Last news in Fakti

11 Февруари, 2020 09:10 1 925 18

САЩ хвърлят луди пари, за да модернизират ядрените си оръжия

  • сащ-
  • пентагона-
  • ядрени оръжия-
  • армия-
  • модернизация-
  • бюджет-
  • пари

Вашингтон иска да се защити от руската заплаха

САЩ хвърлят луди пари, за да модернизират ядрените си оръжия - 1
Снимка: Shutterstock

Министерството на отбраната на Съединените американски щати поиска от Конгреса да увеличи чувствително средствата за модернизиране на ядрения арсенал на страната, съобщи "Ройтерс".

За следващата фискална година, която започва през октомври, Пентагонът иска 29 милиарда долара за обновяване на ядреното си оръжие. Това е с 18 процента повече от средствата, заложени за текущата фискална година, но и само малка част от общо 740 милиарда долара, на които се надяват американските военни, предаде БНР.

Увеличава се и перото във военния бюджет, предвидено за изследвания и разработване на ново въоръжение в отговор на предизвикателствата от Китай и Русия. 69 милиарда долара са заложени за финансиране на бойни и поддържащи операции в различни точки на света. Над 9 милиарда са предвидени за укрепване на противоракетния щит на Съединените щати. 7 милиарда - за създаване на нов стратегически бомбардировач. Планира се поръчка на 79 многоцелеви изтребителя Ф-35, в допълнение към 98-те, поръчани тази година.

Същевременно американските власти предупредиха за опасно сближаване между техен разузнавателен сателит и два руски спътника. Според генерала от ВВС Джон Реймънд, който през януари беше назначен за командващ на Космическите сили на САЩ, веднага след старта руските космически апарати са започнали маневри в Космоса в посока на американския сателит. В средата на януари те се приближили до него на разстояние от близо 160 километра. "Считаме, че с подобни действия се създава потенциална опасност в Космоса", е заявил Реймънд. Американската страна е изразила своя протест по дипломатически път.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шоуто на сценаристите

    10 31 Отговор
    русофилството трябва да се наказва със затвор и конфискация

    Коментиран от #17

  • 2 Русуфил

    5 25 Отговор
    Ще видят краварите кон боб яде ли като рушняците ремонтират самолетоносача Кузя. Софийското замърсяване на въздуха ще им се стори като играчка.
  • 3 Питам

    33 4 Отговор
    Е нали руснаците бяха в девета глуха бе--що пълните памперсите...?
  • 4 Реално

    27 4 Отговор
    Путин от години подхлъзва САЩ по пътя на СССР-ще фалират сащисаните докато хвърлят пари за въоръжение.
  • 5 Даммммм

    23 3 Отговор
    Тия ги чака съдбата на СССР.Еми играч е чичко Вова...
  • 6 Робовладелец

    6 18 Отговор
    Руската армия беше размазана като охлюв от валяк в Афганистан от най-обикновени брадати овчари, въоръжени само с преметнати през рамо преносими американски ракетни системи!!! Загубите на бойна техника включват: 385 танка, 2530 бронирани машини, 510 инженерни машини, 11369 камиона и бензиновози, 433 артилерийски системи, 118 самолета и 333 вертолета. И това от най-обикновени муджахидини.Представяте ли си какво ще се случи с Русия при истинска война с истински войски и ако тръгваме всички заедно смелите натовски воини?? Питам и отговор не искам и не чета тези, които ще ме коментират😂😂😂 защото вашата Русия се изтегли нас.ана оттам където я биха лошо....

    Коментиран от #10, #18

  • 7 боцмана

    14 1 Отговор
    Чудо на чудесата , да инвестираш за собственото си унищожение и унищожението на света.
  • 8 Чуйте го

    15 3 Отговор
    Путин ви го каза ............Това не е Русия от 90те , с нас не се е.авайте щото ще го ядете ........глетав !!!!!
  • 9 Stormtrooper

    7 2 Отговор
    Хвърлят се луди пари и само да се потдържат.
  • 10 шушумигов

    12 3 Отговор

    До коментар #6 от "Робовладелец":

    ..........ти да нямаш впредвид Виетнам?????????
  • 11 Румяна Костова

    11 2 Отговор
    69 милиарда долара са заложени за бойни операции на американците по целия свят. Ще има да ни налагат мир и демокрация и тази година.Да си пазят само мозъците от сътресение защото както е тръгнало, не всички ще бъдат толкова хуманни като иранците и да ги предупреждават пред атака.
  • 12 Робовладелец

    4 12 Отговор
    Руската армия беше размазана като охлюв от валяк в Афганистан от най-обикновени брадати овчари, въоръжени само с преметнати през рамо преносими американски ракетни системи!!! Загубите на бойна техника включват: 385 танка, 2530 бронирани машини, 510 инженерни машини, 11369 камиона и бензиновози, 433 артилерийски системи, 118 самолета и 333 вертолета. И това от най-обикновени муджахидини.Представяте ли си какво ще се случи с Русия при истинска война с истински войски и ако тръгнем всички заедно ний смелите и обучени натовски воини?? Питам и отговор не искам и не чета тези, които ще ме коментират😂😂😂 защото вашата Русия се изтегли нас.ана оттам където я биха лошо....и веднага след това се разпадна като империята СССР потънала от срам 😂😂😂😂 и унищожена от най-обикновени овчари с кози 😂😂😂😂
  • 13 Ххх

    8 1 Отговор
    Известната американска финансова компания AllianceBernstein проведе изследване, което разкри истинските размери на американския външен дълг и резултатите от това изследване шокираха медиите. Американският финансов телевизионен канал CNBC публикува по този повод специален материал под заглавие “Реалното равнище на дълга на САЩ може да е 2000% от размера на американската икономика, пише в отчет на Уол Стрийт”.
    Оценката на AllianceBernstein привлича вниманието не само поради цифрите, които американските медии нарекоха „шокиращи“, но и защото тази „диагностика на дълга“ беше поставена от много известна финансова институция. AllianceBernstein е основана от известния икономист и милиардер Залман Хаим Бернщайн и сега управлява активи от 586 милиарда долара, което дава на прогнозите ѝ сериозна допълнителна тежест.
    Репортерите на CNBC обясняват как AllianceBernstein изчислява реалния държавен дълг на САЩ и защо това е важно: „AllianceBernstein разработи методика за изчисляване и получи резултат от 1832% от БВП, включвайки включително не само традиционните нива на държавен дълг, като облигациите, но и финансовия дълг в цялото му многообразие, както и бъдещите задължения по така наречените (социални) програми за плащане, като „Социално осигуряване“, Медицинските застраховки и държавните пенсии. След като всичко това се събере, възниква плашеща картина, но тази картина се нуждае от нюанси, за да се разбере. Много е важно да се осъзнае, че не всички задължения по дъл
  • 14 Ххх

    7 0 Отговор
    Много е важно да се осъзнае, че не всички задължения по дълга са „изсечени в камък“ и е важно да се знае къде се намира пространството за свобода на маневриране, особено в правителствените програми, които могат да бъдат променени или със закон, или чрез счетоводство”.
    Оказва се, че за да се спасят инвеститорите в американските дългови задължения, се предлага да се пожертват американските граждани, техните социални помощи и пенсии, което ще позволи на Вашингтон да спазва официалните благоприличия и да не подкопае доверието на инвестиционната общност в американските държавни облигации.
    Трябва да се отбележи, че от практическа гледна точка това предложение съдържа едно рационално и едно ирационално съображение. Рационалността е, че банкрутът по американските облигации наистина би бил катастрофа за американските и дори глобалните финансови пазари, да не говорим за факта, че при този сценарий валутните резерви на много централни банки, значителна част от които са инвестирани в държавни облигации на САЩ (т.е. “Трежърис”), ще се превърне в прах за една нощ. Логично е, че представителите на финансовия сектор на американската, а и наистина на световната икономика, ще се противопоставят силно на този сценарий.
    Между другото, дори Вашингтон да избере стандартния фалит, Русия ще бъде сред малкото страни, които няма да получат преки финансови щети, тъй като портфейлът на руската хазна беше продаден предварително заради рисковете от санкции, което обаче няма да ни ос
  • 15 Джулия

    10 1 Отговор
    САЩ печатат т.нар. "пари", които нямат реално покритие. После ако не успеят да раздухат някоя война, за да не фалират, ще предизвикат някоя глобална финансова криза. Така работят в Империята на Злото.
  • 16 гладен руски мойлец

    1 3 Отговор
    Слава на полския картоф, слава на румънския кукуруз, слава на турските ибрици.......
  • 17 А краварските

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "шоуто на сценаристите":

    подлоги от ваш тип да се утищожават на място,като хлебарки. Носят много нещастия и беди.
  • 18 Краварите и до днес

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Робовладелец":

    търпят поражения повече от руснаците в Афганистан,нваскоро груз двухсотьi дадоха висши краварски военни цял самолет,а да не забравяме и Виетнам,който се оказа огромен гроб за краварската сган. Паметта ти е къса друже и избирателна. А руските части водеха война с партизански части в афганистан,а не срещу редовна армия,а иначе срещу САШ няма да имат никакъв проблем да се справят за нула време.