28 Февруари, 2020 07:20 14 843 207

Война! Най-малко 33 турски войници бяха убити при въздушни удари в Сирия

  • сирия-
  • идлиб-
  • турция-
  • башар асад

Анкара нанесе ответни удари по позиции на армията на Башар Асад

Война! Най-малко 33 турски войници бяха убити при въздушни удари в Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди въздушните удари на Сирия и Русия в провинция Идлиб. Той призова "сирийския режим и руския му съюзник" да "спрат офанзивата си, да спазват международното право и да подкрепят усилията на ООН за мирно уреждане" на конфликта.

Най-малко 33 турски войници бяха убити вчера в Идлиб при въздушни удари. Още няколко души са тежко пострадали при нападението. Други съобщения твърдят, че жертвите сред турските военни са повече.

Анкара нанесе ответни удари по позиции на армията на Башар Асад. "Всички известни позиции на режима бяха обстреляни от нашите сухопътни и военновъздушни части", каза в комюнике ръководителят на Дирекцията по комуникации в турското президентство Фахреттин Алтун.

Вследствие на ескалацията на напрежението в Сирия в Анкара се проведе извънредна среща, председателствана от президента на страната Реджеп Тайип Ердоган. Заседанието в президентския дворец продължи два часа и в него взеха участие военният и външният министър, началникът на Генералния щаб, ръководителят на разузнавателната служба МИТ и други високопоставени официални лица. Крайната националистическа Партия на националистическото действие, която подкрепя управляващата Партия на справедливостта и развитието, и опозиционната Народнорепубликанска партия проведоха извънредни заседания на ръководствата си във връзка с обстановката.

По-рано Русия обвини Турция в нарушаване на споразумението от Сочи и че е подкрепила с артилерийски огън въоръжените бунтовнически групи в Идлиб, а в руски медии се появиха информации, че са били използвани преносими зенитни ракетни комплекси (ПЗРК) срещу сирийски и руски самолети и хеликоптери. Такива кадри бяха публикувани и в социалните мрежи.

При турски удари за 17 дни са били унищожени над 1700 сирийски военни, 55 танка, 3 хеликоптера, 18 бронирани машини, 29 гаубици, минохвъргачки, складове за боеприпаси, съобщиха турски медии. Точният брой жертви и поражения на сирийската армия не могат да бъдат потвърдени от независими източници.

САЩ също призоваха за прекратяване на настъплението в Идлиб и изразиха подкрепа за Турция. "Заставаме зад нашия съюзник в НАТО Турция и продължаваме да призоваваме за незабавно спиране на тази отвратителна офанзива на режима на Асад, на Русия и на силите, подкрепяни от Иран", каза в комюнике говорител на Държавния департамент.

Турция няма повече да спира сирийските бежанци да достигат Европа, каза високопоставен турски представител, цитиран от Ройтерс. Бреговата охрана и граничните служители по сигурността са получили нареждане да не се намесват, ако мигрантите тръгнат да пресичат границите. В Турция по официални данни има около 3 милиона и 700 хиляди сирийски бежанци.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хроники

    158 25 Отговор
    ТАЗИ ВОЙНА ЩЕ СВАЛИ ЕРДО, ЩЕ ГО СКАРА С ЕДИНСТВЕНИЯТ МУ СЪЮЗНИК - РУСИЯ, А ПОСЛЕ ОЩЕ ЕДНО ПРЕВРАТЧЕ . . . .

    Коментиран от #25, #197

  • 2 Честито на турците

    142 17 Отговор
    Ердоган свърши. Той е толкова страхлив, че не смее да обяви нито огромния брой мъртви, нито че руснаците са го нападнали. Акар следващия.

    Коментиран от #15

  • 3 Руснаците спасиха неблагодарника

    137 16 Отговор
    Ердоган от метежа сега кучето хапе ръката която му бе подадена.
  • 4 Почна се

    160 24 Отговор
    Ердоган откачи и запали войната. Американските .урви вместо да озаптисат този и.диот упрекват Асад, че иска да си върне неговата държава. Светът се побърка окончателно. И коронавирусът му е последния проблем.

    Коментиран от #45

  • 5 .......

    63 24 Отговор
    ако имате малко моэък и съэнание эа човек не се радвайте на таэи ситуация не ви чака нищо свясно
  • 6 Илиев

    46 124 Отговор
    При такъв миротворец като тавариш Пути, кървавата баня е гарантирана.

    Коментиран от #50, #100, #140

  • 7 Sedef

    86 16 Отговор
    Ердо е хитър и сета ще иска помощ от Нато. Но ще трябва да свиква с мисълта ,че ще има кюрдистан ,ще спира със сжндажите, ще трябва да се откаже от идлип.....
  • 8 турско нашествие в Сирия

    169 15 Отговор
    Какво правят турците в Сирия?

    Коментиран от #60, #91, #107, #185

  • 9 Сандо

    159 23 Отговор
    Интересни животинки са това демократите.Подкрепят Турция,нахлула в чужда територия,а осъжда международно признатото правителство на Сирия,което се бори да освободи страната си от терористи.Някаква шизофрения ги е обхванала,или пък прословутите евроатлантически ценности са фалшиви и обезценени.

    Коментиран от #56

  • 10 Обичам свинска пържола

    110 12 Отговор
    Ама ООН да каже Алкайда част ли е от това мирно уреждане, каква роля са им отредили???? Щото позицията на Русия е ясна отдавна.
    1.Унищожение на Алкайда
    2.Политическо решение и единство на Сирия.
    3.Докато се търси политическо решение отваряне на М5 и М4 за да може търговията и държавата да живне.
    Та кое точно не е ясно питам аз??????
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Макерония

    83 9 Отговор
    Е ся,като го видят турците зор и се почва с НАТО,ООН,ЕС и тн.,кой терат там в Сирия,защо нито един не излезе и каже ,Сирия е суверенна държава ,никой нема право да нарушава ,нейната териториална цялост и защо лъжат ,че в Турция има сирийци,само афганистанци,кюрди и иракчани.А защо са там от западните хуманитарни войници.Всички са силни,ама като срещнат арабите в пряка битка и кой от къде.Турчалата са силни на тая изстрадала държава,ама дедо боже им показа откъде изгрева слънцето.
  • 13 Ердоган като е толко ербап айдук

    59 3 Отговор
    да поведе сам офанзивата в Сирия ;д
  • 14 12345

    113 14 Отговор
    Интересно ми е ако утре Ердоган реши, че в кърджалийско има терористи и тръгне да ги възпира под предлог за националната си сигурност. като навлезе на наша територия, какво ще плямпат янките и техните подлоги тук.

    Коментиран от #42, #66

  • 15 Сокол

    67 4 Отговор

    До коментар #2 от "Честито на турците":

    Браво точно така жертвите са над 130 нарочно неги казват точната цифра

    Коментиран от #118

  • 16 тъпо до дъното

    62 8 Отговор
    те искаха с400 вместо патриот. те искаха русия вместо нато. накрая нямат нищо. турци...
  • 17 Bulgarsiken

    22 54 Отговор
    Крайно време беше Европа да посрещне 3 милиона сирийци. Малко и вие ги хранете сега. Първите групи вече тръгнаха към границите на Гърция и България

    Коментиран от #19

  • 18 Българин

    74 9 Отговор
    За каква офанзива говорите в собствената им държава бре. Като кухи лейки сте и се опитват да ви налеят мозък ама няма как да стане.
  • 19 Ха ха ха

    34 6 Отговор

    До коментар #17 от "Bulgarsiken":

    Ние имаме великата симеонова стена
  • 20 Турски Риджбек

    79 8 Отговор
    В крайна сметка , най силното желание в момента на англосаксонците , е Русия , и прясно извоювалата си суверенитет Турция , да се сбият жестоко , да прекъснат своите военни , търговски , и всякакви други отношения , след което смачканата Турция , да хукне отново да се крие под полата на САЩ , да се завърне като "блудният син " , в нова колониална зависимост - злото куче на синджира на САЩ, ръмжащо срещу Русия. Всичко се развива в полза на САЩ , и могат с един изстрел да гръмнат два заека.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Едно разбрах Реджеп,

    50 3 Отговор
    не ставаш за никакъв чеп!
  • 23 По-полека бе,

    37 3 Отговор

    До коментар #21 от "Месут":

    ще си скъсаш чорапогашника!
  • 24 Жалък султан

    48 10 Отговор
    Ердоган има робско поведение. Получава шамари от Путин и казва .. благодаря господине.
  • 25 Не е дошло времето

    39 5 Отговор

    До коментар #1 от "Хроники":

    Напротив , има нова ситуация , която ще накара организаторите на преврати , и цветни революции , да задържат Ердоган на власт , колкото може повече , поне докато омаже и смачка Турция , след това е лесно , или народа ще го свали , или успешен преврат .
  • 26 Бай Ганьо

    6 45 Отговор
    Давай напред Тайпи,разшири Турция до границите на османската империя,па западните педали твойте момчета ще трябва да оправят ,че та са все педали

    Коментиран от #61

  • 27 Гого

    55 6 Отговор
    Нападат суверенна държава за петрол а оня от нато Осъжда моля то се действията на сирия и вика да се търси диалог- какъв цинизъм
  • 28 разрушители на чужди държави

    52 4 Отговор
    ''Отвратителната'' офанзива на собствената си територия , предизвиква удивление с бруталната си наглост на определение?! Неканените гости чии го дирят там ? Вероятно пак го играят борци за справедливост и мир.
  • 29 Изводи

    57 9 Отговор
    Най важното в ситуацията е че Нато и Столтенберг застават открито на странатанна турция страна нагазила на чужда територия. Представете си сега като влязат в Кърджали по повод кого ще защитят нато....

    Коментиран от #33

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хрис

    53 3 Отговор
    Мегаломанията на Ердо ще му изиграе лоша шега. Опитва се да носи две дини под една мишница -военна намеса в Либия, война в Сирия и двете съпроводени със чувствителни загуби в жива сила и военна техника. Пролетта иде, а с нея дините може да станат три - визирам кюрдските сепаратисти в Югоизточна Турция, които като правило със затопляне на времето, активизират своите действия.
  • 32 1234

    33 9 Отговор
    С подкрвпата си за турция на чужда територия, нато създаде прецедент който ще настигне Ю България. Крим е същото
  • 33 Bulgarsiken

    7 52 Отговор

    До коментар #29 от "Изводи":

    Няма да има време за реакция. Вас ще ви прегазим за 10 часа

    Коментиран от #43, #47, #57

  • 34 Лекар БГ

    47 4 Отговор
    Някой да е карал на сила Ердоган да влиза в Сирия?!
    Попиляха я тази страна.Беше силно развита,етнически и верски толерантна.В момента-руини,опустошение,мизерия.На всички беше ясно,че руснаците няма да се откажат от последната си сфера на влияние в този регион.А Турция-дава жертви.На война,като на война.

    Коментиран от #44

  • 35 Кирил

    27 32 Отговор
    Най вероятно Ердоган ще бъде обесен от турците.Колко акъл трябва да имаш и що за държавник да си за да измениш на 70 годишно приятелство и да тръгнеш с кремълските мошенници.
  • 36 Анти милиционер

    45 4 Отговор
    Турция е на колене и се моли и проси на НАТО да я спасява от войната хахахах хахахаж

    Големи "мъже" са шалварите 😂😂😂
  • 37 МИТЬО ПИЩОВА

    15 3 Отговор

    До коментар #30 от "Цеко":

    О да нали така им пише в измислената религиозна книжка
  • 38 АХАХА

    28 8 Отговор

    До коментар #21 от "Месут":

    ``турската авиация`` коя? дори не лети турска птица!
  • 39 Анти милиционер

    26 13 Отговор
    33 кози ще спят спокойно тази нощ.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 7372882

    33 4 Отговор
    Сирийците са много напред с материала с водене на война. Даже говорители на сирийската армия казват : Терористите като видат зора отпрашват към позициите на турската армия и така се получават тези инциденти. Мисля че малко ви дава верна информационна картина за това!
  • 42 Borislav Popov

    34 42 Отговор

    До коментар #14 от "12345":

    А на мен ми е интересно какво ще плямпат русофилските отрепки, ако полу-ръста реши че рушняците по черноморието ни са репресирани и реши да анексира Варна примерно?

    Коментиран от #62, #67, #74, #79

  • 43 Turksiken

    12 14 Отговор

    До коментар #33 от "Bulgarsiken":

    Пак ще се сопьолиавите на границата боклук
  • 44 Мехмет

    24 39 Отговор

    До коментар #34 от "Лекар БГ":

    Не думай ве Ганьо. Много толерантана държава. Особено Асад избил над милион свои съграждани, изгонил над 4 милиона. За кюрдите да не говорим. Те дори нямаха право на паспорти

    Коментиран от #52, #53, #72, #82

  • 45 pepy

    33 12 Отговор

    До коментар #4 от "Почна се":

    "... Ердоган откачи и запали войната..."

    Да, а доскорошните фенове на руско-турската дружба вече не са амбразурата, а явно доста разтревожени...

    Нещата бавно отиваха към тази ситуация, ама кой да чете:

    - Ердоган: „Турция е повече от Турция“ - визирайки и явно отричайки пораженията от ПСВ.

    - Девлет Бахчели: „Докато Асад не бъде свален от трона си, няма да има мир в Сирия или Турция. Турският народ, ако е необходимо и няма друг избор, трябва да започне да планира превземането на Дамаск. Нека Сирия изгори, може Идлиб да се провали, Асад да бъде проклет! ”
    ...
    "Русия има лоши намерения" и турското ръководство трябва да преразгледа отношенията си с Москва. Смъртта на турските войници "лежи на съвестта и на режима, и на Русия, което тласка Дамаск към тези действия"

    Коментиран от #88

  • 46 Путката

    3 31 Отговор
    Русия да се разкара от Сирия и да я остави на "великата милост"на западните чакали,които разкъсаха и оглозгаха Ирак и Либия !
  • 47 Не викай шейтана

    29 2 Отговор

    До коментар #33 от "Bulgarsiken":

    По принцип не ни трябваше , но можем да си разделим Константинопол заедно с гърци, евреи, сърби ,кюрди , сирийци , иранци , саудити , и много други дето са ви набрали като Германия , и Франция , дето им гоните нефтените платформи от Средиземноморието.
  • 48 Анонимен

    34 4 Отговор
    Да ни напълни със сирийски бежанци, това ли иска Ердоган? Това е пряк удар срещу суверенитета на страната ни. Външно, какво спи още. Винаги съм се чудил на глупавата ни солидарност и толерантност към турците при все, че са ни газили 500 години. ПЕТКО Славейков правилно го е рекъл човека...

    Коментиран от #90

  • 49 чалма тв

    32 3 Отговор
    Султана веднага запя стара песен и пак плаши ЕВРОПА с мюсли , щял да пуска цигани да ходят при Меркел, ама тя това иска тази откачалка,пращай,само моля ти се със самолети,за да не превърнат други държави в кенефи..Чакаме всички мюслита в Италия,там ще ги посрещнат с коронавирус,тъкмо ще приключи вашият скапан живот.
  • 50 СПЕЦНАЗ

    44 24 Отговор

    До коментар #6 от "Илиев":

    Ако не беше Путин - нямаше да има Сирия. Щеше да бъде поделена между Израел, Турция и Ислямска държава. Слава России и Новоросий. Слава Путина
  • 51 Soso

    5 31 Отговор
    Загинаха, а не у бяха убити. Въшлясали дрипльовци,Турция ви е съюзник в НАТО. Малки, жалки комплексарчета!!!
  • 52 СПЕЦНАЗ

    18 13 Отговор

    До коментар #44 от "Мехмет":

    Ти видя ли го на живо? Беше ли в Сирия?

    Коментиран от #113

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Румяна Костова

    30 20 Отговор
    Атакуване то на терористите в Идлиб американците наричат отвратителна офанзива, а когато те сринаха Ракка и не оставиха неразрушена нито една болница в този град, то нарекоха тази своя акция - необходима мярка. Да подкрепяш така активно последното убежище на терористите е вече прекалено, въпреки че сме свикнали с американската риторика.

    Коментиран от #95, #111

  • 55 Анонимен

    24 5 Отговор
    Ако пуснем бежанците, Сърбия и Македония, ще си завардят границите и бежанците, ще останат в България. А и поначало почти всички бежанци, ще предпочетат да си останат в България и Гърция. Спешна реакция от правителството трябва! Това е нещо много по-заплашително за страната ни от коронавируса. Борисов веднага трябва да втвърди тона към Ердоган след подобно изявление.

    Коментиран от #69

  • 56 Кавал в Сирия от кога няма избори

    20 21 Отговор

    До коментар #9 от "Сандо":

    тръгнал да ми говори за демократиюно правителство което е избило повече от 1млн. свои граждани

    Коментиран от #149

  • 57 СПЕЦНАЗ

    24 5 Отговор

    До коментар #33 от "Bulgarsiken":

    Опитайте де? 1912 - 1913 - 1915..... Знаеш ли какво се е случвало на юг от Одрин?

    Коментиран от #63

  • 58 Аман

    31 17 Отговор
    Га бомбихте сирия мирно ли беше или не съгласно ООН.
    Га държете петрола и водата на Сирия мирно е, или не?
    Къде в Устава на ООН пише, че можеш да завладяваш ресурси на чужди държави.

    САЩ са терорист номер ЕДНО в света, докато не унищожат Африка, Азия, Л.А., Европа, Балканите - няма да се кротнат.

    В устата на янките "право, демокрация, самоопределение, ООН, ХАГА" - са мръсни думи, за американския исташблишмънт всички са врагове.
  • 59 Кикифор

    13 5 Отговор
    Ха ЧиститУ на печелившите. Турция отваря границите. Вчера се бихме в гърдите, че нямало един бежанец, днес да видим как ще спрем милиони бежанци. И с този вирус сега

    Коментиран от #65, #98

  • 60 Румяна Костова

    20 20 Отговор

    До коментар #8 от "турско нашествие в Сирия":

    Вършат мръсната работа на САЩ. Срещу обещание, че известно време няма да му усроят преврат.
  • 61 СПЕЦНАЗ

    29 11 Отговор

    До коментар #26 от "Бай Ганьо":

    Никога, никога Турция няма да се разшири. След 30 години няма да има Турция. Ще има Кюрдистан и 2 други държави.

    Коментиран от #110

  • 62 Илиев

    20 16 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    Ами, тука русофилският отпадък ще ги посрещне с цветя на Орлов мост.

    Коментиран от #86

  • 63 Ха ха ха

    12 6 Отговор

    До коментар #57 от "СПЕЦНАЗ":

    Много си ПроЗ. Тогава чалга ли имаше, момченца ходещи на козметик и маникюр или пък клавиатурни мишки.... 😂 😂 😂
  • 64 некойси

    28 5 Отговор
    Мъка, мъка ... изтрепали са турчолята и главорезите като кучета, както се и очакваше.
    Нещата не вървят добре за Ердо, ама той сам си е виновен. След краха му в Сирия, вероятно ще го свалят от власт и ще се разправят с него на ниво шериат.
  • 65 Хихи

    11 2 Отговор

    До коментар #59 от "Кикифор":

    Ами да ги отваря. Нашите нали са затворени. Какво цвилиш толкова?

    Коментиран от #68

  • 66 Гост

    19 12 Отговор

    До коментар #14 от "12345":

    Ще подкрепят Ердоган разбира се за демокрацията, за която ще се бори на наша територия. Нали знаете, че това е паролата в днешно време. Обясняваш подбудите си в намесата в чужди държави, че се бориш демокрацията да възтержествува и получаваш Зелена светлина и ръкопкяскания за всички свои действия

    Коментиран от #99

  • 67 Румяна Костова

    14 24 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    А дали на Русия с нейните мащаби са нужни главоболия с анексирането на някаква си Варна?
  • 68 Кикифор

    7 3 Отговор

    До коментар #65 от "Хихи":

    Че нашите винаги са били затворени ама вдигнахме ръце преди няколко години. Че те тези граници ли признават
  • 69 Аман

    12 13 Отговор

    До коментар #55 от "Анонимен":

    Спешното изявление на МВнР, ако имахме нормални политици е: който е предизвикал бежанците и финансирал ССА и братята им да си ги взима.

    А на БГ граница посрещане с огън.

    Много е лесно да продаваш оръжие и да печелиш от "демократични НПО-та прерасли в терористични групировки".

    Зад цялата мръсна история стоят САЩ Египет, Сирия, Либия, Ирак, Иран, Йемен, Югославия, Украйна - няма по-мръсни политици от англосаксонските. А в същото време САЩ строят стена срещу бежанците от Мексико - лицемери.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Мемфис

    17 27 Отговор
    За всички нещастия в Сирия е виновно джуджето Путин!
    Навсякъде по света, където има убийства и терор е замесена Русия!
    До като света не избие зъбите на азиатските диваци, нещата няма да се успокоят.
    Винаги ще се намират откачалки като Садам, Кадафи,Асад,мадуро, които да предадат народа си с единствената цел да бъдат на власт.
    Време е Русия да отиде при ссср.

    Коментиран от #75, #77, #80, #81, #206

  • 72 Гост

    19 7 Отговор

    До коментар #44 от "Мехмет":

    Информацията за милион избити сирийци от Асад изчетохте от сайтовете на Белите каски?Не мога да разбера едно, ако целия сирийски народ е против Асад, а демократична опозиция и ИДИЛ, подкрепяно от американците с оръжия и инструктори, как не успяха да смъкнат Асад преди да дойдат руснаците в Сирия? Бориха се с него няколко години.
  • 73 Смех

    22 4 Отговор
    Турците ако не могат Асад да бият не знам къде са тръгнали.

    Коментиран от #78

  • 74 pepy

    28 10 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    "... какво ще плямпат русофилските отрепки, ако полу-ръста реши... да анексира Варна примерно?

    Как какво - Ще го питат иска ли и Бургас...
  • 75 Гост

    19 16 Отговор

    До коментар #71 от "Мемфис":

    Да де, те руснаците ръкипляскаха когато убиха Кадафи, а не Хилъри Клинтън? И руснаците изтрепаха куп народ в Ирак само заради един прах за пране, представян ни като опасно оръжие. Тони Блеър само официално се извини от трибуната на ООН, че той, горският нищо не е знаел и всички приеха мълчаливо извинението му. А журналистът, добрал се до разобличението, убиха. И това не развълнува никак Западната либерална общественост. А когато руснаците
    затвориха терориста Семцов вдигнаха голяма пара.
  • 76 До 72

    23 14 Отговор
    От 1950 г. до сега американците са водили 28 войни в различни региони по света. Единствената им победа е била над Сърбия през 1999 г., но това беше по скоро нахлуване за кратко. Защо се чудиш как за 5-6 години краварите не успяха да решат проблема в Сирия ? Ами защото са тъпи с обърнати синьо-кафяви джуки. Видяхме, как за 5-6 месеца Русия съсипа амуджите и каза , че Асад ще царува докато я има Русия. Сега предстои Русия да сложи ред и в Турция, а малко по нататък и в САЩ.
  • 77 Иван

    17 11 Отговор

    До коментар #71 от "Мемфис":

    Можеш да обвиниш Путин и ако периодично някой важен орган ти пада в неподходящ момент. Дано ти бъде по-леко, като знаеш, че Путин е виновен и за всичко, което се случва в дребния ти живот.
  • 78 *****

    9 2 Отговор

    До коментар #73 от "Смех":

    Че те там воюват с руснаците, ако беше с Асад, отдавна да е в учебните по история
  • 79 да не са те шибали

    14 8 Отговор

    До коментар #42 от "Borislav Popov":

    руснаците от Варна ? Епилира ли се тая сутрин ? Оскуба ли веждите ? Да те ева у амбреажа.
  • 80 САЩ ОС ЗЛО

    12 10 Отговор

    До коментар #71 от "Мемфис":

    Докато не избият азиатските затворници и каторжници в САЩ, светът няма да се кротне.
    От щати основани от затворници и престъпници какво да очакваш?
    Престъпления.
  • 81 СПЕЦНАЗ

    9 3 Отговор

    До коментар #71 от "Мемфис":

    Какво са правили турските войници сред джихадистите в Идлиб? :https://riafan.ru/1254623-voennye-turcii-po-peredannym-koordinatam-ne-dolzhny-byli-okazatsya-pod-obstrelom-vvs-sirii

    Коментиран от #87

  • 82 Обичам свинска пържола

    8 4 Отговор

    До коментар #44 от "Мехмет":

    Айде пак лъжи, ИДИЛ ги изгони които вие подкрепихте със вашата арабска(ислямска) пролет на която целта беше да инсталира ислямисти във властта на всички арабски държави.
  • 83 ⚡ Хрониките на Евразия

    13 16 Отговор
    В Русия вече пишат план евакуация от Сирия ..
    В Турция за враг номер едно е обявен Путин ..

    Коментиран от #93

  • 84 Почна се

    10 0 Отговор
    До края на деня се очаква Русия да препоръча на своите граждани да не посещават Турция,спират се и чартърите за Турция това съобщи ИТАР ТАСС....с напомняне че това е само предложение а не факт.
  • 85 редакторчето от умните и красивите ли е

    4 2 Отговор
    изведнъж едно рамо на сороснята.

    Коментиран от #94

  • 86 Gost

    4 3 Отговор

    До коментар #62 от "Илиев":

    Искаш да кажеш русофобския отпадък няма как да са русофилите руснаците и закони си имат за бежанци да не бъдат приемани за европейските извращения също така, че прави букети и бегом на орлов мост да посреща приятелите ви
  • 87 no name

    6 6 Отговор

    До коментар #81 от "СПЕЦНАЗ":

    Ти само руска пропаганда ли четеш

    Коментиран от #130

  • 88 Обичам свинска пържола

    13 2 Отговор

    До коментар #45 от "pepy":

    Всички световни войни започват така!Един самозабравил се ненормалник иска да превземе малка и беззащитна държава. До тук добре, обаче тя си има гарант силна и могъща държава. И за разлика от Франция на която и викат подигравателно гаранция Франция този гарант не иска да отстъпи. И не защото обича Асад той е прекалено малък а защото иска всички Араби които останаха сирачета след като САЩ ги разлюби. И последно в момента в Идлиб има само играчки молете се да не идват оръжията!!

    Коментиран от #96

  • 89 Васил

    17 2 Отговор
    Какво прави Турция в Сирия никой не я е канил или искал помоща.
  • 90 Обичам свинска пържола

    15 1 Отговор

    До коментар #48 от "Анонимен":

    Питай великите патриоти Каракачанов и Симеонов които управляват. Да ритат бабички беше лесно а сега мълчат???

    Коментиран от #204

  • 91 Бай Танас

    6 8 Отговор

    До коментар #8 от "турско нашествие в Сирия":

    Какво правят 4 милиона сирийци в Турция, не ги храниш ти нали? По 1 хляб по 1лира на ден за сириец колко прави?
  • 92 Асен

    8 5 Отговор
    САЩ защо винаги подкрепят Алкайда?
  • 93 да ти го накича на ухото

    13 4 Отговор

    До коментар #83 от "⚡ Хрониките на Евразия":

    Русия няма да напусне Сирия бе соросня .
    Лавров: Ще продължим офанзивата в Сирия, Русия никога не капитулира
  • 94 Хихи

    4 2 Отговор

    До коментар #85 от "редакторчето от умните и красивите ли е":

    Алооо. Дриснята ли е?
  • 95 Обичам свинска пържола

    5 1 Отговор

    До коментар #54 от "Румяна Костова":

    Още по шизифренично е че те самите наносоха идари в Идлиб срещу ИД. Много ни е къса паметта кой и къде уби Багдати лидерът на ИД??? Точно САЩ в Идлиб!!!!
  • 96 *****

    3 2 Отговор

    До коментар #88 от "Обичам свинска пържола":

    Значи ще защити палестинците от Израел или ще гледа как гледа сега как лочат янките сирийски петрол

    Коментиран от #102

  • 97 vvvvv

    15 0 Отговор
    Фесевете са в Сирия, а когато сирийците ги гонят са виновни. Ебати НАТО и международно право. И когато избиват джихадисти на собствена територия, пак виновни. Не го разбирам. Явно руснаците трябва да пуснат повече бомби и масирана поддръжка. Това е начин и Ердоган да си отиде. А той събира брадати то цяла Сирия, обгрижва ги и сега, когато няма, какво да ги прави, ще ги натири към ЕВропа.
  • 98 Обичам свинска пържола

    6 1 Отговор

    До коментар #59 от "Кикифор":

    Ти и в живота ли се подаваш на изнудване??? Дай ми 100 бона иначе ще ти кихна в лицето и ще те заразя!!!
  • 99 Обичам свинска пържола

    7 0 Отговор

    До коментар #66 от "Гост":

    Още по силно е водиш война за да запазиш световният мир!!!!!! 😀😀😀😀😀😀😀.
  • 100 Путин

    13 7 Отговор

    До коментар #6 от "Илиев":

    Ако не беше товариш Путин ти и семейството ти щяхте да лапате рязани пишки и да се молите на алах в някоя джамия.Добре че беше Пути та да върне на господ създадените терористи от САЩ и ЕС
  • 101 Турция спира всички съвместни проекти с

    3 8 Отговор
    Русия,затапва и кранчето на турския поток и виж какво чудо ще се случи.Путин на петъчна молитва в джамията в Москва,дали не му е болно на руснака че Турция е намалила доставките на газ от Москва за 2 години от 50млр. куб. до 15млр. куб. и ги компенсира с азерски,също така катарски и американски втечнен газ. Сега ако му спрат и потока ботоксовия ще придава газ на афганистанците

    Коментиран от #103

  • 102 Обичам свинска пържола

    5 1 Отговор

    До коментар #96 от "*****":

    Това е процес Русия не е Хари потър да има вълшебна пръчка. Когато тогава има време.
  • 103 Обичам свинска пържола

    4 2 Отговор

    До коментар #101 от "Турция спира всички съвместни проекти с":

    Турция е прекалено незначителна и бедна в сравнение с Арабите. За Русия арабите за САЩ остава Турция.
  • 104 стоян георгиев

    9 3 Отговор
    случи се очакваното.ердоган си мисли че може да върти целия свят на пръста си!!!е не става!сега получи средни пръсти от нато и сащ ,след като им се дърви в полза на руско-иранските си приятели!и не виждам кво реве?нападнаха го съюзниците заради които жертва отношенията си с европа и сащ!сега турция трябва да реши дали е готова за пълномащабна воина в сирия срещу асад,русия и иран и без подкрепа на нато!и тъпотиите дето ги публикува при всяко фиаско султана вече се изтъркаха!след загубата на 20% от идлиб само за седмица тои обяви кви големи успехи са постигнали!!!смях!

    Коментиран от #105, #119

  • 105 Бай хой

    4 5 Отговор

    До коментар #104 от "стоян георгиев":

    Деси най голямото унижение е за сащ. Днес те официално застанаха зад Ал Кайда. Изср@ха се на гробовете на хилядите жертви от 11.09. американците за пари ще продадат и децата си.

    Коментиран от #109

  • 106 Ю Кортес

    10 2 Отговор
    Ердоган е вманиачен самовлюбен некадърник,който и на малкия пръст на Ататюрк не може да стъпи.Ще свърши в турски затвор.
  • 107 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "турско нашествие в Сирия":

    А какво праеят 3,7 милиона сирийци в Турция?

    Коментиран от #112, #193

  • 108 Бай хой

    2 1 Отговор
    Има едно зловещо съвпадение. Пандемията от инфлуенца(испански грип) избухва точно в началото на първата световна.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #61 от "СПЕЦНАЗ":

    След 30 г дали ще има Российская Федееация ,да не последва СССР ??!

    Коментиран от #124, #207

  • 111 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #54 от "Румяна Костова":

    Ами Сирия с Русия какво направиха с Алепо?? Къде са спасиха хората от там?

    Коментиран от #114

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #52 от "СПЕЦНАЗ":

    Турция не анексира чужди територии а напротив Русия наоадна и анексира Крим и Донбас
  • 114 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор

    До коментар #111 от "Хасан":

    Ти кажи колко хора в момента живеят в Алепо?

    Коментиран от #116

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #114 от "Обичам свинска пържола":

    Не знам ..а кажи според ООН откъде и колко са сирийски бежанци в Европа ,Турция и около турската граница ???

    Коментиран от #117, #120

  • 117 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор

    До коментар #116 от "Хасан":

    2 милиона!!!!!!!!! повтарям за неразбралите 2 милиона само в Алепо!!!!!

    Коментиран от #121

  • 118 Скорски

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Сокол":

    Във конституцията има алинея ако жертвите са над 50 правителство пада за това не дават точните цифри
  • 119 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #104 от "стоян георгиев":

    "Съюзниците " от Запада искаха да спретнат преврат и да убият него и семейството му ..може би затова бе принуден да търси диалог с Русия ...и Турция беше свой сред чужди и чужд сред свои

    Коментиран от #131

  • 120 Обичам свинска пържола

    5 2 Отговор

    До коментар #116 от "Хасан":

    Бежанците идват след като ИДИЛ превзе Сирия, много добре знаеш това престани да се правиш на ударен. Има хора да бягат от Асад но не са повече от милион. И от Ердоган бягат това е положението.

    Коментиран от #123

  • 121 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #117 от "Обичам свинска пържола":

    Е откъде са тия 5 милиона бежанци ???

    Коментиран от #126

  • 122 Хасан

    3 5 Отговор
    Всички руснаци в която и точка на света да се намират от сега нататък са потенциална цел.

    Коментиран от #125

  • 123 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #120 от "Обичам свинска пържола":

    Абе човек виждал ли си снимки от Алепо и Идлиб ,грсдовете разрушени от артилерийски бомби и самолетни бомби ...клетъчни бомби , варелни бомби ...

    Коментиран от #128

  • 124 Кирил

    4 2 Отговор

    До коментар #110 от "Хасан":

    30 години са прекалено.Давам им не повече от 15.
    Лошото е че турският народ се подлъга по Ердоган.Турците са мъдри хора и скоро ще има промени.Един самовлюбен грандоман го чака затвора.

    Коментиран от #127

  • 125 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #122 от "Хасан":

    Пак ли се появи,пак ли пишеш от моя ник ...в Западните страни руснаци и техни местни агенти са си винаги цел
  • 126 Обичам свинска пържола

    4 1 Отговор

    До коментар #121 от "Хасан":

    Браво започваш да се дезомбираш добър въпрос мисля че някой вече е отговорил в предишните коментари. Не спекулирайте с бежанците те не са виновни, нещата идват от високо.

    Коментиран от #129

  • 127 Хасан

    3 3 Отговор

    До коментар #124 от "Кирил":

    Защо да е грандоман ?! Заради Сирия ..ами това беше искането на Обама и Сащ ..целта на следвашия президент ще бъде Иран ...пак ще накарат поредния турски презудент да си влоши отношенията ,да създсеат хаос в Иран

    Коментиран от #133, #141

  • 128 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор

    До коментар #123 от "Хасан":

    Хаха ха отиди в Алепо и се увери. Ще бъдеш изненадан че хората не живеят в палатки.

    Коментиран от #132, #158

  • 129 Хасан

    0 4 Отговор

    До коментар #126 от "Обичам свинска пържола":

    Иди да посрещаш бежанците на Капитан Андреево
  • 130 СПЕЦНАЗ

    3 3 Отговор

    До коментар #87 от "no name":

    Аз съм наполовина руснак, живея сега в Сибир. Служил съм в Афганистан. Дразни ли ви това

    Коментиран от #134

  • 131 pepy

    20 4 Отговор

    До коментар #119 от "Хасан":

    "... "Съюзниците " от Запада искаха да спретнат преврат..."

    Или пък Кремъл му спретна преврата, предупреди го тарикатската и умника се на*ра от кеф... и като почнаха едни срещи, едни прегръдки, целувки... та кремълофилите му станаха първи фенове...

    Коментиран от #135, #157

  • 132 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #128 от "Обичам свинска пържола":

    В Африн и Ел баб също ..имат си боллници ,училища и представи си учат и турски ..много яко

    Коментиран от #138

  • 133 Обичам свинска пържола

    6 1 Отговор

    До коментар #127 от "Хасан":

    Стига стига стига за Сирия САЩ не са виновни макар че им се искаше Асад да падне. За Сирия 100% вината е на Катар и Турция. Искам да не се забравя Катар защото тя запали фитила запомнете тази държава!!!!

    Коментиран от #137

  • 134 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #130 от "СПЕЦНАЗ":

    Колко е гадно че не си чист българин ..сигурно си потомък на ония комунисти които убиваха царски офицери,и елити ,взривяваха композиции за да може Червената армия да окупира България

    Коментиран от #154

  • 135 хамсал

    5 15 Отговор

    До коментар #131 от "pepy":

    Мдааа, ти по-умен от Ердо и сега му обясняваш какво са му сътворили руснаците! Без теб той е жив, умрял! Ей лечение му е майката-ледени води и тоци, да се редуват!
  • 136 681

    6 2 Отговор
    А какво прави турска армия в държавата Сирия ?
    Нямат работа там.
    ТОЧКА.

    Коментиран от #139

  • 137 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #133 от "Обичам свинска пържола":

    Защо? Защото искаха да построят газопровод от Катар за Европа ли която да минава през Сирия алтернатива на Южен поток?

    Коментиран от #142

  • 138 Обичам свинска пържола

    3 1 Отговор

    До коментар #132 от "Хасан":

    В Албаб нямаше война ИДИЛ предаде властта на Турция. В Африн след като Ердоган пое властта на Изток и откъсна кюрдите града беше оставен самичък. Няма как да се съпротивлява кюрдите просто избягаха.
  • 139 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #136 от "681":

    А Сащ?
  • 140 Съвет

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Илиев":

    Отвиваш се и може да настинеш ...
  • 141 Кирил

    5 1 Отговор

    До коментар #127 от "Хасан":

    Турция е държава с дълги демократични традиции завещани от Ататюрк.Каквито и разногласия да са се появявали със сащ по отношение на сложен район като близкия изток,залитането към Москва е безумие.
    Репресиите срещу политическите опоненти и срещу интелигенцията и висшия офицерски състав,също.Моите предвиждания са,затвор и демократична и силнаТурция в НАТО.

    Коментиран от #151

  • 142 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор

    До коментар #137 от "Хасан":

    Абе стига с тея опорки. Катар граничи само със СА. СА не просто мразят повръща като чуят за Катар даже искат да направят огромен ров да направят Катар остров. Другата близка арабска държава ОАЕ също заради мюсюлмански братя си повръщат червата като чуят Катар. Та откъде викаш ще мине газопровода????

    Коментиран от #144, #145

  • 143 Реалист

    3 0 Отговор
    Анатоли Стайков защо не написа колко сирийски войника са убити?
  • 144 Ю Кортес

    1 1 Отговор

    До коментар #142 от "Обичам свинска пържола":

    Катар и СА са донори на салафитския екстремизъм.Спорят кой е най.Това им е спора
  • 145 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #142 от "Обичам свинска пържола":

    Катар е държава с 1,5 милион население и 2 милиона които не са граждани а са обслужващ персонал ..какви геостратегически амбиции ,политическа идеология би са могли да имат ??? Ердоган е близък с тях за да се възползвс от големите им финансови фондове за финансиране на индстратуктурата си

    Коментиран от #148

  • 146 айше

    4 1 Отговор
    аве стига ни занимавайте с тея осрани турци ве
    тея са маймуни ве ясно е че руснаците ако решат ще ги опукат за нула време тея мангусти
  • 147 ⚡ Хрониките на Евразия

    2 3 Отговор
    А как е по турски " Хуйло " ?
    Мислих си , че ще има поне малко акъл да не напада турски войници , но съм се заблуждавал ..
  • 148 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор

    До коментар #145 от "Хасан":

    Това е друга тема имат си Алджазийра и Турция за това. Та откъде ще мине газопровода???
  • 149 Сандо

    2 2 Отговор

    До коментар #56 от "Кавал в Сирия от кога няма избори":

    Неграмотник,не дращи простотии.Последни избори в Сирия - 2016 г.А списъка с държави,и то достигнали върховете на демокрацията и избили над 1 млн. хора е доста дълъг.Ще изреда някои - САЩ,Великобритания,Белгия,Франция,Испания,Германия,Холандия,Португалия,Япония,Корея.Кога,къде и кои са жертвите открий сам - дано поне от малко да се образоваш.
  • 150 Ердоган

    1 3 Отговор
    Войската на Асад успя да убие 33 турски войника а, нашата армия зареди тези 33 наши турски войника омъстихме на силите на Асад и убихме 1709 войника на Асад. !

    Коментиран от #153

  • 151 Хасан

    1 3 Отговор

    До коментар #141 от "Кирил":

    Залитане към Москва стана след като Запада стана безучастна към окупацията на Грузия,Украйна от Русия . Русия слезна и в Сирия ..и по такъв начин Турция пак се върна в времето на Студената война когато беше обградена от проруски съседи ..само Българив е в западния отбор

    Коментиран от #156, #160

  • 152 Хасан

    1 1 Отговор
    Катар ,Сарабия,Йордсния,Сирия,Турция,България

    Коментиран от #155

  • 153 Ю Кортес

    6 3 Отговор

    До коментар #150 от "Ердоган":

    И Асад и Ердоган ще си получат заслуженото.Който се е хванал за Кремъл,добро не е видял.
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Обичам свинска пържола

    2 1 Отговор

    До коментар #152 от "Хасан":

    Хаха ама това СА знае ли го????
  • 156 Кирил

    3 3 Отговор

    До коментар #151 от "Хасан":

    Запада не е толкова безучастен.В ход е второ издание на операция Анаконда,икономическото задушаване и банкрут,който доведе до разпада на СССР,а сега и на остатъчна русия.

    Коментиран от #166

  • 157 СПЕЦНАЗ

    4 9 Отговор

    До коментар #131 от "pepy":

    ЦРУ спретна преврата. Гюлен няма пръст. Ернасран спря да слуша Вашингтон, затова. Външно разузнаване на Русия слуша постоянно всички комуникации на турската армия и службите им.... Прихванаха заговора, един отряд десантчици спасиха Ернасран.... И той се изсра на помощта на Русия

    Коментиран от #161

  • 158 Пържола ти да не идваш от там

    1 3 Отговор

    До коментар #128 от "Обичам свинска пържола":

    че си толкова сигурен
  • 159 СПЕЦНАЗ

    4 3 Отговор
    Калибрите пътуват към Идлиб. Путин ще опече амуджите и джихадистите там тези дни

    Коментиран от #168

  • 160 Ю Кортес

    3 3 Отговор

    До коментар #151 от "Хасан":

    Такава е системата на запад.Там не се действа импулсивно и първосигнално.За пример ще ти посоча съдебния процес срещу Либия за сваления самолет над локърби.Сега ще видиш и процеса за сваления малайзийски самолет.Доказателствата са събрани и процеса започва през март.

    Коментиран от #162

  • 161 Хасан

    3 7 Отговор

    До коментар #157 от "СПЕЦНАЗ":

    Гюлен е рожба на ЦРУ ..очакваха преврат но не се знаеше кой и кога ..ако Русия бяха така добре информирани щяха да предотвратят убийството на Карлов

    Коментиран от #165

  • 162 Хасан

    1 1 Отговор

    До коментар #160 от "Ю Кортес":

    Едното е военно а другото е терорустични актове

    Коментиран от #171

  • 163 чалма тв

    6 1 Отговор
    33 ? някой ги канел в Сирия?...ако Сирия реши да прекоси границата на Турция..Хасанчовци и Ахмедовци какви ли коментари ще пуснат..ще напълнят шалвари с много шет.. Правят се на герои,щом толкова обичате Турция отивайте там се правете на герои,сега е момента, но не ви стиска,само имате голяма уста ДуПеСарска
  • 164 СПЕЦНАЗ

    1 1 Отговор
    https://rusvesna.su/news/1582874624
  • 165 СПЕЦНАЗ

    5 1 Отговор

    До коментар #161 от "Хасан":

    Убийството на Карлов не е дело на цру. На спящи клетки на ИГИЛ в Турция е

    Коментиран от #169

  • 166 Бай хой

    2 0 Отговор

    До коментар #156 от "Кирил":

    Това змийче май задушава България. Колко проекти и договори бяха спрени? А двата милиарда за какво ги проведоха. Все още няма сключен договор за покупка на самолети. Змийчето срещу Русия не работи. Великобритания и САЩ са платили повече от два пъти петрол на Русия през 2019 година отколкото през 2018. Анакондата е за продажници като нашите управляващи _ Геро, БСП, ДСП, магарешки, обединените идиоти и наркомана.

    Коментиран от #167

  • 167 Бай хой

    0 0 Отговор

    До коментар #166 от "Бай хой":

    Мн е Геро а герп.
  • 168 Хасан

    5 2 Отговор

    До коментар #159 от "СПЕЦНАЗ":

    СССР загуби Студената война и глобалната си роля и иска реванш от Сащ но Сащ им казва че не са от неговия ранг
  • 169 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #165 от "СПЕЦНАЗ":

    Хахаха...а ИДИЛ какво е?? Появили се от нищото терористи ? Имами в джамията които изведнъж стават военни стратези ,организират армия,управляват ооерации,заеладяват територии???!! Разсмиваш ме

    Коментиран от #170, #175

  • 170 СПЕЦНАЗ

    3 2 Отговор

    До коментар #169 от "Хасан":

    ИГИЛ /ИДИЛ /ИД е творение на САЩ +Саудитска Арабия +Израел.
    Кралската фамилия на Саудитска Арабия са крипто евреи.

    Коментиран от #173

  • 171 Кирил

    0 1 Отговор

    До коментар #162 от "Хасан":

    И двете престъпления са тероризъм и тези държави са терористични.
  • 172 Ю Кортес

    4 3 Отговор
    Свалянето на малайзийския самолет е терористичен акт защото русия не е обевявала война на Украйна и според русия на украйнска територия не е имало редовни руски военни части.Те,сами се навряха в тази правна безизходица за тях.Сега процесът ще докаже,че редовна руска армия е била в Украйна и е свалила граждански самолет.Терористичен акт

    Коментиран от #176, #196

  • 173 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #170 от "СПЕЦНАЗ":

    Ха браво ...целта им е създаването на контролиран хаос ...за Израел да оправдае пред света насилието над палестинци,етническата чистка и иземването на територии

    Коментиран от #178

  • 174 Сириец

    1 3 Отговор
    Аз съм сириец мили мои братя българи идвам с мои 6 000 000 сънародници моля пригответе ни апартаменти и къщи където да се настаним Асад не ни иска а вие с широко отворени раце ще ни приемете и няма да ни върнете в това съм сигурен.
  • 175 СПЕЦНАЗ

    2 0 Отговор

    До коментар #169 от "Хасан":

    Ай бакалъм :https://alterinformation.wordpress.com/2014/11/24/7083984291/

    Коментиран от #177

  • 176 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #172 от "Ю Кортес":

    Е и ???.... В Грузия бяха руснаци , Сакашвили призова Сащ и НАТО ,но уви не се притекоха на помощ

    Коментиран от #180

  • 177 Хасан

    1 2 Отговор

    До коментар #175 от "СПЕЦНАЗ":

    Не мога да отворя ..какво има?

    Коментиран от #179

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 СПЕЦНАЗ

    2 0 Отговор

    До коментар #177 от "Хасан":

    Маркираш само линка и кликваш на : отвори или потърси в мрежата. И от компютър и от телефон се получава
  • 180 Ю Кортес

    2 1 Отговор

    До коментар #176 от "Хасан":

    Е и....Спомни ли си как свърши кадафи

    Коментиран от #182

  • 181 Хасан

    5 6 Отговор

    До коментар #178 от "СПЕЦНАЗ":

    Както и да е но е факт че бедния сириец през следващите 30-50 г ще плаща пенсиите на руските пияници за помощта на Русия ...ако бяха сменили режима тогава щеше да плаща на Запада ..така или иначе го отнесе без туй бедния сириец което ще го тласне да си дири бъдеще в Европа

    Коментиран от #186

  • 182 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #180 от "Ю Кортес":

    Изнасилиха го с нож
  • 183 Ердо манафа

    11 1 Отговор
    Ердо се самозабрави. Тръгна да се кара с целия свят. Ако досега Русия му пускаше фандък, то той съвсем забрави с кого си има работа в Идлиб и в Либия. Само един истински военен удар да му нанесат от Русия и този психопат ще бъде върнат на отбранителен рубеж край Анкара някъде, освен и, че ще се създаде Кюрдистан. В Сирия и в Либия турците са окупатори! Щом НАТО призовава за спазване на правото - ето го - какво прави турската армия в Сирия? Защо турската армия напада и се бие със сирийската на нейна, сирийска земя? Какво прави в Либия? Ердо тръгва да пада от власт. САЩ няма да му спасят безумната сирийска и либийска авантюра. Не и с цената на 3-та световна война, не и заради него, не и заради Идлиб и най-вече не и в предизборна година при сриващи се вече пазари. Ердо трябва да проумее - авантюрата приключи, време е за бягство от окупираните земи иначе цялата му терористична армия ще бъде прибрана така - в чували и в ковчези. Русия изгуби търпение към този. Няма никаква грешка днес. За всеки едно, че това беше едно ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ какво ще последва ако не си седне на задника в Анкара.

    Коментиран от #187

  • 184 dsсса

    5 0 Отговор
    "да спазват международното право". Мисля, че международното право позволява да убиваш чуждите войски нахлули в територията ти.
  • 185 КАСАПИНА

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "турско нашествие в Сирия":

    Прогресивно намаляват за което няма а плачем
  • 186 СПЕЦНАЗ

    6 1 Отговор

    До коментар #181 от "Хасан":

    Грешиш. Много съм в час. Две трети от разходите на руската армия в Сирия ги плаща Иран. Останалите фонда за извънредни ситуации на правителството на Русия. Сирия е обещала няколко концесии за нефт и природен газ в шелфа до Латакия и Тартус. Ще се прихванат разходите от концесии те.

    Коментиран от #188, #189

  • 187 Хасан

    1 5 Отговор

    До коментар #183 от "Ердо манафа":

    Защо не казваш същото за Крим ,Донбас ,Славянск окупирана и анексирана от Русия??!
  • 188 Хасан

    3 1 Отговор

    До коментар #186 от "СПЕЦНАЗ":

    100 милиона на ден е фактурата която плаща Либия на френските войски за освобождението от Кадафи ...
  • 189 Хасан

    2 5 Отговор

    До коментар #186 от "СПЕЦНАЗ":

    Именно затова Турция се стреми да смени режима на Есад и да се направи нова Конституция..новия ще плаща разходите за бежанците и военните дейстеия

    Коментиран от #201

  • 190 факти

    2 8 Отговор
    И всъщност се оказа,че терористите са именно Русия и Сирия и точно те правят бежанския поток..

    Коментиран от #191

  • 191 Хасан

    2 3 Отговор

    До коментар #190 от "факти":

    Или правят етническа чистка или геноцид ..като Хитлер и Сталин едно време
  • 192 Геле Шопо

    4 0 Отговор
    33 ли?? Щом е инфо от ''независими турски източници , значи умножаваме по 5 до 10 пъти и получаваме верната цифра.
  • 193 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 194 Бачо Киро

    7 2 Отговор
    Столтенберг, духай. Сирия не бомбардира обекти в Турция, а на собствена земя. Аскерът да си ходи дома, а не да пази идилците. Турчолята си мислеха, че ще ги галят с перце там...

    Коментиран от #195

  • 195 Да бе

    2 3 Отговор

    До коментар #194 от "Бачо Киро":

    За това голанските тепета мошетата си ги присвоиха асад го боли фара за Сирия и сирийския народ , самолетите на мошетата си джиткат над Сирия гаврейки се с ушанките,путлер ги гледа като циганин желязо и толкова
  • 196 Ако питаш русосифилистите тук а и

    1 5 Отговор

    До коментар #172 от "Ю Кортес":

    ленинградския таксиметров те не са свалили малайзийския самолет,не са били в Крим,Донбас,Донецк и Грузия , както сега отначало не бяха бомбардирали те аскера, а лека полека почнаха да увъртат че не знаели кои са били и че е станало грешка , но скоро ако почне пролет и в руските републики да няма учудени никой няма да му цепи басма на путя каквото посееш това жънеш
  • 197 Димитър

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хроники":

    Нещо не си в час, Турция винаги е била лоялен член на Нато, а Русия подмолно и задкулисно се опитва да вбие клин между турците и Натовските страни. Вчера САЩ официално заявиха, че стоят твърдо зад натовската държава Турция. Подмолния план на джуджето Путин да разбие единството на натовските държави няма да успее. Причината да има бежанци от Сирия посока Европа са масовите бомбадировки на Русия над всичко което се движи и шава, цивилни, училища, детски градини, млади, стари и тн. . Тя действа изключително вероломно криейки се зад гърба на президента Асад, които ако не са руснаците отдавна да е паднал от власт.
  • 198 gost

    7 0 Отговор
    Дотук с "могъщата турска армия", оказаха се обикновенни Нато джендъри, въпреки че турския малоумник им накупи един куп модерни оръжия, ако не беше подкрепата от САЩ, Сирия щеше да е до Босфора вече.
  • 199 ПЕНКО

    3 0 Отговор
    ТУРСКИТЕ ВОЙНИЦИ ТРЯБВА ДА ЗАГИВАТ В ТУРЦИЯ -ЗАЩО ЗАГИВАТ В СИРИЯ И ЛИБИЯ ??????????????
  • 200 Разум

    4 0 Отговор
    Никога не вярвайте на Турция!
    Какво добро е Турция за света? Кръвожадната им хищническа политика отново живна с Ердоган.

    Съгласно Сочи договора Турция трябваше да обезоръжи терористите, а не да ги въоръжава и подкрепя.
    Турцията на Ердоган се превърна на демон за Сирия и света.
  • 201 СПЕЦНАЗ

    2 0 Отговор

    До коментар #189 от "Хасан":

    Казваш :Турция се стреми да смени режима в Сирия и да се направи нова конституция? А? Каква Турция та ще се меси във вътрешните дела на Сирия? С какво право ще влизат турски войски в Сирия? Ако Иран вкара 100 000 войници да защитава кюрдите в Турция? Какво ще крещите тогава? Къде видя тази фактура от 100 милиона долара на ден която Либия плаща на Франция? За кое освобождаване? Либия от рай я превърнаха в пустиня
  • 202 БатМишо

    3 0 Отговор
    Да си кажа мнението на бивш специалист- колкото повече натиска ердо Сирииската армия - толкова повече ще стават ,, случаните ,, погрешни рески обстрели И АКО СТИСНЕ ЯКО БАШАР ще му натикат направо руска кубинка в задника- другата ще е Иранска да са чифт и кюрдите ще им остане само да вържат връзките пред доволните очи на господарите си в Вашингтон
  • 203 БатМишо

    3 0 Отговор
    Турция колкото и да е голяма НИКОЙ НЯМА ДА И ПРОСТИ да провежда самостоятелна политика и да си гони само нейните цели ....ще трябва да избере единия от 2 та лагера - тоя на СИРИЯ ИРАН И РАША или тоя на Израел и Вашингтон -НО КОНФЛИКТ И С 2 та ЛАГЕРА ЕДНОВРЕМЕННО няма да и се размине в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ...просто изключено....мисля че турския лагер е предопределен от желанието на Израел за свободен Кюрдистан и Ердо се мъчи да направи последни заграбвания с тая операция преди да направи чупката в кръста на Раша и ОТГОВОРА на Раша е НЕДВУСЛИСЛЕН с тоя обстрел -,, НЕ САМО ТИ ИМАШ АРМИЯ РЕШАВАЙ ВЕЧЕ СТИГА СИ РАЗИГРАВА КОНЯ ЧЕ СОПАТА ЧАКА с нас ли си или с онес за да не си играем да лъжем за следващия обстрел че е грешка
  • 204 Краси

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Обичам свинска пържола":

    Да,да питаме и онези мишки от герб,които казаха,че Апостола е бил комунист и русофил в което няма нищо вярно! Ние сме гадно предателско племе срам ме е,че съм българин и ме е срам от днешния манталитет пред Левки,Ботев,Раковски, Бенковски и всички други герои, които искаха чиста и свята република
  • 205 ели

    1 0 Отговор
    За съжеление с години наивно вярвахме във Запада цености " свобода на мислене,човешки права свобода и право да изразяваш това което мислиш" всичко е било лъжа пропаганда бил съм и то месеци в много от Западните страни забележете тоя натовски пръч,козел говори, че Сирийската армия " "cирийcкия рeжим и руcкия му cъюзник" дa "cпрaт oфaнзивaтa cи, дa cпaзвaт мeждунaрoднoтo прaвo и дa пoдкрeпят уcилиятa нa OOН зa мирнo урeждaнe" тоя пръч не си ли задава въпроса "Турция къкво търси в Сирия" къкво лицемерие, двойни стандрти, наглост,безочие тоя сукин сьин защо не казва" по искане на американците турската армия е окупирла определни райони в чужда страна "
  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #110 от "Хасан":

    Ами като се разцепи СССР, кой спечели според теб?Русия си теглеше на буксир всички в орбитата и и и бяха като вериги на краката. Без тях се видя, че Русия е много по силна, заобиколена от всички страни с койоти, които чакат да я разкъсат, ама не смеят, че шубето е голям страх
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания