Last news in Fakti

31 Януари, 2020 07:34 1 824 3

Съмнения за коронавирус в Солун

  • солун-
  • вирус-
  • коронавирус-
  • пневмония

Mъж е бил приет в болница в града със симптоми, наподобяващи тези на смъртоносния грип

Съмнения за коронавирус в Солун - 1
Снимка: Shutterstock

Здравните власти в гръцкия град Солун са под тревога, след като мъж е бил приет в болница в града със симптоми, наподобяващи тези на смъртоносния коронавирус, който уби над 170 души в Китай, съобщава в. "Катимерини".

Според директора на болницата пациентът е мъж на средна възраст, който в момента преминава през медицински изследвания и е поставен под карантина. ДНК-проба от пациента е изпратена в Института "Пастьор", за да се установи дали става дума за коронавирус или обикновен грип.

Междувременно броят на починалите от грип в Гърция от октомври досега достигна 21 души, като осем смъртни случая са регистрирани през последната седмица, според данни на Националната организация за обществено здраве.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Китаец

    3 0 Отговор
    Жертвите не са 170 а вече са 232.Дано да намерят поне спирачки на тоя вирус иначе след 2 или 3 месеца резултатите ще са фатални не само за Китай ами и за целия свят
  • 3 china news

    3 0 Отговор
    Жертвите към момента са над 1 000, китайците съобщават само за един от пет смъртни случая.
Новини по държави: