1 Февруари, 2020 15:50 5 739 8

Китайка, излекувана от коронавируса, разказа за заболяването

  • китай-
  • вирус-
  • коронавирус-
  • пневмония-
  • 2019-ncov

Към момента има 9692 потвърдени случая на заразяване с "2019-nCov", 213 души са починали

Китайка, излекувана от коронавируса, разказа за заболяването - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китайка, възстановила се от тежката пневмония, предизвикана от новия коронавирус, разказа за болестта и преживяванията си.

"Фамилията ми е Цзян, на 44 години съм. Произхождам от окръг Ухан, Чунцин (Югозападен Китай) и работя в Ухан през последните няколко години. Днес ме изписаха от централната болница в Санся", започва разказа си тя.

На 15 януари жената се прибира, за да отпразнува китайската Нова година. Съпругът ѝ я посреща на жп гарата и вижда, че Цзян се чувства много зле. Веднага я закарал в местната болница.

Няколкодневното лечение не дало положителен резултат.

"На 21 януари ме прехвърлиха в Централната болница в Санся, настаниха ме в изолационно отделение и ми поставиха диагноза пневмония, причинена от нов тип коронавирус. Проведоха антивирусно и антиинфекциозно лечение, лекарите дори използваха методите на традиционната китайска медицина. В последните дни всички симптоми се промениха към по-добро. Лекарите казаха, че могат да ме изпишат. За цялото лечение болницата не ми взе нито един юан", разказва жената пред агенция "Синхуа".

Тя споделя, че най-важното е хората да не се страхуват за себе си и да се опитат да се предпазят максимално добре.

"Много е важно да носите маска и да миете ръцете си по-често. Ако температурата ви се повиши, имате кашлица и други симптоми, трябва незабавно да отидете в болницата. Не е нужно да се притеснявате и страхувате, че ще сте в изолация. Трябва да поддържате добро си настроение, да правите всичко, което ви казват лекарите, да им се доверите и тогава определено ще се оправите", съветва тя.

Към момента има 9692 потвърдени случая на заразяване с коронавируса "2019-nCov", 213 души починали от него.

Предишните официални данни за Китай бяха 132 смъртни случая и 7711 заразени.

Почти всички фатални случаи и повечето заразени са в провинция Хубей, чиято столица Ухан е епицентърът на епидемията.

В Италия по-рано потвърдиха за първи два случая на заразяване с коронавирус. Властите обявиха, че преустановяват всички полети от и до Китай.

Заразените са двама китайски туристи, които са пристигнали в страната преди няколко дни. Те са поставени в изолация в център за инфекциозни болести в Рим.

Пети случай на заразен с коронавируса пък бе потвърден в южната германска провинция Бавария. Пациентът е работил в същата компания, както и останалите четирима души, които са се заразили от колега, който наскоро се е върнал от командировка в Китай. Това потвърждава предаването на вируса от човек на човек в страната.

Световната здравна организация (СЗО) обяви в четвъртък международно извънредно положение заради епидемията с новия коронавирус, започнала в Китай. Международно извънредно положение за здравето е рядко използвано обозначение за заплаха, която представлява глобален риск.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нан

    9 2 Отговор
    Китайката е оцелела, щото е направила трика на китайката!

    Коментиран от #7

  • 2 Покрай тоя вирус

    16 1 Отговор
    поне ни се изясни, че навсякъде хората имат здравеопазване и не плащат нищо за лечение, а тук здравеопазването е само за богатите.
  • 3 Маркерите ще бъдат положителни при всяка

    6 1 Отговор
    Излишно се създава паника или по скоро умишлено, това си е вирусна пневмония, лекува се с витамини А,С,D , няма как да стане пандемия в действителност, може да даде усложненя при хронично болни, асматици и възрастни. За сравнение от грип умират повече хора!
  • 4 гого

    4 0 Отговор
    Какво разказа-симптоми,болежки,как,къде колко....нищо драсканици от един смешник,ама важното е паника да има това храни журналята..
  • 5 Човек

    3 2 Отговор
    Не е вярно, че маркерите ще бъдат положителни при всеки вирус. Коментират хора, които хал хабер си нямат от медицина. Дори считам, че по- рано трябваше да се обяви извънредно положение. Тази епидемия е много подобна на т. нар. Испански грип през 1918г., който уби 50 милина души в света.
  • 6 Рошко

    2 0 Отговор
    Сзо започнаха от Китай щот са много, следва Индия, там пускат вируси, тук вирусите ни ги назначават и като влезеш в болница заболял от дертове и бедност, не знаеш дали няма да те изнесат в чувал
  • 7 Алфа Вълкът

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "нан":

    Лафа е "номера на китайката"
  • 8 лудия

    0 1 Отговор
    Жалко, и този вирус не произведе зомбита, продължавам да работя по следващия ...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания