Last news in Fakti

12 Февруари, 2020 23:29 1 293 14

САЩ и талибаните близо до мир

  • афганистан-
  • талибани-
  • сащ

Преговорите за мир напредват

САЩ и талибаните близо до мир - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Мирен договор между САЩ и талибаните може да бъде факт през този месец, съобщи USA Today.

Това може да доведе до изтегляне на американските представители от Афганистан. Президентът на страната Ашраф Гани вече обяви, че е възможен пробив в мирните преговори.

Основно условие е намаляване на насилието в района. Преговорите между американските представители и талибаните се водят в Катар.

Решителни за споразумението ще са следващите 10 дни. Понастоящем в Афганистан има 13 000 американски военни.

Новината идва след редица атаки на талибаните. Броят е нарастнал по последни данни.

Командир обяви, че атаките ще бъдат спрени. Очаква се САЩ също да приемат мирни условия.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цеко сифоня

    12 1 Отговор
    Аве тия ощи малко и ш'са побратимът ве !

    Коментиран от #8

  • 2 Наблюдаващ

    9 0 Отговор
    Много ми хареса " американски представители" !
  • 3 Робовладелец

    4 10 Отговор
    Всички русофили, атакисти и комунисти гледат денонощно само американски филми и по-точно военни екшъни и фантастика, възхишават се на Холивуд, сънуват ги даже, но вечер преди да си легнат искат мляко...!!! Дали защото са недокърмени, дали защото са недоносени, дали защото са много гладни, но свързват това с крави, кравеферми и кравари??? Странно... дайте разяснения???КОЯ ОТ ТРИТЕ ПРИЧИНИ ВИ КАРА НЕУСТОИМО ДА ТЪРСИТЕ КРАВЕ МЛЯКО И КРАВЕФЕРМИ В ИНТЕРНЕТ?? И как го предпочитате, прясно или кисело и на каква цена??? Кажете нещо и за кравето масло и сметаната, бита от краварите, на филийка ли си размазвате??? Как консумирате продуктите произведени от краварите и успявате ли да ги платите или теглите заеми??? А сиренце обичате ли.... синьо, или саламурено, а кашкавалец...???Млекопроизводителите в България, които са няколкостотин хиляди души, от няколко дни започнаха да отчитат обидите на русофилите, атакистите и комунистите към трудът и професията им....
  • 4 Враца Баце

    6 0 Отговор
    Абе миндил, тролиш един и същ пост под всяка статия? Толкова ли си задръстен или следваш указания? Изкараните центове ще ти стигнат ли за кофичка кисело мляко или 100 грама кашкавал?
  • 5 И сега какво

    5 1 Отговор
    Най- силната, най - могъщата, най - обучената и подготвена военна машина съществувала някога на земята, клекна пред брадатите от пещерите. Мухаа хаааа хааа. Да ви таковам и военния бюджет и сателитите и цруто и на баба ви млекодойните крави

    Коментиран от #7

  • 6 ****

    4 1 Отговор
    Много им се иска на сащ да се измъкнат от там, защото станаха за смях вече.Колко пъти вече се молят на талибаните за такова примирие,а могат да са благодарни и на Русия,че не постъпиха като тях, по най долния начин да помагат и въоръжават талинаните със съвремени оръжия,че иначе до сега нямаше да е останал жив нато-вец.
  • 7 Guest

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "И сега какво":

    Не е вярно, най силната във вашите русофилски глави е русия която си тръгна като настрана от Авганистан.

    Коментиран от #13

  • 8 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Цеко сифоня":

    Не бе. Син и майка са минали през труден период.
  • 9 Един българин

    1 3 Отговор
    Русофили гледайте филма "Войната на Чарли Уилсън" и ще видите колко велика е руската армия, сигурно тогава е имало недостиг на памперси в световен мащаб. Филмът е създаден по действителната история на Чарли Уилсън (1933-2010, в ролята Том Ханкс) - женкар, алкохолик и тексаски конгресмен, който успява с помощта на корумпирания агент на ЦРУ Авракотос да осигури пари и група военни експерти, с които превръща зле екипираната армия за освобождение на Афганистан в сила, която успешно успява да се противопостави на военната мощ на Съветския Съюз.
  • 10 Койчо

    1 1 Отговор
    Те и едните и другите са терористи как няма да се договорят.
  • 11 Баи

    2 0 Отговор
    Е нормално е да се разберат - все пак са си стари приятели нали -сащ създадоха талибаните за отпор на бившия съветски съюз в авганистан вьв всяко приятелство има вражди понякога
  • 12 ясно е

    1 0 Отговор
    Талибаните са американско творение.Май се карат само за пред хората за симулиране на различност.
  • 13 Е гъсок

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Guest":

    Нали САЩ не преговаряше с терористи. То един такива, как да преговарвт с други подобни.
  • 14 serjant

    1 0 Отговор
    nali sa shtatsko otroce talibanite ,za kakvo da skliuchvat miren dogovor , prosto trjabva da izpulnjavat zapovedite ot U S A....
Новини по държави: