30 Януари, 2020 17:10 1 217 4

ЕС глоби Франция заради препълнени затвори

  • франция-
  • затвор-
  • затворник-
  • глоба

В страната има около 70 800 затворници в 188 затвора, сочат официални данни от миналия октомври

ЕС глоби Франция заради препълнени затвори - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съд по правата на човека глоби Франция да плати хиляди евро обезщетения на десетки затворници, след като реши, че властите не са взели достатъчно мерки за препълнените затвори, предаде АФП.

Делото бе заведено от 32 души в шест затвора, включително най-големия в страната "Френ", който се намира край Париж и в който има 2500 души – двойно повече от броя на леглата в него.

„Съдът сметна, че личното пространство на повечето от подалите жалбата е под изисквания минимален стандарт от 3 кв. м“. В решението се критикува и липсата за възможност за уединение в тоалетните.

Франция има около 70 800 затворници в 188 затвора, сочат официални данни от миналия октомври. Капацитетът им обаче е за 61 065 души.

Около 1500 души спят на матраци на пода поради липса на легла.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    7 0 Отговор
    Аз имам решение за проблема. Пратете ги на трудови лагери да бачкат докът не пукнат от умора... Проблемът е решен. Не съм ли умен от цялата глава?
  • 2 мали мали

    2 0 Отговор
    То в българия са пълни и затова обикалят на лево на десно
  • 3 Borislav Popov

    1 0 Отговор
    Францияда излиза и тя от EC... да видим какво ще кажат!
  • 4 Mustafa

    5 0 Отговор
    Идеалн идея за борисоф, нека да вкарва и затворници в България, ако не го направи ще се изложи
Новини по държави: