7 Февруари, 2020 20:50 10 751 74

Русия: Израел се подиграва с цивилни

  • русия-
  • самолет-
  • израел-
  • цивилни-
  • подигравка-
  • хмеймим

Тотална подигравка с живота на стотици невинни цивилни

Русия: Израел се подиграва с цивилни - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската армия обвини Израел, че използва цивилен самолет, превозващ 172 пътници, като щит срещу сирийския зенитен огън, докато извършва въздушни удари близо до Дамаск, съобщава AFP.

ВВС на Израел удариха цели в района на Дамаск в четвъртък, провокирайки ответни действия, се казва в съобщение на министерството на отбраната на Русия. "По време на нападението от израелски самолети самолет Airbus-320 се приближаваше за кацане в зоната на смъртта от въздушни удари и артилерия", се казва в съобщението, предаде News.bg.

"Бързата реакция" на диспечерите на въздушното движение на летището в Дамаск даде възможност на A320 да напусне зоната, "която беше в огневата линия на сирийските системи за противовъздушна отбрана". Пътническият самолет, пристигащ от Техеран, кацна безопасно в авиобаза Хмеймим, експлоатирана от Русия, в сирийската крайбрежна провинция Латакия, добави министерството, без да посочва авиокомпанията.

"Прибягването до цивилни самолети като прикритие или за блокиране на сирийските сили по време на военни въздушни операции стана характерно за израелските ВВС", заяви министерството. Израелските радари имат "ясен поглед върху ситуацията в небето около летището в Дамаск", заяви руската армия, обвинявайки Израел, че е извършил "тотална подигравка с живота на стотици невинни цивилни".

Обвиненията бяха отправени по-малко от месец, след като иранските сили признаха, че погрешка свалят украински пътнически Боинг 737, убивайки всички 176 души на борда, веднага след излитането от Техеран. В четвъртък израелските удари убиха 23 сирийски и чуждестранни бойци, съобщи мониторингова група. Израел извърши многократни атаки в Сирия след избухването на гражданската война през 2011 г., насочена главно към правителствените сили и техните съюзници от Иран и Хизбула.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ххх

    212 22 Отговор
    В някаква степен съм се опитвал да разбирам и оправдавам Израел с оглед иранските заплахи да го заличат като държава. Но, все пак във всичко трябва да има някаква мярка. А Израел отдавна е загубил всякакво чувство за мярка с атаките си по сирийска територия. И това е най - вече защото се чувстват безнаказани.

    Коментиран от #64, #71

  • 3 Е.С.

    209 21 Отговор
    Щом военни самолети са се прикривали зад граждански самолет ... са военни престъпници.

    Коментиран от #15, #47

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Borislav Popov

    48 134 Отговор
    Евреите си правят каквото си искат, разкатаха им фамилиите на чаршафосаните, а руснаците нищо не могат да направят само реват и се оплакват.

    Коментиран от #11, #25, #59

  • 6 Ххх

    92 22 Отговор

    До коментар #1 от "jorj":

    Ти пък като си американски ибрикчия дали си нещо повече ?
  • 7 До коментар#1

    49 11 Отговор
    Долен анонимен боклук!!!!!!!
  • 8 1122

    83 14 Отговор
    Тия срама нямат но и на тях ще им дойде. И тогава милост едва ли ще има. Един път се отърва ха.
  • 9 Рашка с чашка

    41 94 Отговор
    На крива ракета космоса и пречи! Евреите си бомбят където и когато си поискат в Сирия. Изглежда хич не им пука от С-300, С-400 или който номер е по ред.

    Коментиран от #45

  • 10 Госあ

    57 19 Отговор
    Само циклон и ебола ше ги оправи чифутите
  • 11 Ххх

    50 18 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Каскет, свърши ти работното време. Гаси и го лапай. Утре ще ни обясняваш за руснаците. И не ми разказвай как само се оплаквали. Все пак на Израел не им стиска да си го мерят с Русия. Много малка и много уязвима територия са, въпреки че имат много боеспособна армия. И те самите да абсолютно наясно с това. Все едно да ми кажеш, че Щатите се жалват от Иран и Северна Корея, вместо да си решат проблемите със сила.

    Коментиран от #19

  • 12 Анти милиционер

    21 57 Отговор
    Другата седмица Пусито пак ще е наведен в Йерусалим. Хаха.... Какъв идиот.
  • 13 Public Owner Sofia SkinHead 14 88

    62 24 Отговор
    Една ядрена ракета по исраел да кротнат вече тия олигофрени. Много си повярваха и ще ядат бой като магаре
  • 14 ела

    39 12 Отговор
    Не разбрах на кого се оплакват наивните руснаци нима елементарното не могат да направят; От страна на Изрел ще " покрият " свъздушното пространств о с С-200(Сирия има модернизираните )С-300 и С-400 проблем ще се реиши веднага .Всеки военнен самолет влизащ във въздушното пространство ще бъде свален -точно и ясно.

    Коментиран от #29

  • 15 Рашка с чашка

    23 40 Отговор

    До коментар #3 от "Е.С.":

    А какво значи - кроят се зад граждански самолет? В Сирия само на едно място ли има ПВО? Системите на ПВО на Сирия са толкова неточни че не могат да различат кацащ А-320 от атакуващ Ф-16. Явно са само с топлинно насочване. За това могат да свалят крилата ракета, но нямат никакви шансове срещу самолет с топлинни примамки.

    Коментиран от #42, #55, #72

  • 16 ела

    9 26 Отговор
    Не разбрах на кого се оплакват наивните руснаци нима елементарното не могат да направят; От страна на Изрел ще " покрият " свъздушното пространств о с С-200(Сирия има модернизираните )С-300 и С-400 проблем ще се реиши веднага .Всеки военнен самолет влизащ във въздушното пространство ще бъде свален -точно и ясно.

    Коментиран от #24

  • 17 германец

    72 17 Отговор
    Може и да е цинично, но това ни показва, че Хитлер е бил прав спрямо евреите!

    Коментиран от #22

  • 18 Мирослав

    74 18 Отговор
    Израел е терористична държава.

    Коментиран от #43

  • 19 Borislav Popov

    17 36 Отговор

    До коментар #11 от "Ххх":

    Квскет, като не ти оттърва, сам гаси и го лапай, а сетне и гълтай. В Сирия, тойти руслямци ги направиха кукувци, онзи ден пак четерима загинаха, за диктатора Асад. А именно израелците и американците си правят там каквото си искат. Хамерите само със 600 човека, контролират най богатите петролни находища там и тойте руслямци, не смеят и гък да им кажат. Само реват и се оплакват, че хамерите били там незаконно, ама не смеят и да припарят близео до тях, иначе пак ще има кестим башка.

    Коментиран от #21, #51

  • 20 jorj

    24 7 Отговор
    Духам за шекели в синегогата!
  • 21 Ххх

    36 16 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Каскет, дай да не си разказваме приказки от 1001 нощ за непобедимите американци. Ако искат, ще ги разпердушинят за броени минути. Не виждаш ли, че от няколко ирански ракети се оакаха, а руските са доста по - съвременни. Друг е въпросът, че са под американски флаг. Това ги спасява, а не че тия 600 човека са някаква сила невиждана.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Borislav Popov

    13 32 Отговор

    До коментар #21 от "Ххх":

    Каскет, контролират ли хамерите кладенците само със 600 човека ? Контролират ги разбира се ! Тойти руслямци и тойти иранци, реват ли, че те били там незаконно ? Реват разбира се ! Ако били искали, щели да и разпертушинят, те искат ама не могат, затова и само реват ли, реват. Аре, лапай, потапяй се и гълтай, а когато руслямците изгонят хамерите, тогава се обади и пак ще похуртуваме на тази тема. А така, дуфай супата и дет викат руснаците, помалквай в тряпочку. Вземи прати на майчиту, кубанската казачкиня, някоя друга пара, че да заглади малко и тя косъма там. Аре, каскет, чао до скиф и се обади, гат хамерите ги изгонят от Сирия, а дотогава не ме занимавай с простотийките си. Ок ?

    Коментиран от #27, #30, #32

  • 24 Биоробот

    36 7 Отговор

    До коментар #16 от "ела":

    Израел не навлиза във въздушното пространство на Сирия. Самолетите изстрелват крилати ракети извън него по територията на Сирия. Затова и С300 и С400 не свалят тези самолети.

    Коментиран от #35, #56

  • 25 като ми се кетри до сега на дедовия

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    що не се радваше толково.
  • 26 Centurion

    50 9 Отговор
    Чефутите никога не са ценели живота на хората.Иначе ни проглушиха и ушите с техният измислен Холокост.

    Коментиран от #41

  • 27 Гешев

    20 12 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Аз на теб IP ти го имам ,скоро очаквай посещение!

    Коментиран от #34

  • 28 Borislav Popov

    18 2 Отговор
    Духам за шекели в синегогата!
  • 29 00000014

    39 6 Отговор

    До коментар #14 от "ела":

    Проблемът е,че те не навлизат в Сирия, а като страхливи мишоци стрелят от Ливан.
  • 30 Хасан

    32 4 Отговор

    До коментар #23 от "Borislav Popov":

    Не мога да разбера ..това че американеца цоцка на сирийците петрола ,в резултат на което бедните сирийци стават още по бедни и ще се опитват да отидат при брътчедите си в България и Германия тебе кво те грее??
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ⚡ Хрониките на Евразия

    18 27 Отговор
    При атаката на израелските самолети , са унищожени 3 най - нови супер комплекси ПВО на РФ Панцир-С1 «Тунгуска-3»..
    Разбирам им болката на руснаците ..
    За 1 година са унищожени около 10 различни руски ПВО системи в Сирия от Израел ..
    За сега успехите на руските
    ПВО системи в Сирия , са сваленият Ил-20 на руските ВКС .

    Коментиран от #49

  • 34 Borislav Popov

    13 5 Отговор

    До коментар #27 от "Гешев":

    ху ю , ду ю за 2,50 . Пишете , не ме жалете.
  • 35 Рашка с чашка

    13 17 Отговор

    До коментар #24 от "Биоробот":

    Това е остаряла опорка, новата е че се крият зад цивилни самолети. Защото какъв смисъл има от ПВО което не може да атакува противниковите самолети на разстоянието от което те нанасят удари? Няма никакво значение над коя държава са, когато са агресора. Истината е че израелските Ф-16, както се вижда и турските, необезпокоявано летят над Сирия.
  • 36 Гложене

    17 11 Отговор
    Абе нали Россия е много велика и Кво беше още Зощо не напада Израел? Само Хитлер добре ги бе подкарал но не успя до край да ти заличи тая еврейска паплач

    Коментиран от #37

  • 37 Рашка с чашка

    15 22 Отговор

    До коментар #36 от "Гложене":

    Русия беше много велика, но загина много отдавна, през 1917 когато загуби ПСВ. От тогава и до сега има СССР, създаден от евреите Ленин и Троцки, който също беше много силен до като загуби Студената война. Сега има смален СССР, който се нарича Руска Федерация. Санкт Петербург е в Ленинградска област, мумията на евреина Ленин още е в Кремъл, символа им още е червената звезда на евреина Маркс! Президента им Путин е офицер от КГБ, наследник на НКВД създаден от евреите. Патриарха им също е офицер от тази безбожна организация избила хиляди свещеници в Русия. Как си представяш тези да нападнат Израел?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Смешни ватенки

    10 26 Отговор
    Израел редовно е атакуван от сирийска теритотия и логично иска да неутрализира тези атаки по свои цивилни градове и жители.Освен това самолетите му не са навлизали в чужда територия,а са стреляли над голанските възвишения.Защо руснаците не спрат тези атаки на Хизбула от Сирия и ве Израелските ракети,а скапаното ПВО по руски образец и организация е щяла са свали гражданския самолет все пак.

    Коментиран от #50

  • 40 00000014

    9 2 Отговор

    До коментар #38 от "Челмето":

    Той е гуру на модератора. Затова модераторът трие и невинни коментари засягащи макар и минимално светлия образ на Борислава
  • 41 Брат ми

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "Centurion":

    Абсолютно вярно!
  • 42 Е.С.

    21 5 Отговор

    До коментар #15 от "Рашка с чашка":

    Как използват F-те гражданския самолет за прикритие ли? Ми първо му изключват транспондера. Както на украинския самолет в Иран.
  • 43 Не, не е цинично!

    24 2 Отговор

    До коментар #18 от "Мирослав":

    Абсолютно вярно е! Нагли изроди, които всички мразят. А те нагло ни карат да ги обичаме. Насила.

    Коментиран от #48

  • 44 Borislav Popov

    7 9 Отговор
    Лапам, гълтам, поемам и анално! Желаещи има ли?

    Коментиран от #57

  • 45 Пророкът

    14 4 Отговор

    До коментар #9 от "Рашка с чашка":

    И точно това ще им изяде главите.
  • 46 Разбирач

    9 21 Отговор
    Всеки има право на защита!Eвреите се възползват от всяка една възможност.Това е война...
  • 47 Rado

    11 18 Отговор

    До коментар #3 от "Е.С.":

    Изтребителите не са нарушили въздушното пространство на Сирия и как са се прикливали, май си получил Лавровски анализ(руска пропаганда)
  • 48 Анонимен

    18 5 Отговор

    До коментар #43 от "Не, не е цинично!":

    Така си е. Или обичаш Запада и съюзниците му, било то и насила или си враг - средно положение няма. Винаги ми е било и смешно, и тъжно едновременно, как Путин нарича американците с думите "нашите съюзници" или "нашите приятели". Наивността на Путин и на Русия като цяло е похвална, но уви губеща позиция. Но такава е Русия, завоюва с любов, а не насила. Западняка разбира само и единствено от ултиматум, като дори и да стане на твоето, пак ще ти забие секирата, че и с приятелска усмивка на това отгоре.
  • 49 Бачо Киро

    18 6 Отговор

    До коментар #33 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Нещо забрави за великия Ф35 дето уж не беше свален, а после уж птиците го нападнали... Айде по полека...
  • 50 "Лакомия реже шия." Народна поговорка

    19 5 Отговор

    До коментар #39 от "Смешни ватенки":

    Юда, а защо Израел редовно е атакуван от съседите си? Има ли причина? Не е ли по добре да премахне причината, вместо да се опитва да премахва съседите си? По какво тези изтребители се различават от натоварения с взрив самоубиец? Може утре светът да стане свидетел на истински Холокост - безмилостен, всеобхватен. Кой ще помогне на евреите тогава?
  • 51 Borislav popov

    5 6 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    А когато ми пореха джендърския гъс краварите, забравиха да ми го турят и в къскета. А после и мама опраскаха, щото била дърта курабия.
  • 52 Мойше

    2 16 Отговор
    Когато преминава евреин гоите нямат значение.И без това няма място за всички на тая земя.По-малко гои повече въздух за богоизбраният!

    Коментиран от #58

  • 53 Женчо

    13 3 Отговор
    Все едно биткаджия да3936 се крие зад жени и деца -грозно и подло...
  • 54 Мойше

    5 16 Отговор
    Винаги ще има разделение кой да вземе имането кой да чука русите пички кой да кара Ферари кой да питежава имот кой да яде като за трима.Винаги ще има хора и по-хора дали ще са нацисти искащи бялата раса да управлява дали ще са новите нацисти жълтурите които искат всички да са дръпнати дали ще са негрите и блек паур дали ще са богоизбраните евреи.Само слабаците и кретените искат "равенство" за да оцелеят но те ще бъдат пометени.По-силният си разпространява генотипа така е било така и ще бъде.Да го духате гои прости.Живота е жесток мърши недорасли.
  • 55 Ххх

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "Рашка с чашка":

    Мноого разбираш от зенитни ракети. Повече от елементарен си. Освен преносимите комплекси от сорта на Игла и Сингер, не знам други да са с топлинно насочване. Ракетите с топлинно насочване настигат и унищожават целта в догонващ режим, тъй като следват топлинната струя от двигателите. Докато ракетите на ПВО комплексите обикновено пресрещат и унищожават целите си на километри преди ПВО батареята. А това може да стане с радиолокационно, а не с топлинно насочване.

    Коментиран от #61

  • 56 Ххх

    10 5 Отговор

    До коментар #24 от "Биоробот":

    Първо, С 400 не ги брой, защото доколкото знам такива имат само руснаците в Хмейним, но не и сирийската армия. След сваления руски разузнавателен самолет щяха да доставят С 300 на сирийската армия, но доставиха ли ги, колко доставиха, доколко са разгърнати и боеспособни е друга тема. Истината е, че руснаците се пазят от някаква по - остра конфронтация с Израел и затова по - мощните ПВО комплекси са пасивни, иначе това, че израелците атакуват извън сирийското въздушно пространство изобщо не може да е оправдание да не бъдат обстрелвани.
  • 57 Tesla-та

    8 5 Отговор

    До коментар #44 от "Borislav Popov":

    Свършиха ли психиатричните заведения за тоя. Това с IP - адреса звучи добре.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Мойше

    2 6 Отговор

    До коментар #58 от "Hess":

    Това време отдавна мина сега други ви чукат жените и изчезвате.
  • 61 Рашка с чашка

    3 9 Отговор

    До коментар #55 от "Ххх":

    Тогава защо не могат да свалят поне един противников самолет?

    Коментиран от #62, #63

  • 62 Ххх

    6 4 Отговор

    До коментар #61 от "Рашка с чашка":

    Това че ти не знаеш, съвсем не значи, че не са свалили. 10.02.2018 г.......
    Изрaeлcкият изтрeбитeл F-16, кoйтo бeшe cвaлeн нa 10 фeвруaри cлeд кaтo ирaнcки дрoн нaвлeзe нa тeритoриятa нa Изрaeл oт Cирия, e aтaкувaн oт cирийcкa рaкeтa „зeмя-въздух”, coчaт първитe рeзултaти oт рaзcлeдвaнe нa инцидeнтa, цитирaни oт изрaeлcкия вoeнeн гoвoритeл гeнeрaл-лeйтeнaнт Джoнaтaн Кoнрикуc.
    Пo-рaнo изрaeлcкитe вoeнни нe cъoбщaвaхa причинaтa зa пaдaнeтo нa изтрeбитeля, a caмo, чe двaмaтa пилoти нa F-16 ca кaтaпултирaли.
    Нa нeдeлнoтo cъвeщaниe нa изрaeлcкoтo прaвитeлcтвoтo прeмиeрът Бeнямин Нeтaняху зaяви, чe e гoвoрил c двaмaтa пилoти и ce рaдвa, чe тe ca в дoбрo здрaвocлoвнo cъcтoяниe.
  • 63 Ххх

    7 4 Отговор

    До коментар #61 от "Рашка с чашка":

    Те затова израелските самолети атакуват от разтояние с крилати ракети, без да влизат в обсега на сирийските ПВО комплекси.

    Коментиран от #69

  • 64 куку руку ку

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Израел наглеят не от сега. Най-голямата наглост... когато преди 2000 години осъдиха този, който беше дошъл да ги научи как да живеят. За което Провидението ги наказа да се скитат по света без държава.
    И сега, когато пак имат своя държава пак продължават да са срещу останалия свят, за което пак ще ядат шамари.
  • 65 адам

    17 4 Отговор
    Цялото зло на света идва от чифутите и краварите
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 US F18 JETFire attack

    0 2 Отговор
    https://www.youtube.com/watch?v=z-3foCU2Cnk
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Мария

    12 1 Отговор

    До коментар #63 от "Ххх":

    Кво му обясняваш на тоя,не виждаш ли че е кух,та дрънка,израелците отдавна не смеят да летят в сирииското въздушно пространство,в четвъртък атаките са извършени от голанските възвишения и Ливан,но понеже сирииците свалят 80% от ракетите,гадните евреи използват нова тактика,както в случая,изчакват навлизането на цивилен самолет и тогава пускат ракетите
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Е ко,ко

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    Ко има за разбиране?
    Талибаните и главорезите от ислямска държава използват жив щит от деца и цивилни.
    А израелците жив щит от де ца и цивилни само,че във въздуха .
    А да видим дали има разлика между едните и другите а?
  • 72 Опа

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Рашка с чашка":

    Имаш се за разбирач? Направо си уникум!!! на тъпотийте
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания