Last news in Fakti

31 Януари, 2020 08:06 3 112 25

Китайската комунистическа партия е основна заплаха на нашето време

  • китай-
  • си дзинпин-
  • китайска комунистическа партия-
  • майк помпео

Трябва да направим всичко по силите си следващият век да бъде управляван от западните демократични принципи, смята Майк Помпео

Китайската комунистическа партия е основна заплаха на нашето време - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайската комунистическа партия е „основна заплаха на нашето време“, която се опълчва на западните принципи, заяви в Лондон американският държавен секретар Майк Помпео.

На съвместна пресконференция с британския си колега Доминик Рааб - Помпео подчерта, че западните съюзници „трябва направят всичко по силите си следващият век да бъде управляван от западните демократични принципи“.

Изказването идва на фона на натиск на Вашингтон над Великобритания и други европейски страни да изключат китайския технологичен гигант „Хуавей“ от създаването своите 5G мобилни мрежи.

Лондон реши във вторник да разреши на „Хуавей“ да участва с „несъществени“ елементи, които нямат връзка с чувствителни лични данни.

Брюксел зае сходна позиция за страните членки.

Американски официални лица предупредиха, че може да се наложи Вашингтон да прекрати споделянето на разузнавателна информация с Лондон заради включването на китайската компания в 5G мрежата, но Помпео отстъпи от тази заплаха.

Обменът на разузнавателна информация между САЩ и Обединеното кралство е „дълбок, силен и ще продължи“, каза американският първи дипломат.

На съвместната пресконференция с Рааб - Помпео бе много оптимистичен, че скоро след Брекзит ще бъде договорена двустранна търговска сделка.

Британското правителство бе доволно да чуе лично от държавния секретар, че съюзът между Вашингтон и Лондон след Брекзит ще укрепне и Обединеното кралство е на първа линия, когато стане дума за търговско споразумение.

Китайската комунистическа партия е основна заплаха на нашето време

Помпео и Рааб стигнаха до заключение, че сделка може да бъде постигната преди ноември, когато са президентските избори в Съединените щати.

Като различия, макар и преодолими, освен за „Хуавей“, Помпео посочи още Иран и депортирането на жената-дипломат, причинила смъртта на Хари Дън, по време на престоя ѝ във Великобритания.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    всеки си носи кръста
  • 3 Обикновен Бг

    88 8 Отговор
    Основна и Единствена заплаха за мирът за целият свят е САЩ с неговата политика и действия
  • 4 Анонимен

    68 4 Отговор
    Краварите се повече се нервят,че Китай икономически ги изпреварва и без да завземат чужди държави с военна сила и да смуче богатствата им
  • 5 Българина

    48 2 Отговор
    Тия юдеи мнооого са се объркали..... Явно взеха да дърпат дрока по често за опашката отколкото той може да понесе. Китайците знат че сащ и израел са като скачени съдове. Но по уязвимият е израел. Ако на него му се случи случка, сащ ще си седне на задника.... Така че израел бъдещето му е кратко
  • 6 Айдааа

    47 4 Отговор
    Айде сега и Китай.... Не се спряха тия ционисти. Сега Китай, вчера Руссия, все някой им пречи. Чуждо мнение на приемат, осрани до уши, затънали в дългове и демографска криза, ценностите им са само едни лихви и все акъл дават.
    А оставете някой друг да поуправлява малко, бе! А те хората, народът ще си кажат кого искат. Вашето управление от 1500 години насам го видяхме до къде води.
    Трябвало да направят ВСИЧКО, за да не допуснат друг да управлява?! Значи и атомна война дори трябва да направите, само и само шайката да продължи да цуцка народа. Изроди, безподобни! Как ви търпи Земята не знам.
  • 7 Наблюдател

    39 3 Отговор
    То пък една демокрация ...... Диктатура от САЩ и нашите алчни политици изпълняват заповеди.... Китайците са сега на прицел.... А бе оставете хората най после и тази болест е за унищожение на хората.... Китайците са най много... Ние сме лесни... Няма вода.... Боклуци, храна некачествена,,,, въздух наситен с таблицата на Менделеев.... Защо все тия американци са прави.... Като са неспособни да си владеят народа защо и другите трябва да страдат.... Докараха, наркотици, проституция ,, агресия джендър идеология,, гейове, педе раси и всичко лошо което имат...... Ай сиктир бе соросоиди,,, крокодили, гущери и илюминати....
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Кой68

    35 3 Отговор
    Точно вашите "демократични" принципи отвръщават все повече хора....Това да отнемаш правото на която и да е държава сама да определя своята външна/вътрешна политика и да спазва някакви санкций изгодни на вас само,а вредни за др.страни които ги спазват...И принципа е -щом не си с мен си против мен е вашата "демокрация".....
  • 10 Рецепта

    30 4 Отговор
    Годината е 1950. Войната в Корея бушува с пълна сила . Американски , английски , новозенландски , канадски , турски , и други армии с мандата на ООН , са притиснали Северна Корея , към границите на Китай и СССР . Мао Дзе Дун уплашен бяга при Сталин , какво да правим ? Да се намесваме ли в Корея , или не? . Съперника е много силен , и ще значи 3-та Световна Война . А Сталин спокойно му отвръща - Заедно сме по-силни от САЩ и Англия, и ако ще има 3-та СВ , то по добре тя да е сега , отколкото след 4-5 години . След 5 години САЩ ще възродят отново японският милитаризъм , да действаме сега. Резултата е известен . След обединените действия, САЩ и другите са изтикани зад 38 паралел , и заплашват с употребата на ядрено оръжие. Основната мисъл е, че Китай е вече на светлинни години напред , от това което е бил 1950г.
  • 11 боцмана

    30 3 Отговор
    Още един луд за вързване. Не знам дали света ще живее по западните демократични принципи , но нищо чудно следващия век в САЩ да се говори Китайски или Руски , а може и да ги видим всички надупени в някоя джамия. И това непременно ще се случи ако не се кротнат и продължават с провокациите си по целия свят.
  • 12 А според тия западни

    25 3 Отговор
    демократични принципи може ли да се нападат други държави безпричинно? Питам за един приятел секретар в ККП.
  • 13 Обикновен Бг

    19 1 Отговор
    Ако не искат демокрация, ще им я наложим.
    Роналд Рейгън
  • 14 Руската арийска култура

    10 12 Отговор
    Чecтитo нa aнгличaнитe кoитo нaпуcкaт EC кaтo нoрмaлни бeли хoрa прeз пaрaдният вхoд, a виe бългaритe щe гo дoвършитe, зaщoтo влязoхтe прeз зaдния му вхoд! В кoйтo cъюз e влязлa Бългaрия нe e прoцъвтял и e видял ''кoнчинaтa'' cи, като пресъхнало плодно дърво което не дава повече плодове. Тaкa cтaнa и c нaшият CCCР, CИВ и Вeликият ни Вaршaвcки дoгoвoр нeпoбeдим никoгa....Пoглeднeтe c кaкви нeщa ce зaнимaвaт прeзидeнтитe нa Вeликитe cили и цивилизованите народи, а не племена като българите, съставени от 10 тюркски племена от Средна Aзия, омешали се с 10 племена от монголските и тaтaрcкитe степи, минали през Русия и дошли тук в галоп с конница преди 1300 години и cи взeмeтe пoукa!Тук нa Бaлкaнитe, cлeд идвaнeтo нa тaзи cмecицa oт 20 плeмeнa прeди 1300 гoдини, ca прoдължили дa ce cмecвaт c oщe други 10-15 нaрoдa и плeмeнa пoд чиeтo рoбcтвo ca били, и дo дeн днeшeн, нo зa тoвa нямa дa гoвoримe зaщoтo cтe гo учили в учeбницитe пo иcтoрия. Цигaнинa_Рaдeв пaк ce изкaзвa нeпoдгoтвeн! Мaхнeтe тoзи чeрньo, ceлянин oт турcкитe ceлa пo южнaтa грaницa oт cгрaдaтa нa прeзидeнтcтвoтo зa дa нe ни излaгa пoвeчe прeд Вeликитe cили! Нa cлeдвaщитe прeзидeнтcки избoри минимум cъc cрeднo oбрaзoвaниe, инaчe cи зaминaвaм зa Руcия. Дo кoгa щe ни упрaвлявaт_цигaни в кocтюми, кoитo cи урeждaт мургaвитe жeни нa cлaдки cлужби във вoeннoвъздушнитe cили нa Бългaрия ВВC бeз кoнкурcи и c връзки??
  • 15 хамсал

    13 2 Отговор
    Китай е на изток, какви западни принципи, те си имат своя философия!
  • 16 ЪРП

    10 1 Отговор
    СЪЩИСАНИТЕ НЯМАТ ДРУГА СТРАТЕГИЯ ОСВЕН ДА ПРИНУДЯТ НЯКОЙ ДРУГ ДА ИМ СВЪРШИ ЧЕРНАТА РАБОТА!!!
    ТЕ ВЕЧЕ ЗНАЯТ , ЧЕ КИТАЙ ГИ ЗАДМИНАХА И С ИКОНОМИЧЕСКА И С ВОЕННА МОЩ!!!
    НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА СПРЕ КИТАЙ ВЕЧЕ! НЯКОЙ ВЯРНА ЛИ ,ЧЕ НОВИЯТ ИМ ВИРУС Е СЪВСЕЕЕМ СЛУЧАЕН???
  • 17 Balgarin

    6 1 Отговор
    Do 2050 g.Rusia I Kitai zastavat na evropeiskite kulturni o politiceski zennosti.
  • 18 това е истината

    17 1 Отговор
    там ги стяга чепика капиталистите, че комунизмът не е умрял и в някои отношения може да се окаже по успешен от капитализма.
  • 19 Дей

    13 1 Отговор
    и тиквеника Помпео! Топ tъпанарин!
  • 20 Янки

    13 0 Отговор
    Брутален нерез. При тях всичко се постига с натиск. Има две страни който не се подчиняват и това ги вбесява. Китай вече никой не може да го спре.
  • 21 I'm american COW

    12 0 Отговор
    В следващия век Ва-Шинг-Тон ще е столица на КИТАЙСКА ПРОВИНЦИЯ.....хахахахахаха.
  • 22 дядо Пешо

    8 1 Отговор
    Китайската комунистическа партия е нашият последен шанс за победа над капитализма и западните "демокрации"!
  • 23 robur

    8 0 Отговор
    ха ха ха - нaтиcк нa Вaшингтoн нaд Вeликoбритaния и други eврoпeйcки cтрaни дa изключaт китaйcкия тeхнoлoгичeн гигaнт „Хуaвeй“ oт cъздaвaнeтo cвoитe 5G мoбилни мрeжи
    ГОВЕДОТО ИСКА ДА НИ ВЪРНЕ В КАМЕНЕН ВЕК И ДА НИ НАПРАВИ ТЯХ НИ РОБИ
  • 24 факт

    5 0 Отговор
    да ви пикая на содомогоморийската система!!!
  • 25 Сульо

    1 0 Отговор
    МАйк Помпео: ТРябва силно да се напънем и да пpъднeм на kypа на китайците. Ама не много силно да не се наcepeм, че пак е замирише на света от нас.
Новини по държави: