Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 09:33 6 623 96

Русия разработва оръжие срещу хиперзвукови ракети

  • русия-
  • ракети-
  • оръжие-
  • хиперзвуково оръжие

Вече са приключени теоретичните изследвания

Русия разработва оръжие срещу хиперзвукови ракети - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руски инженери проектират свръхдалекобойна ракета с въздушно базиране, способна да прехваща високоскоростни, включително хиперзвукови и маневриращи цели. Вече са приключени теоретичните изследвания с цел да се конструира такава ракета с разделяща се бойна глава, съобщава в. "Известия", като се позовава на източници от военнопромишления комплекс на Русия.

По данни на вестника министерството на отбраната в Москва е взело решение за изтребителите МиГ-31 и бъдещите МиГ-41 ракетни комплекси за далечно прехващане, способни да поразяват хиперзвукови боеприпаси. След като тежкият носител бъде изстрелян, той ще лети няколкостотин километра, после ракетите ще се отделят от него и ще могат сами да открият целта и да я атакуват.

Този комплекс ще може да се използва най-ефективно, ако самолетът действа в единно информационно пространство, допълва изданието.

През март 2019 година президентът на Русия Владимир Путин постави пред военнопромишления комплекс на страната задачата да се разработят средства за защита от хиперзвукови оръжия, преди такива да бъдат създадени в чужбина. Нови руски оръжия, включително хиперзвукови, бяха представени за първи път от самия Путин на 1 март 2018 г. в годишното му послание до парламента.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    92 28 Отговор
    Щом са казали теоретично значи вече го имат и ще сюрпризират света на 9 Май в столицата на,, Руската Федерация - Москва"!

    Коментиран от #5, #11, #25, #81

  • 2 Факт

    99 19 Отговор
    Силна армия-гаранд за суверенитет.
  • 3 Borislav Popov

    23 105 Отговор
    Русия разработва оръжие да плаши гаргите, съобщи вестник Известия.

    Коментиран от #16, #28, #40, #84

  • 4 Историята го казва

    106 21 Отговор
    Абе знаят си братушките,че без армия западните лешояди веднага ще ги налетят.
  • 5 El chochone

    24 61 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    ЗА ЛАЗЕРНИЯТ САМОВАР ЛИ ГОВОРИШ.?
  • 6 az #Победа75

    72 24 Отговор
    До 2030г. РФ ще достигне пълно военно превъзходство в света!
  • 7 Русороб

    26 56 Отговор
    Теоретично през 2036-а година се очаква на въоръжение. Дотогава теории и Мос филм, нещо като гръмналите им свръхзвукови ракети, които избиха инженерите :)
  • 8 СССРкаскет

    24 51 Отговор
    Разработват по големи каскети, които да могат се ползват като цукало като ги нападнат, че денги нет за памперси

    Коментиран от #10, #86

  • 9 EL chochone

    2 25 Отговор
    И самовар нямаш :D
  • 10 EL chochone

    32 5 Отговор

    До коментар #8 от "СССРкаскет":

    За каскета на ГешеФ ли говориш ХАХАХА :)
  • 11 Паси си

    6 17 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Елените и не дей да лееш мозък за неща които не са ти ясни.!
  • 12 Робовладелец

    15 70 Отговор
    Русия да се благодари, че ампулата с биологичното оръжие коронавирус не беше подхвърлена на руски пазар в центъра на Москва!Русия е като декоративно красиво кученце, което разгневи семейство питбули излeжaвaщи ce крoткo нa припeк. Руcия в cрaвнeниe cъc CAЩ и НAТO e кaтo фрeнcкa булoнкa, кoятo caмo лae. Вече разгневи питбула майка и десетките питбутлчета!!! Русия е като булонка, лаеща срещу питбулка и заплашваща, че ще яде питбулчетата:):)Прeдcтaвятe ли cи кaквa трeпeрeщa oт cтрaх ''cмeлocт'' изпитвa Руcия...??? Руската армия беше размазана като охлюв от валяк в Афганистан от най-обикновени брадати овчари, въоръжени само с преметнати през рамо преносими американски ракетни системи!!! Загубите на бойна техника включват: 385 танка, 2530 бронирани машини, 510 инженерни машини, 11369 камиона и бензиновози, 433 артилерийски системи, 118 самолета и 333 вертолета. И това от най-обикновени муджахидини.Представяте ли си какво ще се случи с Русия при истинска война с истински войски и ако тръгнем всички заедно ний смелите и обучени натовски воини?? Питам и отговор не искам и не чета тези, които ще ме коментират, защото вашата Русия се изтегли нас.ана оттам където я биха лошо....и веднага след това се разпадна като империята СССР, потънала от срам и унищожена от най-обикновени овчари с кози...45 ГОДИНИ РУСКО РОБСТВО СТИГАТ И СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ ОТ РУСКО ИГО ПРЕЗ 1989 ГОДИНА, ВЕЧЕ НЕ СМЕ РОБИ, А РОБОВЛАДЕЛЦИ НА РОБИТЕ В БЪЛГАРИЯ, КОИТО ПОРАДИ НЕГРАМОТНОСТ ПРОДЪЛЖАВА

    Коментиран от #14, #18, #41, #87, #93

  • 13 злобар

    19 6 Отговор
    Вярно е , ще ги продават на САЩ да се защитават с/у Кинжалите.
  • 14 rusnak

    39 10 Отговор

    До коментар #12 от "Робовладелец":

    Ти пак ли изпълзя бе глист?
  • 15 оня с коня

    11 34 Отговор
    Путин обяви че хиперзвуковите руски Ракети са БЕЗ АНАЛОГ в Света и Никой друг няма такива.Сега изведнъж издава Заповед да бъде Измислено Руско оръжие срещу нападение със такъв вид Ракети от Запада...

    Коментиран от #22, #42

  • 16 Тъпо тролче

    23 7 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Ти американците за гарги ли ги смяташ? То е ясно, че сега вички соросоидни тролове ще обясняват, че това е поредният фейк или мультик, но нали трябва да заработват!

    Коментиран от #21

  • 17 rusnak

    33 6 Отговор
    Така се правят технологии. Правиш свръхзвух, после нещо да може да го сваля, после турбо свръхзвук да сваля нещото което сваля свръхзвук.. Това не е като мученето.
  • 18 СПЕЦНАЗ

    29 8 Отговор

    До коментар #12 от "Робовладелец":

    https://youtu.be/TsyujjitOFM
    Д-р Франсис Бойл, който изготви националното законодателство за прилагане на Конвенцията за биологичните оръжия, известен като Закона за борба с тероризма на биологичните оръжия от 1989 г., одобрен единодушно от двете палати на Конгреса на САЩ и подписан от закона от президента Джордж Х. В. Буш каза, че този коронавирус е биологично оръжие.
    Tова правят юдеомасоните от САЩ. Ликвидират милиони - само й само да заграбят природни ресурси, територии, бизнеси. Да спънат икономиката на Китай....
  • 19 ****

    23 5 Отговор
    Някой дали се е замислял за тази плаваща ядрена централа която руснаците позиционираха в сибир,дали няма за цел при конфликт да захранва боен лазер,тъй като на лазера му трябва мощно и постояно захранване.

    Коментиран от #44, #69

  • 20 Монгола

    21 4 Отговор
    Със военни сатели позиционирани на определени разтояния един от друг с прецизна мрежа от комуникация по между им и ще засичат ПВО до милиметър вражеските ракети!

    Коментиран от #29

  • 21 Borislav Popov

    5 17 Отговор

    До коментар #16 от "Тъпо тролче":

    Че е фейк то е ясно, а колкото до мултика, даже и него не са го направили още, а когато го направят и покажат всичките гарги ще бъдат респектирани, ако го видят де....
  • 22 Джудже

    12 11 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Абе конче, защо мислиш, че и американците няма след време да изобретят хиперзвукови ракети, за толкоз тъпи ли ги смяташ? Е те за това рушняците се подготвят.

    Коментиран от #24

  • 23 Знаещ

    12 19 Отговор
    Мосфим не може да насмогне с поръчките от анимационно-комическите войски.
  • 24 Знаещ

    12 26 Отговор

    До коментар #22 от "Джудже":

    Американците имат такива ракети отдавна и са истински за разлика от анимационните на алкохолиците

    Коментиран от #43, #53

  • 25 Гост ю

    10 22 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    .

    Нека сега след тази съвсем кратка екскурзия в историята на съветската лъжа си представим майора от КГБ Владимир Путин, който започна своята дейност в Кремъл все със същото лъгане. Той излъга за „чеченския тероризъм“ и започна втората война. Той излъга за „Норд-Ост“, Беслан, атомната подводница „Курск“, наводнението в Кримское, за земетресението на Сахалин, за войната в Грузия. Нима смятате, че не е способен да излъже за малайзийския Боинг? И работата дори не опира да способностите, в тях едва ли някой още се съмнява, а в агресивната лъжа, която се сипе вече цяла година.

    Роналд Рейгън постави точката в историята на съветската империя като я назова накрая „империя на злото“. Въведените през 80-те години санкции против СССР помогнаха не само да се прекрати кръвопролитната съветска агресия в Афганистан, но тогава се появи и надеждата, че идеологията на комунизма ще изчезне.

    Корабът под името „КПСС“ изплува с дъното нагоре, но от пробитото му туловище пак изпълзяха разни създатели на какви ли не чудовищни идеологии. Малайзийският Боинг е само една от многочислените трагедии за 15-те години путинско управление, но този път изглежда, че световната общественост е готова да закрие този списък и да доведе делото до трибунала.

    Коментиран от #88

  • 26 Цеко Цирконя

    9 16 Отговор
    И тая защита ще е като Цирконя същата -анимационна
  • 27 Един българин

    13 24 Отговор
    Москва е изплатила едва 7% от западната помощ.

    През Втората световна война западните съюзници предоставят на СССР огромна помощ за над 160 милиарда долара най-вече чрез договора за ленд-лийз (заем-наем). Дълго време омаловажавана от съветската историография, именно тази подкрепа спасява СССР от разгром.

    Въпреки това в първите десетилетия след войната пропагандата в Източния блок тръби, че САЩ и Великобритания са оставили съветската армия да се бие сама в най-тежките фази на войната. И че започнали да доставят храни и боеприпаси и открили втория фронт прекалено късно - чак когато изходът й е вече бил ясен.

    Пропагандата умишлено пропуска и факта, че Хитлерова Германия и Сталиновият СССР цели 2 години след началото на войната са съюзници и че едновременно окупират Полша. Всъщност истината е, че още на 3 септември 1939 г. англичаните и французите откриват първия фронт срещу хитлеристите в Западна Европа.

    Коментиран от #54, #57, #89

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Буревестников

    8 19 Отговор

    До коментар #20 от "Монгола":

    Оооо да , сега Мосфилм почва сателити да рисува - Както нарисува и Авангард, самолетоносачите Щорм ,танковете хАрмата , Посейдоня ,Цирконя и много други.
  • 30 Гост

    12 20 Отговор

    До коментар #28 от "Да еааа!":

    Русофилите сте за освидетелстване.
  • 31 Рашка с чашка

    8 19 Отговор
    Американците извършиха успешни изпитания на лазерно оръжие във ВМС си сили. Заявиха че в бъдеще ще го разположат на самолети и спътници. В отговор на това руснаците започнаха да говорят за хиперзвукова ракета. Колкото и да е хипер, мега супер звукова тази ракета, дали ще може да избяга от скоростта на светлината-лазера?

    Коментиран от #90

  • 32 Фридрих

    12 21 Отговор
    САЩ разработиха такова оръжие тихо и кротко, както правят с всичко свързано с военната област, още когато разработиха и хиперзвуковото. Червените боклуци направиха цял TV канал - "Звезда, за да поддържат самочувствието на гладното си население. През ден излизат клипове на летящи "кюнци" под всевъзможни имена и декларирана уникалност. Самите военни вече се объркват в това какво са открили. Единственото сигурно, което знаят е, че каквото и да е, никога няма да влезе в серийно производство, както стана с модулната "Армата". Едно е да направиш 10 ракети с процесори на известен американски концерн, друго е да се опиташ да произведеш такива елементи. Правят, струват, по-далече от немско-руския АК не могат да мръднат. Така , че какво ще изпълзи от разните научно-изследователски бюра, вапцано в маслено зелено ще видим. Стига да не спре на площада, може да предизвика гордост сред тълпата - алкохолизирана паплач, в главите на която, войната още не е свършила, а монголоидния славянин Пухлер е преродения Джугашвили - Сталин.
  • 33 Гост

    10 17 Отговор

    До коментар #28 от "Да еааа!":

    Единица за глупав човек, русофил.
  • 34 Балалайка куха

    7 18 Отговор
    Търсят се русофили за новите тестове на Буревестник . Безплатни некролози са осигурени .

    Коментиран от #35

  • 35 ⚡ Хрониките на Евразия

    9 10 Отговор

    До коментар #34 от "Балалайка куха":

    Търсят се машинисти за новите ракети 😂

    Коментиран от #83

  • 36 КОНТРАТА

    12 6 Отговор
    Филмчето на,, Сикорски " е по интересно как някакъв свръх модерен вертолет изтрелва някакви ракетки където неотрализират ПВО системи които на 100% наподобяват ЗРК,, Триумф" С400 и това филмче го представят за модерната защита от хипер звукови ракети!

    Коментиран от #39, #80

  • 37 Borislav Popov

    7 15 Отговор

    До коментар #28 от "Да еааа!":

    Aмa ти вярнo cи тъпo кoпeлe! Знaeш ли кoлкo e по дебела ХЗР- кaтo иглa, cпрямo американските аналоги.Не глeдa ли изпитaнията на новите америикански хипер ракети прeз януари ? Кaтo прибaвиш и oгрoмнaтa oгнeвa мoщ, вeчe cтaвa бeзкрaйнo cмeшнo дa ce произвеждат Су-35 и Су-57 зa бoйни цeли, просто няма смисъл от тези тeнeкии.Cлeд 2 гoдини Путен щe лъжe и мaжe кaтo кривoтo Кунe и ще ни показва поредните си мултики, за новите руски хвърчила, без аналог. А вие каскетоидите, все така ще пролължавате да се възхищавте на руските фейковни.

    Коментиран от #51, #60, #73

  • 38 Раптор

    3 9 Отговор

    До коментар #28 от "Да еааа!":

    Ако проблема на ПВО можеше да се реши само с ракети земя-въздух скъпите изтребители отдавна щяха да са изчезнали. Фактите говорят друго. Дори на теория максималната успеваемост на ракетите земя-въздух срещу бойни самолети е 50 % и никога до сега не е постигана. Колко изтребители са свалени до сега в Сирия за последните три години? Два, три? Това е при стотици въздушни атаки.

    Коментиран от #46

  • 39 цирк Поткин

    6 15 Отговор

    До коментар #36 от "КОНТРАТА":

    И какво общо имат пезполезните кюнци ЗРК С-400 Триумф с хипер звуковото оръжие - у главата ти е руска каша

    Коментиран от #49, #91

  • 40 гаргарончо

    13 5 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Епилира ли се тая сутрин . Сложи ли червилото. Ноктите лакира ли ги ?
    Да не забравиш че иначе няма центове от козяк.
    На маймуни ви правят бе за един пробит долар!!

    Коментиран от #52

  • 41 чи май фаче

    14 1 Отговор

    До коментар #12 от "Робовладелец":

    Бе ще си признаети вие за ампулата и ще ядете сопата. После ще копате царевицата заедно с индианците.
  • 42 по презумция

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "оня с коня":

    Ваксината за какво се създава ?
  • 43 Буратино

    17 3 Отговор

    До коментар #24 от "Знаещ":

    Краварите имат такива ракети и ги изстрелват с книжни фунийки . Умре фон Вебер и ракетките в застой.
  • 44 щирлиц

    2 13 Отговор

    До коментар #19 от "****":

    Кой лазер бе баце, Пересвет ли ? Само ти не си разбрал ,че това е карикатура на боен лазер . Свали малко тая ушанка ,че ти се е запарил мозъка

    Коментиран от #48

  • 45 Робивладелец

    14 2 Отговор
    Великите сащ искат да купят хиперзвукови технологии от Русия. Руснаците нямат нищо против да им продадат но не и преди да са разработили и произвели действащо противодействие. Сащ се наредиха вече на опашката за технологии пред Кремъл. Така се прави. Не като сащисаните само да тероризират народите и да ги изнудват да им заплащат за въздуха който дишат. Е и за морално и технологично остарели гърчила като фъ16 блок 70 вх. Б, ЕТ 3, ап. 74. Банишора.
  • 46 Дъстин Хофман

    13 0 Отговор

    До коментар #38 от "Раптор":

    Самолетите са за държави като Тонга, Гренада, Сомалия,Мозамбик ,Уганда......
    За тях са и самолетоносачите.
    А каква работа върши ПВО справка Виетнам. Там краварите загубиха едни 3223 самолета ! Половината си авиация по онова време !

    Коментиран от #76

  • 47 мани мани

    4 12 Отговор
    тая година на парада им за 75г. дали ще покажат нещо интересно?
    или накрая пак ше завършат с балет :) че миналата година такова излагане не бях гледал никога :) ввс не летяха 'щото имало облаци и нямало да се види нищо, а нямаше чак толкова облачност... то е важно да се отдаде почит от всички видове войски, ама отде толкоз акъл у тия кухи пияни лейки ... пак мажоретките ше пуснат и тая година то е ясно :) дано само наще тъпири тая годиниа не сътворят такава глупост с мажоретен състав :) хаааааааа хааааааааа хаааааа мажоретни изпълнения хаааааааааа хаааааааааааа хаааааааааа
  • 48 ****

    6 5 Отговор

    До коментар #44 от "щирлиц":

    А ти ако си мислиш,че някой ще тръгне да бие тъпан ня ляво и дясно какви оръжия притежава,много се лъжеш,свали си розовите очила, и си напрегни мозъка да расъждаваш.

    Коментиран от #61

  • 49 КОНТРАТА

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "цирк Поткин":

    Тряба поне една щипка мозък да имаш за да разбереш що съм го постнал! Има ли кутията на тинячето щипка мОзек?
  • 50 Хермафродита

    1 8 Отговор
    Хормоните отново ми подсказват, че руснаците нещо лъжат!
  • 51 Бай хой

    6 2 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Охо покровителя на дъгата. Ами кой ще си скубе главата. Този който е изработил 20-30 самолета или онзи със стотици произведени и то дефектни а сейчас както твърдиш ти и безполезни. Оплете се в собствените си простотии. Какво дават днес по канал первий? Руснаците това, руснаците онова а по цял ден гледаш руска телевизия и за новините май вярваш само на тях. Що не гледаш босфортв или нова?

    Коментиран от #56

  • 52 Borislav Popov

    0 11 Отговор

    До коментар #40 от "гаргарончо":

    Оскуба ли ce тaя cутрин . Cлoжи ли помадата ? Напудри ли нослето ? Лaкирa ли си ноктите ? Намаза ли се отзаде с вазелин ? Дa нe зaбрaвиш чe инaчe нямa копейки oт Позитано. Нa мaймуни ви прaвят бe, зa eдна скапана рубла !!

    Коментиран от #55, #59, #63

  • 53 Джудже

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "Знаещ":

    Ако имаха такива ракети отдавна щяха да се хвалят. Сигурно нямат художници, като "алкохолиците", които да им ги рисуват! :-)))
  • 54 индиански можд с рус перчем

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "Един българин":

    Божидар Димитров:
    Ленд – лиза, т. е. помощта на САЩ спасил СССР от разгром.

    Ленд – лиза е 15% от военното производство на СССР. При това като изключим камионите „Студебейкър” и джиповете „Вилис” нито танковете „Шърман”, нито самолетите „Аерокобра” могат да се мерят по качества с руските „Т-34”, „КВ” и „ИП-2”.

    Руската мощна военна индустрия заработва с пълна мощ през 1942 г. Тя произвежда 2000 танка и 2500 самолета на месец. Хитлер не може да произведе повече от 1200 месечно.

    Коментиран от #78

  • 55 колко си прост и жалък

    5 1 Отговор

    До коментар #52 от "Borislav Popov":

    а Саше ? Размърдай малко бръмбарите в кая куфалника.

    Коментиран от #62

  • 56 Borislav Popov

    2 8 Отговор

    До коментар #51 от "Бай хой":

    Казаха по първи канал, че тойта Рушийка пак е заголила бананата. Влаковете спряли, рибите умряли, пенсийките им малки, а заплатите им по ниски и от на албанците дори.
  • 57 Чети бре, Пенчо, чети!

    6 1 Отговор

    До коментар #27 от "Един българин":

    Какви ги плещиш! Според теб излиза, че от 22.06 до 01.09. 1941 Хитлер е бил на приятелско парти в Съюза? Чувал ли си термина "странната война 01.09.1939 - 05. 1940"? Дали Деладие и Чембърлейн не са си пиели питиетата, чакайки
    това парти? Да те питам ли германците колко конвоя с храни и оръжие са потопили? Не се изказвай, за да си погалиш егото.

    Коментиран от #75

  • 58 ****

    8 3 Отговор
    Руската «Красуха» «изгори мозъците» на F-22 и F-35 на ВВС на САЩ.
    Това е само заглавието на статията,който се интересува,нека си я потърси.

    Коментиран от #79

  • 59 Бесен Язовец

    7 0 Отговор

    До коментар #52 от "Borislav Popov":

    Това ли ти е стайлинга на работното място? Големи сте кокони в НПОто!

    Коментиран от #65

  • 60 бах тоз тъп папагал дето си

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Направо бухал и половина. Черен мамул да ти разроши перушината отзад.

    Коментиран от #67

  • 61 Всичко руско е скрап

    3 5 Отговор

    До коментар #48 от "****":

    Те бият тъпана на рисунки 😂😂😂😂

    Эвалата
  • 62 По прост от теб няма тук

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "колко си прост и жалък":

    саше. Събуди тез хлебарки, дето са заспали в празната ти кратуна.
  • 63 стига си ни занимавал

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Borislav Popov":

    с монолозите си. Това което четеш да не са инструкциите от козяк ?
  • 64 Borislav Popov

    1 5 Отговор
    Дуам за два шекела в синагогата.
  • 65 Borislav Popov

    3 7 Отговор

    До коментар #59 от "Бесен Язовец":

    По големи кокони от руските подлоги няма тук.
  • 66 Borislav Popov

    1 2 Отговор
    Дуам и фактури давам.
  • 67 бах тоз тъп папуняк дето си

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "бах тоз тъп папагал дето си":

    Направо си бухал и половина. Жълт мамул да ти разроши опашката отзаде.

    Коментиран от #70

  • 68 С Русия до гроб

    5 2 Отговор
    Удри по извергите бай Иване!
  • 69 Пуйло

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "****":

    Шегаджия - лазера който е 40kW

    То и батерии Energizer ще свършат работа
  • 70 сам ли си говориш бе папуас

    2 0 Отговор

    До коментар #67 от "бах тоз тъп папуняк дето си":

    Що не си пиете хапчетата бе ?
  • 71 Бай Хой

    1 2 Отговор
    Духам на околовръстното за 1 рубла.
  • 72 Borislav Popov

    3 1 Отговор
    Ураааа НАТО ме спаси.Поздравете ме ме вече съм на свободен режим в психиатрията.Мяууу Чик черик
  • 73 Да еааа!

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Borislav Popov":

    Най - после да схванеш, че концепцията за превъзходство във въздуха е коренно променена. Разбира се, че същото се отнася и за руските изтребители! Миниатюризация, цифровизация, полева защита, пасивно прехващане тип "метла", високо енергийни клетки и генератори... Ами натам вървят работите. Аз не съм го измислил
  • 74 Милен Ганев

    2 1 Отговор
    Това в сборник " Избрани приказки до 6 години" ли го чете

    Сигурно е много забавна тая , ще взема да я прочета, да се посмея и аз

    Коментиран от #77

  • 75 Да еааа!

    1 0 Отговор

    До коментар #57 от "Чети бре, Пенчо, чети!":

    Колеги, ама долно копеленце е модератора! Как от " от 01.09.1939 до 22.06.1941год" става "от 22.06.до 01.09.1941год"
  • 76 Раптор

    1 1 Отговор

    До коментар #46 от "Дъстин Хофман":

    Какъв Виетнам бе, толкова години ли си изостанал? Тогава може да са почти достигнали максимума на възможностите на ракетите земя-въздух от 50 % успеваемост, но тогава самолетите не са имали други защити от ракети освен маневриране. С всеки следващ конфликт успехите на земната ПВО стават все по малко за да се стигне до днес, когато са направо жалки.
  • 77 Да еааа!

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Милен Ганев":

    Ако си платиш, ще ти предоставя материали, а ако имаш повечко парици, можеш да получиш и доклад на някой си, някъде си, на някаква седянка. За превод от английски и руски вземам горница. Виж с китайския положението е доста сложно.
  • 78 Раптор

    6 2 Отговор

    До коментар #54 от "индиански можд с рус перчем":

    Божидар Димитров, лека му пръст, не беше военен историк и му личеше. 15% от произведените танкове и самолети за цялата война, добре, а за 1942 колко? 35 %! А стотиците тонове алуминий от който са правили самолетите, от къде са- от Лендлиза! А всички радиостанции в танковете и самолетите да не би да са руски? И те са от САЩ. През 1941 година И-16, Миг-3, Як-1 както и всички съветски танкове не са имали радиостанции. А защо Хитлер не е могъл да произвежда техника колкото руснаците, да не би защото е нямал промишленост, или защото Великобритания и по-късно САЩ са подлагали Райха на постоянни бомбардировки.

    Коментиран от #82

  • 79 pantata

    0 1 Отговор

    До коментар #58 от "****":

    elektro magnite şokovi orıjiya beha izprobvani oşte prez 1949 godina razraboteni po patent na TASLA...dori v edin star film OKEAN 13 İMAŞE KADRİ S TAKOVA ORIJİYE..Heris, Tİ...PROİZVODİTELİ NA ELEKTRONİKA OŞTE PREZ 70 te godini zapoçnaha da izrabotvat "bronirani" el.çipove v Kosmosa el. magnitni buri sa mnogo po moştni ot Ruskite loeni sveştiçki yavno nemaş poznaniya po fizika "pod SLINTSETO NEMA NİŞTO NOVO"
  • 80 Йото

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "КОНТРАТА":

    Той не е Сикорски ,а е Белл 360 Инвиктус

    кУга СдЕлАните ще направят такъв хеликоптер - абсурд
  • 81 рашка е в колапс

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Москва е толкова изостанал и пропаднал град,че икономиката на града е по-слаба от най-бедния град в САЩ ,Детройт.

    Коментиран от #85, #95

  • 82 Джудже

    4 1 Отговор

    До коментар #78 от "Раптор":

    Повечето от съветските самолети по време на ВСВ са правени предимно от дърво защото наистина алуминия е бил кът. Германия също изпитва недостиг на суровини, а освен това немските панцери са били по-скъпи и по-трудно за производство от съветските танкове. Иначе по отношение на техниката която е получена от СССР, Божидар Димитров не е прав. Количеството наистина не е било достатъчно, но качеството..., например Р-39 аерокобра е предпочитан от съветските пилоти.
  • 83 Kobilkina

    0 1 Отговор

    До коментар #35 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Аз пък търся черни патладжани с големи точги, че тука караме само на 10сантиметрови таджикси чуркаеви
  • 84 Смелчага

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    А теб изобщо не те е страх........ пред клавиатурата си недосегаем.


    .
  • 85 robur

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "рашка е в колапс":

    дурак нито си бил в Детройт нито в Москва по добре напиши за някой Български град или не смееш защото ако почнеш да пишеш реки от сълзи ще се леят от мъка каква мизерия ни сполетя
  • 86 Каскети

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "СССРкаскет":

    СССРкаскет и ГЕШЕВкаскет едно и също ли са, да не сте близнаци?
  • 87 Ебач на робовладелци

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "Робовладелец":

    Малоумнико, смени малко репертоара! Ако сам не можеш да сглобиш нещо ново, тичай до ,,Козяк" на инструктаж. Нацвъкал си едно и също навсякъде в нета и сигурно се готдееш, че е много умно. Прототия пълна с манипулации. Я например анализирай брадатите овчари и козари какви ги свършиха в същия Афганистан с ,,героичните" американци, които са им и родителите!
  • 88 Бърборко

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гост ю":

    Защо тенденциозно изместваш темата, може би ти е поставена задача да дъфчеш малайзийския ,,Боинг" и ти е поставен петилетен план? Ако лайхамерите имаха непспорими доказателства, че е свален от руснаци, дали нямаше да ги затрупат с нови санкции най-малкото? А самолета да ти кажа беше свален от същите дето свалиха руския самолетидващ от Израел над Черно море.
  • 89 Подлога

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "Един българин":

    Ти си един ибрик. Никой не омаловажава западната помощ на СССР, но умните хора знаят че ако руснаците бяха загубили войната, то немците вече със завоюваните руски ресурси нямаха никакъв проблем да пренесат войната в Америка. И тогава юдейската пасмина в САЩ щеше да разбере кон боб яде ли. И затова не са се скъпили да помагат на руснаците, само и само войната да си остане в Европа. А цървули като теб мине не мине време и се изокат като пияница в селска кръчма ни в клин, в ръкав за нещо което нито е в темата, нито се обсъжда. Какво да се прави, заработват се центове със стари опорки, че гладен стои ли се!?!?
  • 90 Шлякатарник

    3 0 Отговор

    До коментар #31 от "Рашка с чашка":

    Шлякатарник, попрочети при какви условия е ефективен бойният лазер, има и руски и американски публикации и ще разбереш, че много си гледал,, Междузвездни войни" и че те не трябва да са ти единствен източник на информация!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Българин

    3 1 Отговор
    Абе защо всеки път трябва да се говори за Америка и нато.Нито Америка нито Нато нито която и да е била държава може да се мери със Русия.Нали САЩ е много силна защо като влезна Русия във Сирия.САЩ не направиха нещо.Нали щяха да и обявах война.
  • 93 Христо

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Робовладелец":

    Краварите в Сирия им хвърлиха 5 ракети и 100 човека са с кумоцио, ако паднат 500 какво ще стане ?
  • 94 Денислав

    0 1 Отговор
    Значи ако тва е истина ще полудея но ако не епск ще откача
  • 95 Ха ха ха

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "рашка е в колапс":

    Т Ъ О А Н А Р
  • 96 някой си

    0 0 Отговор
    колхозниците да разработят поне една електрическа инвалидна количка за безбройните нови путински "самовари"! Щото ги има много, колкото и да ги прикриват лъжците от кремъл!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания