Last news in Fakti

5 Февруари, 2020 15:16 3 017 12

Иран търси мегасъюз

  • иран-
  • съюз-
  • пакистан

Страната иска обединения с държави от региона

Иран търси мегасъюз - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Иран гледа към създаването на нов съюз с държавни от региона. Това заяви иранският посланик в Пакистан, цитиран от Йени Шафак.

Това може да представлява организация за икономическо сътрудничество. Страните, които може да участват в такава група са Турция, Пакистан и Иран.

Според Мохамед Али Хосейни такава група може да изиграе своята роля в икономическото развитие. Той заяви, че Пакистан е страна, която има специално място в иранската дипломация.


„Държави като Иран, Пакистан, Турция, Русия и Китай имат потенциала да сформират нов съюз за по-добро бъдеще. Така ще можем да координираме своите политики в съответствие със своя икономически растеж“, заяви Хосейни.

Според него страните в региона трябва да засилят своето сътрудничество и да създадат общ пазар.

Той смята, че пристанищата Гвардар и Чабхар се допълват. Изграждащата се в момента железопътна линия между тях, може да доведе до икономически ръст за региона.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русия е джудже

    11 21 Отговор
    Мегасъюз на ислямските джуджета начело с руските такива

    Коментиран от #7, #9

  • 2 Русороб

    8 10 Отговор
    Разсмяха ме, де ги нашите азиатски шумкарчета в картинката?!
  • 3 СЛАВИ

    15 9 Отговор
    Иранците са ни братовчеди. Имаме обща култура. Знаят много за нашата древна история. В много случаи сме имали обща история. И моите две имена са ирански. Те ни симпатизират. Да бъдем приятели в днешните сложни и трудни времена - В ИМЕТО НА МИРА. БЪЛГАРИТЕ НЕ СА АГРЕСОРИ!!!
  • 4 СЛАВИ

    14 4 Отговор
    ДО 1 И 2 - НЯМАТЕ ПОНЯТИЕ КАКВО ГОВОРИТЕ, НАПРАВО ПРОСТОТИИ. ИЗГЛЕЖДА НЕ СТЕ ПРОЧЕЛИ НИТО ЕДИН УЧЕБНИК ПО ИСТОРИЯ. СРАМ! ПОНЕ СИ ТРАЙТЕ, НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ! ПО-ДОБРЕ СЕ СКРИЙТЕ!
  • 5 СЛАВИ

    10 4 Отговор
    ГОРЕ НА ВОЛГА ВЪВ ВЕЛИКА ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ НА КАН КОТРАГ СА ПРИЕЛИ ИСЛЯМА НО ОТ АРАБИТЕ, ПРИ КОЙТО ИМА ВЕРОТЪРПИМОСТ КЪМ ВСИЧКИ РЕЛИГИИ. ОНЗИ ИСЛЯМ НЕ Е КАТО ТОЗИ - ПОД ПРЕДЛОГ НА РЕЛИГИЯТА ДА ЗАВЗЕМАТ ЗЕМИ И ДА КОЛЯТ НАРОДИТЕ, АКО НЕ СЛОЖАТ ЧАЛМАТА. ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ Е ДНЕШЕН ТАТАРСТАН СЪС СТОЛИЦА ГР. КАЗАН. ПРЕДИ ТОВА СТОЛИЦИ НА ВОЛЖСКА БЪЛГАРИЯ СА БИЛИ ГРЛАДОВЕТЕ БИЛЯР, ВЕЛИКИ БОЛГА. ВЕЛИКИ БОЛГАР Е ГОЛЯМ КАТО МОСКВА!
  • 6 Borislav Popov

    6 11 Отговор
    Съюз - Мегачалма, Хамерика тепери, каскетнята на бял кон от радост.

    Коментиран от #8

  • 7 стар шаман

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "русия е джудже":

    Да ама краварите могат само да им пръднат на дядовия.
  • 8 ба ти тъпия трол

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    А съюза на краварите със СА какво е бе овчи ?

    Коментиран от #11

  • 9 миш

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "русия е джудже":

    Спрете да коментирате държави ,които не са от нашия ранг.Ние нямаме тръби за водопровод/13 км/,не 1300 км,вие коментирате Китай,Иран и Русия.Тия ,ако ни препикат ,ще ни удавят,

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ботоксов полуръст

    1 5 Отговор

    До коментар #8 от "ба ти тъпия трол":

    Едно е да имаш един такъв съюзник,а съвсем друго е всичките ти съюзници да са все мюсюлмански кочини които са отритнати от света и да те онождат само мюфтии.За един ботоксов полуръст става въпрос и за мюсюлманската кочина наречена русия
  • 12 злобар

    2 2 Отговор
    Иран се осъзнава и разбра колко струва Русия сега се присламчва към Пакистан само с една цел атомно оръжие .