Last news in Fakti

7 Февруари, 2020 08:09 1 760 5

Войната срещу Макрон започна с нова сила

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • профсъюз

Френските профсъюзи възобновиха борбата си срещу плана за пенсионна реформа на президента

Войната срещу Макрон започна с нова сила - 1
Снимкa: БГНЕС/ЕРА

Френските профсъюзи възобновиха борбата си срещу плана за пенсионна реформа на президента Еманюел Макрон, след като законът трябва да бъде обсъден в Народното събрание. Но участието в стачките и протестите намалява.

Нов кръг от протести в цяла Франция снощи доведе до затварянето на емблематични обекти като Айфеловата кула, тъй като френските профсъюзи продължават да оказват натиск върху президента Еманюел Макрон и неговите планове за пенсионна реформа.

Протестите бяха най-интензивни през декември и началото на януари и продължиха непрекъснато седем седмици. Въпреки това пенсионната реформа на френския президент беше приета от неговия кабинет и е внесена за одобрение в народното събрание.

Макрон твърди, че новата система ще бъде по-справедлива, тъй като всички пенсионни вноски ще доведат до едно и също ниво на плащане и че тя е по-подходяща за фрагментираните съвременни кариери.

Синдикатите оспорват логиката на Маркон, настоявайки, че реформата ще принуди повечето хора да работят по-дълго и може да отслаби пенсионните права на тези, които са преживели периоди на бедност или безработица.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ботаник

    11 3 Отговор
    Африка е родината на Баобабите. Франция е родина на Бабоебите.
    А германия е родина на Ебибабата, дето никой не я еве.

    Коментиран от #4

  • 2 Анонимен

    13 0 Отговор
    Във Франция за всеки проблем вдигат революция а у нас мисира пази офцете да спят
  • 3 Анонимен

    9 0 Отговор
    Във Франция за всеки проблем вдигат революция а у нас мисира пази офцете да спят
  • 4 Госあ

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ботаник":

    Ганьо,а България на какви е родина ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: