Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 16:50 1 051 7

ЕК позволява на служителите си да работят от вкъщи

  • ек-
  • служители-
  • коронавирус-
  • вирус

Всяка държава от ЕС сама определя какви мерки да въведе

ЕК позволява на служителите си да работят от вкъщи - 1
Снимка: Shutterstock

Европейската комисия "дава възможност" на служителите си, които се завръщат от Китай, Хонконг и Макао, да работят от домовете си в първите 14 дни след пътуването, за да се предотврати разпространението на коронавируса. Това съобщи говорител на ЕК на пресконференция в отговор на въпрос.

Говорителят уточни, че засега подобни мерки не се налагат за завърналите се от Италия. По-рано днес ЕК посочи, че всяка държава от ЕС сама определя какви мерки да въведе за пресичане на разпространението на вируса. Комисията призова прилагането на тези мерки да бъде съгласувано на европейско равнище.

Не трябва да предприемаме прибързани действия, но трябва да бъдем в състояние при нужда да реагираме много бързо, посочи говорителят. Той уточни, че засега никоя държава от Шенгенското пространство не е изразявала готовност да възобнови граничните проверки заради страх от епидемия. Говорителят отбеляза, че Шенгенските правила предвиждат възобновяване на проверките по границите в интерес на обществената сигурност.

ЕК посочи, че не е препоръчвала досега допълнителни гранични проверки. Говорителят добави, че при необходимост деловите контакти с китайската страна се водят по видеовръзки и по дипломатическите канали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев

    4 1 Отговор
    И аз мога ли от село Славяново да уж работя ???

    Коментиран от #2

  • 2 sss

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Радев":

    Щом питаш, явно не можеш...
  • 3 България е във НАТО и ЕС

    3 0 Отговор
    Браво
  • 4 Последния софиянец

    4 1 Отговор
    Да им пращат по пощата милиончетата. Ама Англия спря кранчето. ХА ХА ХА!
  • 5 До-коментар-3

    2 1 Отговор
    Коя е правописната грешка в заглавието от коментар -3 ???-България е във НАТО и ЕС ?????
  • 6 време е за курорт

    1 0 Отговор
    От утре всички по къщята.Да ходят да копат на къра Домусчийци,Пеевски,Ковашкита,Прокопиевци.....
  • 7 213

    0 0 Отговор
    До 5 "...в НАТО...". Не "във".