30 Януари, 2020 14:26 1 347 0

Внесоха вот на недоверие в Румъния

  • румъния-
  • вот на недоверие-
  • правителство

Спорове около приемането на нов закон

Внесоха вот на недоверие в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Опозиционните партии в Румъния внесоха парламентарен вот на недоверие срещу правителството, съобщи Romania Insider.

Вотът е внесен от Социалдемократическата партия и Демократичният съюз на унгарците в Румъния. Правителството е оглавявано от Национал – либералната партия.

Решението е свързано с прием на законодателни промени без разговори и обсъждане. Вотът е подкрепен от 208 народни представители.

Недоволството е насочено срещу законодателство на правителството, което предвижда избор на кметове в два кръга. Правителството пое отговорност за промяната, което ще рече, че тя се приема за приета, без да бъде обсъдена в парламента.

При отхвърляне на вота на недоверие законът ще бъде приет, но ако бъде подкрепен, то законът ще бъде неодобрен.

Местните избори в страната ще се проведат през лятото. Премиерът Людовико Орбан обяви, че е решил такова приемане на закона, след като с години са били отказвани обсъждания от опозицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: