3 Февруари, 2020 13:14 2 456 1

Кипър се обедини заради коронавируса

  • коронавирус-
  • вирус-
  • китай-
  • кипър-
  • среща-
  • турци-
  • гърци

Гърци и турци обединяват усилия срещу заразата

Кипър се обедини заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Кипър заплахата от коронавируса доведе до сътрудничество между двете разделени кипърски общности. То ще бъде обсъдено на специална среща днес на най-високо политическо ниво, предаде БНР.

Лидерите на кипърските гърци Никос Анастасиадис и на кипърските турци Мустафа Акънджъ се срещат днес, за да обсъдят най-добрите начини за съвместни действия за предотвратяване на разпространение на вируса на острова. Те ще набележат и необходимите съвместни мерки, които трябва да бъдат предприети, за да се осигури максимална защита на населението в двете части на страната.

Анастасиадис и Акънджъ ще бъдат информирани за тези възможности от експертния двуобщностен Технически комитет по здравеопазване, в който участват представители на кипърските гърци и кипърските турци. Той също заседава днес. В петък в Кипър със съмнение за коронавирус бе хоспитализиран 22-годишен китайски гражданин, диагностициран при медицинския преглед на летище Ларнака с висока температура.

Резултатите от лабораторните изследвания, които бяха извършени в Атина, са отрицателни, съобщи Министерството на здравеопазването в неделя следобед. От началото на миналата седмица Кипър въведе превантивни мерки на летищата и пристанищата си за предпазване от разпространение на коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето яки

    1 1 Отговор
    Яжте маслини с узо няма страшно.