Last news in Fakti

3 Февруари, 2020 14:16 2 005 9

Иран и Украйна се скараха заради изтекъл запис

  • украйна-
  • иран-
  • самолет-
  • запис-
  • аудиозапис-
  • катастрофа

В Иран от самото начало са знаели, че ракети са улучили самолета

Иран и Украйна се скараха заради изтекъл запис - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Иран прекрати обмяната на доказателствени материали по разследването на катастрофата с украинския пътнически самолет, след като аудиозапис от разследването изтече в украинските медии, предаде "Ройтерс".

Въпросният аудиофайл бил част от предадените на украинските експерти материали в рамките на разследването, извършвано от съвместен екип. Техническият разследващ екип странно защо публикува секретния звуков файл за разговорите между пилот на друг самолет, летящ над Техеран по същото време като украинския самолет, заяви ирански представител.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Киев разполага с важен запис на разговор между иранските диспечери и пилот на кацащ по същото време ирански самолет в Техеран. От записа става ясно, че в Иран от самото начало са знаели, че ракети са улучили украинския пътнически самолет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рукола

    5 10 Отговор
    И тез искат да имат ядрени оръжия!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 интересно

    17 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рукола":

    не даваш ли ?
    На САЩ не им пречи да свалят пътнически самолети и да имат ядрено оръжие
    А и да не отхвърляме участието на САЩ в свалянето на този самолета , заглушени комуникации , заглушена електроника . Ама на тях не им дреме за човешкия живот - примери милиони

    Коментиран от #4

  • 3 Бай хой

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Рукола":

    Както виждаш гражданските самолети са си летели безпроблемно над Техеран. Въпроса е почему украинския самальот е бил с изключен транспондер. Нещо което комедианта случайно пропуска да съобщи.

    Коментиран от #6, #7, #8

  • 4 Рукола

    1 11 Отговор

    До коментар #2 от "интересно":

    Ма квото искаш си плямпайте ти и братята ти руснаци факта че Иран свали граждански самолет по примера на руснаците с малайзиския с южнокорейския квото искате заглушавайте квото искате защитавайте колкото и самолети да свалите и да ги предпишете на америте факта си остава Иран свали граждански самолет!
  • 5 УКРАЙНА КОЧИНАТА

    14 2 Отговор
    Усрайнски бендери нямат право да критикуват на техна сметка е малайзийския самолет и 11 000 жертви в Донбас и Луганск!

    Коментиран от #9

  • 6 Рукола

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Василий руснако утре ей тез същите съюзниците на ваща родина Русия ще имат ядрено оръжие и рязко ще им се прииска да цари ислям по цялата земя и рязко ще ти поставят въпроса ядрени ракети или ислям ама вие вече се насочвате на там с тези многохилядни петъчни молитви в Москва с тази най голяма джамия в Европа!!
  • 7 Borislav Popov

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    Изключил ти си е твоя транспордер на теб, който е в главата ти, а украинския самолет не е летял с изключен транспордер.
  • 8 не е бил

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай хой":

    изключен транспондера! Във Флайтрадар може да се проследи полета от началото до трагичния край. Транспондерът замлъква сле две минути и половиня от началото когато го удря първата ракета.
  • 9 ИХТАМНЕТ

    1 6 Отговор

    До коментар #5 от "УКРАЙНА КОЧИНАТА":

    Тапаг 11 000 са общите жертви бе на Украйна и Русия грешно са те информирали колхозник и как го свалиха бандерите самальота от Малайзия с изтрел от сепаратиската територия и за какво масово се хвалиха че са свалили самолета по социалните мрежи и закакво после изтриваха групово всичкия кеф където бяха написали!!!