9 Февруари, 2020 19:09 4 205 15

Тръмп заповядал атака, заради невярна информация

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • иран

Иранското разузнаване представи своя версия

Тръмп заповядал атака, заради невярна информация - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп е взел решението за атака срещу ирански генерал въз основа на неточна информация, съобщи The New York Times.

Информацията е предоставена от иранското разузнаване. Според нея американските военни не са получили точни данни.

Американските военни атакуваха ирански сили в Ирак в началото на миналия месец. Това стана след атаки срещу американски цели в страната.

За атаката беше обвинен иранския генерал Касем Сюлеймани. Според иранското разузнаване обаче, атаките са били извършени от бойци, свързани с ДАЕШ.

Генералът беше ликвидиран при американските атаки. Според ирански представители е малко вероятно милициите, обвинявани от американските военни да стоят зад атаките.

Там твърдят, че американската администрация не е предложила доказателства за своите твърдения. Американски представители не са коментирали твърденията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jacques Yves Moineau

    8 10 Отговор
    Абе на калпавия космонавт, космоса му виновен.
  • 2 Ужас

    39 5 Отговор
    И каква стана тя ИД чрез САЩ уби своя най голям враг в Сирия !?И кой в САЩ работи за ИД,зада му казват кой да убият?

    Коментиран от #4

  • 3 Тръмп

    33 1 Отговор
    Ние за нищо нямаме доказателства.
    За войната в Ирак,за немесста ни в Сирия и Либия.
    Мадуро да е благодарен на руснаците. Ако не ни се мотаха в краката отдавна да сме го пречукали.
    А и тоя български адвокат,какво си мисли? Като не може да го смачкаме по политически причини,ще докажем,че е вземал подкупи.
  • 4 Borislav Popov

    4 29 Отговор

    До коментар #2 от "Ужас":

    Какви ги плещиш ти бе, американците отдаааавна го дебнеха този Сюлеймани и имено това им беше целта, да го ликвидират ?! Целта е постигната, всичко останало не е важно, вярна информация, невярна информация, бла, бла, бла, приказки в полза на бедните.

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Наазир

    22 1 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    Дебна те аз и ща промуша с тоягата до черния дроб, шлякалнико Боре !

    Коментиран от #6

  • 6 Borislav Popov

    2 15 Отговор

    До коментар #5 от "Наазир":

    Ти докато ме дебнеш, аз веке промуших, кака ти чааак, до сливиците Наазирке, внимавай ти си следващата наред.

    Коментиран от #8

  • 7 125

    13 1 Отговор
    Тези убийства са най-голямата грешка на Тръмпи, и скоро ще свърши неговото начинание като спасител на САЩ, все пак не може да се сравнява с масовите убийци Обама и Буш младши
  • 8 Наазир

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Borislav Popov":

    Бориславо, защо си толкоз неграмотен, така и не се научи къде се слагат запетаите ! Но пък кой като тебе, Боря глубокий, помемаш 35 санта африканска тояга до черния дроб . Молодец :)))

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мечтата на туриста

    3 12 Отговор
    Какво е общото между всички държави, в които не искам да ходя? Или ги управлява, или зад тяхните садистични лидери, стои руснак
  • 11 тнт

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    И сега какво,зян замина Касим!Ама не трябвало,то и нашия съдия така,гледай и тебе да не объркат?! Ама няма страшно кухи кратуни дрона не засича!
  • 12 АНЕНЕРБЕ

    4 0 Отговор
    Майкъл Д'Андреа, който ръководите операциите срещу Ирак, Иран и Афганистан и се смята, че има ключова роля в много операции, включително в убийството на генерал Касем Сюлеймани, е убит в авиокатастрофата в Афганистан.

    САМОЛЕТА МУ ПРЕДСТАВЛЯВАЩ ПОДВИЖЕН ЦЕНТЪР ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДРОНОВЕ БЕ СВАЛЕН НА 29.01.2020 ГОДИНА , а Майкъл Д'Андреа и други 86 офицери от ЦРУ бяха изпържени.

    Тръмп носи смъртната си присъда издадена от Али Хаменей.
    Като знам какво отношение имат към него демократите, си мисля, че едни 80 милиона давани за главата му няма да им се отразят зле за предстоящата президентска кампания.

    Мръсната работа както с Майкъл Д'Андреа могат да я свършат и персите. Някой само трябва да им даде координатите на движение на правителствения самолет.

    Съмнявам се , че следващият президент на САЩ ще се нарича ДОНАЛД ТРЪМП.
  • 13 Чичо Тони

    1 1 Отговор
    Дрън, дрън. Такава операция изисква изключително сериозно планиране, логистика и внедрен агент. Трябва много точно да се знае мястото и времето на целта (за да може дрона, който излита от Италия да бъде на позиция) и човек, който да постави насочващо устройство за ракетите на автомобилите. Няма как ракетите да разпознаят и уцелят движещи се автомобили (сред множество от други такива) без такова насочване. И сега насочващ въпрос: кои са службите известни със своята агентура в региона?
  • 14 Андрешко

    1 0 Отговор
    Като гледам от село. Видях. Без сателит. НО ИМА УМНИ ГЛАВИ.
  • 15 onq s konq

    2 0 Отговор
    Загубата на авторитет и легитимност Тръмп се стреми да замести с военно присъствие, заплахи, санкций, мита. Сега се забърка и с политическо убийство. Целта е да се всява страх но той поражда и омраза.