Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 12:15 2 244 4

Сърбия не е готова на всичко, за да влезе в ЕС

  • ивица дачич-
  • сърбия-
  • косово-
  • ес

Белград очаква да се премахнат митата, за да продължи диалогът с Косово

Сърбия не е готова на всичко, за да влезе в ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Председателят на Социалистическата партия на Сърбия и външен министър Ивица Дачич заяви, че за социалистите Сърбия е най-важна и стои на първо място, но те трябва да се борят и за своята идентичност и за своя изборен резултат, съобщават белградските издания "Данас" и "Блиц".

Дачич говори в претъпканата зала на Сръбския народен театър в Нови Сад, където се състоя първата от редица срещи, с които СПС ще отбележи 30 години работа под мотото "30 години - ние стоим постоянно".

Нито един социалист никога не е предал своя народ. Сърбия е за нас най-важна, затова социалистите говорят днес за патриотизъм и това никой не може да ни забрани и трябва да се знае - Сърбия няма да направи всичко, за да влезе в ЕС, няма да работи във своя вреда, заяви Дачич, цитиран от белградските издания.

Сръбският външен министър каза още, че очаква да се премахнат митата, за да продължи диалогът, но не очаква от Прищина конструктивен подход за решаването на косовския въпрос. Това е въпрос на политическа фантастика, заяви Дачич, отговаряйки на въпрос на журналист дали се надява на конструктивно предложение от Прищина в скоро време във връзка с решаването на косовския въпрос.

Всички техни идеи се свеждат до това, че Сърбия трябва да признае независимостта на Косово. Ние очакваме митата да бъдат премахнати, за да може изобщо този диалог да продължи, казва Дачич, цитирано от вестник "Блиц".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    21 14 Отговор
    Вие луди ли сте да влизате в тоя съюз бе? Ще ви вземат и водата както ви всеха Трепча, ще ви замърсят земята с боклук, ще ви унищожат земеделието, ще ви унищожат икономиката, всичко ще ви съсипят... погледнете останките от България!
  • 2 Ако влезете в ЕС

    14 8 Отговор
    Трябва да приемете третият пол. То вярно имате един или една и аз не знам там какво е за премиер ама....не стига
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Balgarin

    1 11 Отговор
    Balgaria nema nikoga da pozvoli .Sarbite sa.negramotni,bedni I glad I Sega Zvetan Vasilev go hrani.
Новини по държави: