Last news in Fakti

6 Февруари, 2020 17:30 2 971 31

Русия намали нефта за Беларус

  • русия-
  • нефт-
  • беларус

Доставена е една четвърт от очакваното

Русия намали нефта за Беларус - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Русия е намалила доставките на нефт за Беларус. Това обяви беларуският президент Александър Лукашенко, цитиран от РИА Новости.

През януари руските доставки достигат 500 000 тона нефт. Според договорите те трябва да достигнат 2 млн. тона.

„За тази година имаме обещание за доставка от 24 млн. тона на междуправителствено ниво. През януари беше доставена само една четвърт от месечните доставки. Трябва да видим какво е доставено. Така ще разберем дали се спазват задълженията“, заяви Лукашенко.

Според него разногласия в енергийния сектор с Русия има през последните 13 години. На Беларус често се налага да коригира плановете си за икономическо развитие.

Той смята, че трябва да се разработи механизъм за обезщетения. Държавният секретар на САЩ Майк Помпео беше на посещение в Беларус през миналата седмица и обеща подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    62 20 Отговор
    Лукашенко да си взима суровини от КРАВАРНИКА, щом е такъв дървен тарикат.Хем иска аванта от Русия, хем прави военни учения с КРАВАРИТЕ.Същия помияр е като Боко ТИКВАТА от село Банкя.

    Коментиран от #14

  • 2 Hhhhhhh

    47 7 Отговор
    САЩ ще внесат. На двойна цена.

    Коментиран от #12

  • 3 ахаа

    47 4 Отговор
    И каква подкрепа ще им дадат от краварника, същата като на украйна ли.......въглища на тройна цена? И едни безкрайни празни обещания!

    Коментиран от #9

  • 4 Реално

    36 2 Отговор
    Батка Лукашенко прекали с хитруването.Но все пак е лисица-върти-сучи но все около Москва се придържа...
  • 5 Левски

    29 4 Отговор
    Путин е устроил добър капан за алчните англосаксонци! Като са видяли тази добра възможност за разкол между стари Братски народи англосаксонците ще се втурнат да наливат пари и ресурси като и без това са започнари да фалират! а това е добре дошло за Кремъл! Техният най близък съюзник ще мине на издръжка към краварника!
  • 6 СССРБарета

    35 5 Отговор
    Путин е гениален! Всеки ден тоя човек ме изненадва приятно!
  • 7 Барчо

    23 2 Отговор
    Лукашенкото да си погледне договора и тогава да приказва. Там със сигурност има и клауза, че за фурнаджийските лопати договора приема по-друга насока. Или пък нещо се бави с плащанията???

    Коментиран от #13

  • 8 Някой

    13 1 Отговор
    И този почна, като Ерпосран. На два стола иска да стои. Само че оня има козове. Стратегическа позиция на територията, мощна армия в Нато. Голяма икономика. Много инвестиции в страната си. А Чикиченко, нищо няма, и накрая и той , и посрания ше го изядат отвсякъде. Като се правят на политически к.рви.
  • 9 Барчо

    20 3 Отговор

    До коментар #3 от "ахаа":

    Американските въглищни компании бяха пред фалит, защото никой не ще да и купува скъпите и некачествени въглища. Добре че Потрошенко започна да ги купува на тройна цена по-висока от донбаските, а како погледнеш и разликата в калоричността ще се окаже че харчиш и два и половина пъти повече. Та ще си стане около шесторна цена.
  • 10 другарят

    11 3 Отговор
    Ако се обедините с Русия, ще имате колкото искате нефт другарю Лукашенко на цена като за Смоленска област!

    Коментиран от #11, #15

  • 11 да го духат руските краварски сороси

    8 14 Отговор

    До коментар #10 от "другарят":

    Ако се обединят с руските краварски сороси ще последва единствено глад мизерия и деградиране ! Нищо добро не може да излезе от съюз с руския краварник ! Никоя държава не е прокопсала.Има само потънали.
  • 12 Боярышник

    9 15 Отговор

    До коментар #2 от "Hhhhhhh":

    На нас ни дадоха втечнен газна по-ниска цена..Как става така,че втечнен газ от САЩ е по-евтин от газта от тъпите руснаци,я ми обясни веднага,че много се ядосах...
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Румяна Костова

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Българина":

    Белорус не е участвувала в учения на НАТО или САЩ.

    Коментиран от #25

  • 15 Румяна Костова

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "другарят":

    Да де, ама ако се обединят Русия и Белорус, Лукашенко няма да е първа цигулка. А ако пък пристане на американците ще бъде музикален инструмент, на който те ще свирят каквато мелодия си искат. Ако не го изритат и сложат на негово място по - сговорчив чиляк, който веднага да разреши гей парадите.
  • 16 централна психиатрия

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Троле време е за хапчетата и за сън.Утре пак ще психарстваш на воля.
  • 17 Иван

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Borislav Popov":

    Борко, сипи си една ракия и не се нервирай. Те белорусите и руснаците ще се разберат и без нас , колкото и да се перчи Лукашенко.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 оня с коня

    6 9 Отговор
    Беларус е в СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ,в каквото България беше 45г. - БЕЗСИЛНИ СА да направят каквото и да е за скъсване с Русия,НЯМА И НА КОГО да се оплачат.

    Коментиран от #20

  • 20 Румяна Костова

    10 3 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    А дали народа иска да скъса с Русия?В Белорус говорят само на руски в живия си живот, да сте чули изявление на Лукашенко на белоруски?Скъсването с Русия ще им донесе джендърски свободи и гей паради, но и по-високи сметки за газ.

    Коментиран от #21

  • 21 Borislav Popov

    2 6 Отговор

    До коментар #20 от "Румяна Костова":

    Не става въпрос зв късане с Русия ма, Румо, народа на Белорус и Лукашенко просто искат страната им да си остане независима и самостоятелна. Приятелските отношения да си останат, но да няма обединение и Белорус от сувереенна държава да се превърне в руска губерния. А Луеашенко съм го чквал да говори по белоруски, когато е в Белорус, той само на ьелоруски си говори, а когато е в Русиия, тогава говори на руски.

    Коментиран от #22, #23

  • 22 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Една държава като Белорус в днешния свят никога не може да бъде самостоятелна. Тя няма почти никакви ресурси. Но пък народът там е доста своеобразен. Много трудолюбив и миролюбив. Лукашенко говори на руски пред Западни журналисти в Минск, както и главата на опозицията, някой си младеж на двадесет и нещо години, забравих му името. Когато външният гей министър на Германия обвини Лукашенко, че е диктатор, Батката, на чист руски си водеше монолога,, По-добре да съм диктатор, отколкото
    п@д@р! "Аз разбира се не следя всички изявления на Лукашенко в Белорус.

    Коментиран от #29

  • 23 Румяна Костова

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "Borislav Popov":

    Всички кратки речи на Лукашенко с няколко годишна давност (поне това, което на мен е било интересно да погледам) на you tube са на руски. Прекалено често се разхожда до Москва, ако следвайки Вашата логика той говори на руски само когато е в Русия.
  • 24 Кака Мара

    2 0 Отговор
    БП за Беларус и Русия
  • 25 барчо

    6 2 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Така е. Устата обаче на Локашенко е голяма и доста често плюе и хапе ръката дето го храни. Прави се на хитрец и непрекъснато се оглежда в неправилната посока. Руснаците току така няма да ограничат количествата нефта, а и доколкото си спомням по едно време бяха затворили пазарите си за белоруските стоки. Локашенко мъти там нещо все и ще вземе да се удави не само той, а и държавата. Мрънкач голям е и все иска, иска. Същевременно пък и да е много самостоятелен. Толкова самостоятелен, че да си прави планове с американците. Тия пичове от Крим що не ги ограничават и не мрънкат??? Върху това да е хубаво да се поразмисли!
  • 26 Казуар

    1 0 Отговор
    Беларус трябва да избира, или да играе по свирката на Москва, или по скъп нефт.
  • 27 ⚡ Хрониките на Евразия

    1 5 Отговор
    Русия е удивителна страна ..
    Не можаха да построят комунизма , а сега и с построяването на капитализма се провалиха ..
    И превърнаха стоката с която се прехранват , в средство за шантаж ..
    Вървят ,но не знаят къде ..
    Кой луд ще тръгне след тях , освен безмозъчните олигрофени?
  • 28 Кака Мара

    2 0 Отговор
    Боли ма Котарака за Беларус и Русия
  • 29 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Румяна Костова":

    Румо, простакесо, в света има десетки и десетки страни, които са без ресурси, но са самостоятелни и в повечето от тези страни, стандарта на живот е в пъти по качествен от колкото у тойта Русия, с ресурсите.
  • 30 Разум

    1 2 Отговор
    Лукашенко иска безкрайни дотации и да седи на по няколко стола едновременно.
    Нещо му хлопа.
  • 31 Разум

    1 2 Отговор
    Борисченко от Банкя, направо хвърли Българина под влака. Спря ЮП, Белене и петролопровода Бургас- Александропулос.
    Борисченко си е направо талант предател, но защо все още приказваме, а не излизаме до го махнем с престъпната му банда?
Новини по държави: