27 Февруари, 2020 11:45 1 085 3

Европейската комисия посочи икономическите проблеми пред ЕС

  • ес-
  • ек-
  • устойчивост

"Производителността не расте достатъчно бързо в Европейския съюз, инвестициите все още са твърде ниски, а публичният дълг остава висок в страните, които най-много се нуждаят от неговото намаляване", каза Европейската комисия вчера, когато очертаваше стратегията за растеж на блока. Това съобщи Reuters.

В годишните си препоръки към всички държави от съюза ЕК заяви, че блокът ще бъде успешен само ако всичките му членове се съсредоточат върху устойчив растеж.

„Съотношението на публичния дълг продължава да намалява в много държави-членки, но не и в онези, където е най-необходимо“, обяснява Комисията, визирайки Италия, Гърция, Португалия и Кипър, които имат съотношение дълг към БВП над 100%.

„Страните в ЕС все още се борят да възвърнат своите равнища на публични инвестиции преди кризата. По-конкретно, публичните инвестиционни разходи остават на исторически ниски нива и се очаква съотношението им към БВП да се увеличи незначително, особено в еврозоната “, казва още ЕК.

Изпълнителният орган на ЕС допълни, че държави със стабилни публични финанси като Германия и Холандия, които имат бюджетни излишъци от години, трябва да стимулират устойчивия растеж и да подкрепят прехода към по-зелена, нисковъглеродна и цифрова икономика.

От Европейската комисия подчертават и значението на продължителното намаляване както на външните, така и на вътрешните макроикономически дисбаланси. Според тях, това ще повиши устойчивостта на икономиките в блока.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    1 4 Отговор
    Велика Британия унищожи четвъртия райх.

    Коментиран от #2

  • 2 Ввв

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    Xaxaxa,шегаджия
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Отново PIGS