дават..
  • 29 той

    21 3 Отговор
    Всички благодарни в Сибир.

    Коментиран от #66

  • 30 goni

    4 22 Отговор

    До коментар #19 от "Комуняга":

    Готин! Ако, не бяха те сега щяхме да си пишем на турски, ако изобщо имаше, кой да заплоди майка ми, а на теб дали щеше да съществува баща ти?! Всичко, което си написал е вярно, ама забравяш основни неща! Турският не ми се отдава! А, на теб?!:)

    Коментиран от #50, #76

  • 31 123

    5 14 Отговор
    Народа винаги ще е благодарен политиците са боклуци
  • 32 Кгб Боклук

    16 5 Отговор
    За кое отче? Че сме ви дали писменност и религията която се правиш че изповядваш ли?
    Ако не бяхме ние да ви просветим още щяхте да купите като аборигени........хайайайайайайаа че жалък човечец....

    Коментиран от #67

  • 33 322

    11 1 Отговор
    Обаждат се от Комитет Гасударственьi Патриаршии
  • 34 goni

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Комуняга":

    Що, не напишеш нещо?! Освен че си много интелигентен си и българин! Сигурен съм! Колко българи познаваш, които говорят, пишат и разбират турски?! Е! Смесени бракове има. Ама, познай на какъв език си говорят в къщи?!:) Мой приятел турчин отдавна емигрирал в Турция, че е от чистопордните сподели:" Аман! Ще забравя турския! Жената и щерките друго освен български у дома не признават! " Студентите ни от Турция, даже тези от Анадола говорят идеален български! Това нещо да ти говори?!
  • 35 Бачо Киро

    16 1 Отговор
    Народът е бил благодарен. Към тези, които са направили жеста. Днешните нямат какво да изискват. Кирчо Патриархчето на Шипка ли е бил или? За днешните отношения отговарят техните и нашите властници. Не можеш да изискваш благодарност за нещо, което е сторено от други преди 130+ години. Все едно да речем, че днешните германци са виновни за ВСВ. Добрите отношения са двупосочен път.

    Коментиран от #68

  • 36 Ха-ха

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Буков":

    Сега кой смьрдящ задник лижеш?
    От уважаван по света народ се свлякьл до нищожно племе!
  • 37 Криеш името си страхливец

    7 1 Отговор
    Аз съм български гражданин от български етнос, по вероизповедание православен християнин. Да с цената на много кръв сте ни освободили от ислямско господство. Аз нямам омраза към мюсюлманите. Какво направи вашето тяло и душа за нашите братя българи в руската република Татарстан? Това, че сте християнски водач не ви принуждава да не помагате и на българи мюсюлмани!
  • 38 Съвест

    13 2 Отговор
    А пък руския народ трябва винаги да ни е благодарен за азбуката. Ако не бяхме им дали писменост, щяха още да кудкудякат. Свине.

    Коментиран от #40

  • 39 NSDAP

    14 2 Отговор
    Какви славяни бе другаря поп?Българите са траки и траките са българи.Славяни са народите от Балтика и отчасти и вие.Монголо-татарина Иван Грозни и потомците на викингите на Рьорих основават вашият кенеф,нерешен Русия.Вие говорите и четете на български език и това е.Етносно,ние нямаме нищо общо с вас и слава богу!

    Коментиран от #69

  • 40 Ха-ха

    1 11 Отговор

    До коментар #38 от "Съвест":

    В Москва,куре,памятника на Кирил и Методи стои в центьра на града.
    Виж гугьгл,как се празнува Денът на славянска писменост в Русия.
    Руснаци го тачат и даже ТИ,плебей,не можеш да го представиш.
    Днешните бьлгари нямат отношение кьм солунски братя.Несьпоставими неща.
    Т.е. ТРЯБВА ли руснаци да се благодарни на ТЕБ за глаголица,кирилица?
    Кой си ти?

    Коментиран от #53

  • 41 NSDAP

    11 2 Отговор
    Защо българите не можем да бъдем славяни,дори и да искаме?Защото славяните са в Балтика и западните Балкани.Царството на славяните,която книга пише Мавро Орбини,говори за славяни и връзка между народите от западните Балкани и Балтика.Там няма нито България,нито Русия,нито Украйна.Днешните руснаци и украинци са една кръстоска между тюрко-монголи и викинги.Самата титла княз е с викиснки произход.На балканите от през средновековието идват викингите и затова има във България чат-пат руси хора.Истинските и най-чисти Българи сме ние мургавите с черните коси и черни очи.Траки и Българи е едно и също нещо.Никога не са съществували диваци от Алтай или от Индия дето идват тук по тези земи и заварват някакви славяни.Езика ни е като на готите,които са траки,по ген ние имаме 5% тюркса и славянска кръв и дори народните ни носии са много различни от тези на славяните.Да не говорим,че физиономиите ни са точно балкано-анадолски и много си приличаме с днешните турци,гърци,македонци и румънци,а днешните турци далеч не са по ген като османците.Всичко друго са глупости,съчинявани от руски,турски и гръцки еничари.Само за справка държа да кажа,че гърците са данайци и двата от Етиопия преди 3000 години,което е много скоро,сравнение с нас,защото ние сме от около 10 000 години.

    Коментиран от #70

  • 42 Я русский полюционер

    13 1 Отговор
    Монголо-татарското племе, откраднало името руси от Киевска Русь, трябва да е винаги благодарно на българския народ, че им е дал език, писменост и религия.
  • 43 Stormtrooper

    11 1 Отговор
    Трябва да сме им благодарни за налагането на атеизма, с любезното съдействие на КГБ.
  • 44 Баш славянина

    10 0 Отговор
    Познатото говорене което доведе до това, че Поляци, Украинци, Балтийските републики, вероятно скоро и Беларус не искат да имат нищо общо с Русия. Цялото това "слвянство" и "братство" нещо се изпари и дим да го няма. Да не говорим за грубите фалшификаций на история.... Нямам мищо против Руснаците стига и те да нямат нищо против мен.
  • 45 NSDAP

    5 4 Отговор
    Викинги и Българи: Викингите са много стар народ,който всички ние знаем,че е населявал и населява и до днес Скандинавия и Исландия.Товаа е факт.Има обаче и едно друго интересно нещо.Викингите през средновековието се спускат към балканският полуостров и дори успяват да си създават своя собствена държава.Днес,ние българите имаме към 15-20% гени от викингите.Именно от Викингите ние вземаме титлата княз,която позлват днес и руснаците,което е логично,защото те също са викинги,но в доста по-голяма степен.Славяните са един народ,който винаги е населявал Балтика и западните Балкани.Като славяни и до днес се характеризират сърби,литовци,та дори латвийци,но не и българи и руснаци.Езика както казах си е български,който е дело на Урфила.Кирил и Методий са едни български свещеници,които разпространяват езика ни в Киевска рус по молба на тамошният княз.Дефакто,Кирил и Методий за нас са нищо,защото езика ни сме си го говорили от векове назад.Първата библия в света е написана на български език,както и първите християни сме ние.Сега,германците и те са отчасти готи(траки/българи),но истинските германци са потомци на германите,които са народ,който винаги е живял в теорията на днешна Германия.В Южна Германия (Бавария) и до ден днешен се срещат много интересни германци,с черни очи и черни коси и това е точно заради нашите миграции към Германия.Баварският българин Моцарт и той е бил с черна коса и черни очи,както и баварският българин Адолф Хитлер.

    Коментиран от #71

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Българският народ

    10 2 Отговор
    Айде ако може милионери-полковници от КГБ да не ни дават наклон на оная работа. Ние сме благодарни на царска Русия, не на болшевишката измет, която изби десетки и стотици милиона души.
  • 48 NSDAP

    9 2 Отговор
    Да обобщим руската версия на българската история:
    Аспарух и хората му са тюрки и са 10 000 на брой.Идват тук тея тюрки,побеждават 120 000 римска войска и се топят в някакви море от славяни.Добре де,чакай малко.Първо,тези българи от Алтай с какво са дошли до тук?Да не са били с Panzer Tiger и щуки,че успяват да разгормят русмаката войска.Тези славяни как така удавят българите,а името ни и след 500 години османски терор си седи?Нали би следвало да се наричаме ако не то поне славяни и Славяния,то поне по друг начин.Също така,траките изчезват (може би отиват на море в Испания на топло),а тука се появяват славяни и прабългари.Езика ни,видиш ли ти не бил български,а славянски,както и азбуката,въпреки че за Кирил и Методий се знае,че са етнически българи.О да,да не забравяме и 2 окупации,които уж са освободение,но от какво?Османците че са ни линчували е факт,ама не е било баш така,както някои хора го описват.В Сан Стефано що няма думата България и българи?А руснаците понеже много ни ,,обичат" през 1944 решават да ни освободят от 142 000 кв км. територия и ни избиват елита и средната класа.От любов и създават македонска нация.Ебахти любовта,нали!?

    Коментиран от #49, #51

  • 49 Алооу

    4 6 Отговор

    До коментар #48 от "NSDAP":

    Моцарт българин!???Хитлер,Кирил и Методий българи!???Е,как да приема коментарите ти на сериозно!???Иди на психолог, /не на психиатър/!Модерно е пък знаеш ли, може и да ти се помогне!
  • 50 Не думай

    8 1 Отговор

    До коментар #30 от "goni":

    Верно ли щяхме да пишем на турски?Значи е призната българската екзархия с ферман, имаме църква и български училища ама изведнъж сме щели да пропишем на турски?

    Коментиран от #54

  • 51 Баш Славянина

    8 1 Отговор

    До коментар #48 от "NSDAP":

    На практика се оказва, че никой не е чувал за никакви славяни през средновековието. Никакви документи където да фигурира думата "славянин". Появява се около 1600 - та година. Вероятно с първоначалната идея да повиши самочувствието на хора чувствайки се исторически непълноценно ( Нещо подобно на днешните "Македонци"). После изведнъж се оказва удобна за политическа употреба, та чак до сега. Славяните са измишльотина .

    Коментиран от #55

  • 52 Валери Симеонов

    3 1 Отговор
    Аз ще му каза аз на това второразрядно ченге..Тютюнев бос и каналджия за е.ваа
  • 53 Баш Славянина

    6 1 Отговор

    До коментар #40 от "Ха-ха":

    Руснаците трябва да признаят просто историческата истина по документи. А не да я премълчават или нагаждат както им изнася, защото азбуката е Българска и пишат на Българска азбука, поръчана да се напише от Българския Цар. Всичко които я ползват, ползват Българска азбука. А ако смятат, че е "славянска" ... да прочетат оригиналните документи от онова време пак.
  • 54 goni

    1 6 Отговор

    До коментар #50 от "Не думай":

    Не! Можеш да си пишеш и говориш на български, колкото си искаш, друг е въпросът, кой ще те разбира!:) Знаеш ли къде го убъркаха тъпите украинци?! Първата им работа бе да забранят руския. На другия ден, като им звъннаха от САЩ отмениха закона. Ама, какво да се прави-часова разлика! Вече беше късно! Крим щеше да си е техен, Донбас и Луганск щяха да са им предните бастиони срещу Русия! Тъпанари! Та и ти българската екзархия?! Аууу! А, признаването на българският език като официален?! За теб сигурно е късно, ама вземи учи децата на турски докато е време! Дано просперират!:)
  • 55 goni

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Баш Славянина":

    Също и ти, ама съществуваш!:) По въпроса за славяните можеш да се допиташ до поляците, чехите, словаците и словeнците!:) Колкото до българите, сърбите и руснаците на тях няма да им вярваш!:) Много лъжат!:) Най-много ке веруваш на братята македонци!:) Они са доказали дека по-бащина линия са македонци, ама по майчина славяни!:) Оно, косаварите че ги разкардарнишат!:) И от едното и от другото!:)

    Коментиран от #58

  • 56 Rado

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "100":

    И на всичкото отгоре Путин направи Кирил и Методий македонци.
  • 57 Ами те имат бе

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "100":

    ама нашето правителство не народа няма към тях. Тона е проблема,че народа ги иска,а оная сган горе от 240 рантутника правят проблеми.
  • 58 Баш Славянина

    0 0 Отговор

    До коментар #55 от "goni":

    Допитай се до документите, а не до бълнуващите в последните 5-6 века. При нас номерата минават, ама да не ги подхванат от другата страна на океана по темата, че тогава ще стане интересно ... Вече намесиха 2-та Световна война, а с право или не, не съм много запознат.
  • 59 Ами пък да ти е

    2 4 Отговор

    До коментар #10 от "Буков":

    сладко новото вече 30 годишно лизане на краварски задници,ами несамо лижете,ами ви опъват неперкъснато за без пари,че дори си и плащате за това удоволствие предварително. Не мога да повярвам че има такива изтривалки пишещи такива простотии,като теб.
  • 60 Те са го разбрали

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "ДДРОнег":

    и от преди 30 години няма СССР,то е само във вашите глави. А това,че направиха отклонение на газовият поток,за да може и ние да печелим е израз на доброжелателството и благополучието между двата народа ама,като чета май ще ползваме по-малко руска и повече краварска газ,защото новите ни робовладетели така са казали на онази цветната във голямата бяла къща отвъд голямата локва. Ха да ви е честито новото стригане заедно с кожата.
  • 61 Няма да ти се

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Tog":

    сбъднат желанията бе катил недоклатен.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Малко история

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Комуняга":

    неграмотен,през ПСВ,както и през ВСВ сме били на противниковата страна на Русия,с две думи сме били врагове,та не знам какво очакваш от такива военни действия,както примерно и сега,не дай боже военен конфликт,ти какво си мислиш,че ще ти цепят басма ли,като сме с долните кравари. Шо се отнася до останалите простотии където си изредил не мисля,че трябва въобще да ти отговарям.Само да вметна това което идва в Лук ойл Бургас и това,което достига до потребителя няма нищо общо и за надутите цени се обади на оня от банкя.

    Коментиран от #78

  • 64 Ами да не би да са

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Borislav Popov":

    българи бе овца глъмава.
  • 65 Една малка

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Ако не ви бяхме дали писменост":

    подробност има драги ми глъмчо,че когато България бе с тяхна подкрепа,турците които се смятаха за такива си дигнаха чукалата и си тръгнаха за родината щом се припознават,като такива. А,благодарение на упадъка с помощта на добрите ти запдно еврогейски "братя" го докарахте до това в българия българите да са малцинство.

    Коментиран от #75

  • 66 А всички като

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "той":

    теб в "Марианската падина" с по 200 кг. бетон вързани за краката,по-бързо да падате.
  • 67 Като ти гледам

    1 2 Отговор

    До коментар #32 от "Кгб Боклук":

    правописа и изложеното в писмен текст,ми се струва,че на теб все още никой не ти е дал писмеността. А и за протокола,ние не сме давали писменост на руснаците и азбуката не е написана от българин. Кирил и Методий не са българи, много се заблуждавате.
  • 68 Да така е но

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Бачо Киро":

    явно си порпуснал умишлено,че тук има едно нещо,което се казва наследници,и тези,които са падали мъртви на Шипка за нашата свобода си имат своите наследници,както и германците от хитлеристката армия си имат свои наследници живеещи сега в Германия или където и да е. Да разбирам,че от т.нар. "демокрация" се стреми всячески да скъса с корените на миналото,но я ми покажи "умнико" едно живо същество без корени. Ако ги няма корените ресепективно миналото няма и бъдеще. Един пример,в Букурещ в центъра има един хотел доста модерен и предверието му е останка от сградата на "Секуритате" тайната полиция на Чеушеско,която изби толкова млади и невини деца,студенти и младежи,и въпреки това я осатвиха така за да напомня на следващите поколения какво е било и никога да не се повтаря. При нас всичко е наопаки,то и за това сме все на дъното,без чест и достойнство няма кой да те уважава.
  • 69 В катастрофална

    1 6 Отговор

    До коментар #39 от "NSDAP":

    грешка си,както и самият ти си грешка на природата. Руснаците не пишат и не говорят на български,или искаш да кажеш,че и сърбите и македонците говорят на български.Смешник смали се малко.На Русия много малко сме дали,за сметка на това много сме получавали.

    Коментиран от #80

  • 70 Ти определено

    0 3 Отговор

    До коментар #41 от "NSDAP":

    ако се погледнеш в огледалото може да приличаш и на слона на задника,аз обаче си приличам определено на славянин и нямам нищо общо с подлите елини,мазните турци и там всичката останала сган. А за това на кого приличаме по лица и манталитет е спорно,защото през вековете който не е пожелал да мине от тук той не си е оставил семето,но май на последък вземаха да остават повече от тези с индииските физиономии и ниско интелигентните.Много пишеш малко казваш и не си в крак с времетои действителността.

    Коментиран от #74, #79

  • 71 С това си изречение

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "NSDAP":

    че Кирил и Методии са едни български свещеници ми е достатъчно да ти преценя умствения багаж,който въобще липсва.
  • 72 Байгън

    3 0 Отговор
    Добре де, УСА освободи Франция от нациските лапи, а аз не знам янките непрекъснато да напомнят на франсетата за това ? Някой ако знае да пише.
  • 73 Гледач

    3 1 Отговор
    Прав е .Но да не забравяме че И РУСНАЦИ трябва да са ни много благодарни.
  • 74 До тоя дето не е написал име

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Ти определено":

    ...аз обаче си приличам определено на славянин... Е как приличаш на славянин ? Понеже съм сигурен, че не знаеш, как изглеждат славяните ще те питам : Ти рус ли си ? Или си изрусяваш косата с кислородна вода ? Какъв цвят са очите ти и кожата ? Ако си тъмен, както повечето българи значи си 90% с тракийски гени и малко пра-български. Толкоз.
  • 75 SS14

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Една малка":

    77% от населението на България са българи.Това за теб малцинство ли е бе,продажна русофилска подлого ? Толкова сте жалки комунетата,че няма накъде.За жълти стотинки продадохте родината.И Русия е обрала много от България,продължава да обира в момента и за напред ще ни обира,докато не изметем комунистическата и русофилска напаст от тук.Единственото което са ни дали руснаците са едни 45г. робство ,3 фалита ,обиране на парите и това,че ни върнаха 50 години назад.Айде като ти е толкова мила тая държава си взимай чукалата и изчезвай към Чукотка да изживееш руския рай,където ще мизерстваш повече и от тук.
  • 76 стига с това навеждане

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "goni":

    Пак щяхме да си пишем на български и пак щяхме да сме свободни. Както всичко руско, така и за Руско-турската война е пълно с внушения и манипулация на истинската история. Губят войната на Кавказкия фронт, щяха за малко да я загубят и у нас. Точно за това Вазов казва, че Българското опълчение спаси не само България, но и руската армия, и руския император... Та и за това трябва те да са ни благодарни.
  • 77 русия кочина

    2 1 Отговор
    стига с вашите глупости, 21 век е, отношенията се базират на прагматизъм, и на дете е ясно че руснаците не са у ред, нито демокрацията им, нито икономиката им, нашия интерес е да бъдем част от Запада, кой бил трак, кой бил елин, кой на кого, какво дал, това са глупости, да си гледаме нашия интерес, и да гледаме напред, в бъдещето, видя се, че руснаците не са стока, и скоро няма да се оправят, няма нужда ние да изоставаме, заради тях
  • 78 и аз да довметна

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "Малко история":

    Това което идва в рафинерията е една от най-долните петролни помии - сорт Урал и адекватно на него е и качеството на горивата. Та за това русите за взискателния западен пазар не рафинират тая помия. Тоя сорт е и по-евтин, но това пък не пречи да ни го зашиват като за брент. Да не говорим че тая рафинерия не знае що е то плащане на данък. Това даже представител на бсп-то (Румен Гечев) го каза в предаването Референдум по БНТ преди около месец.....
  • 79 един от сганта

    4 1 Отговор

    До коментар #70 от "Ти определено":

    "... там всичката останала сган..."
    Последните точни генетични изследвания показват и прабългарска и тракийска компонента в нашите гени, като доминира първата, а славянската е много малка. Та казваш другите извън славяните били сган? Също така показват, че не сме се смесили с поробителите ни въпреки петте века робство. Тя тая "сган" как ли създала това културно наследство или всичкото е славянско :))). Кой ли те е създал щом си чист славянин, пък тогава как си българин...
  • 80 Дончев

    2 0 Отговор

    До коментар #69 от "В катастрофална":

    Много ама много си заблуден ако искаш да прогледнеш почети малко история а може като начало да напишеш в Гугъл колко струваше на България освобождението от турско робство.... После пробвай и с това кой внася християнството и кой им дава писменост ... Рус ..... Е било скандинавско викингско племе от нас приемат християнството и писмеността и езика ако щеш и е момента има руски републики в който хората не приемат че са татари и се самоопределят като българи а и комунизма не идва сам налага ни го със сила СССР избити са без съд и присъда тогавашната власт и вишите ни оферти .... Така ли ни уважават Русия????
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания