Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 15:50 2 597 6

Затвор в Швейцария заради сексуална дискриминация

  • швейцария-
  • хомофобия-
  • затвор-
  • референдум

Това решиха местните граждани на референдум

Затвор в Швейцария заради сексуална дискриминация - 1
Снимка: Shutterstock

Гражданите на Швейцария гласуваха на референдум за приемането на закон, който предвижда наказание при дискриминация заради сексуална ориентация, съобщава „Ройтерс”.

Служителите в обществени обекти и учреждения в сферата на услугите няма да могат да отказват обслужване на клиенти заради сексуалната им ориентация. В подкрепа на това решение са гласували 63,1% от швейцарските гласоподаватели. Едва в три от двадесет и шестте кантона по-голямата част от населението се е обявила против приемането на такъв закон.

Наказанията при проява на дискриминация на основа сексуална ориентация варират от глоба до лишаване от свобода за срок до 3 години. В края на 2018 г. парламентът на страната одобри разширяване на съществуващото антидискриминационно законодателство, което да обхване и лица с нетрадиционна сексуална ориентация.

Предишните норми предвиждаха защита само при проява на расова дискриминация. Противниците на тази идея събраха 50 000 подписа, необходими за провеждането на общонародно допитване, предаде БНТ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А да видим

    28 3 Отговор
    Начи там са над 60% обратни?
  • 2 Монгола

    27 1 Отговор
    Там по цял ден се чудят какви права да измислят на лесбоси, траверси... и какви ограничения и задължения да имат нормалните!
  • 3 Хензел

    20 2 Отговор
    Паметник на Содомията и Смелия педофил да си сложат в Берн!
  • 4 Прорпрорп

    11 1 Отговор
    Там е рая за БПопов и останалите джендовци от форума
  • 5 миш

    8 0 Отговор
    Каква важна новина за наше село.Вече съм спокоен,че ще имаме ток и вода.Те това е била причината.
  • 6 11гндини ги опознавах там

    3 1 Отговор
    около 65% от младите до 36 год. живеят и спят съвсем сами-откачени психари хомосексуалисти и лезбийки-живеещи в страшна самота.Но пък кръвосмешението в семейството е разрешено и узаконено от Парламента.Секс в семейството-кой когото докопа.Страшно болно ОБЩЕСТВО.Няма бракове,сватби,любов,нито пък се раждат деца.Всяка година между 22 и25хиляди млади швейцарци напускат/ и се махат /от тази тиранична Швейцария и бягащи от страшната скука.Така че, до65 % са обратни и трябва им Закон да ги защити.
Новини по държави: