Last news in Fakti

1 Март, 2020 14:00 2 442 11

Италия готви мерки за 3,6 млрд. евро в борбата с коронавируса

  • италия-
  • вирус-
  • коронавирус

Страната беше засегната най-тежко от болестта в Европа, регистрирайки над 1100 потвърдени случая

Италия готви мерки за 3,6 млрд. евро в борбата с коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Италия ще въведе тази седмица мерки на стойност 3,6 милиарда евро или 0,2 на сто от брутния вътрешен продукт, за да помогне на икономиката да устои на кризата с коронавируса. Това заяви министърът на икономиката и финансите Роберто Гуалтиери, цитиран от Ройтерс.

В интервю за в. "Република" министърът изразява увереност, че Европейският съюз ще одобри необходимото повишаване на официалната цел за бюджетния дефицит на Италия. Той допълва, че в средата на седмицата министрите от Еврогрупата ще обсъдят ситуацията по телефона.

Подкрепата ще бъде осигурена отделно от представения в петък пакет от помощи за 900 милиона евро за най-засегнатите райони.

Гуалтиери уточнява, че новият законопроект ще включва данъчни облекчения за компаниите, отчели спад на приходите с 25 процента, намаляване на данъци и допълнително финансиране за здравните служби.

Италия бе засегната най-тежко от коронавируса в Европа, регистрирайки над 1100 потвърдени случая, откакто на 20 февруари бе установена заразата там. Най-малко 29 души са починали.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    3 1 Отговор
    хората не жалат пари а тука се мачим геноцит и дискреминация нат хората всичко е замислено та да се уграничават хората но това в италия не тука ние за нищто не става ме

    Коментиран от #5

  • 2 S74Lk3R

    2 2 Отговор
    Щом европа ще давапари, веднага и при нас ще се намерят 50000 болни.
  • 3 Иначе сме им благодарни за Жигулито

    4 2 Отговор
    Трилионният дълг, който имат не им ли стига? Да се спрат най-накрая с контролирания и целенасочен внос на бежанци, че не коронавирус, ами и каскетвирус ще докарат в ЕС.
  • 4 Шопо

    5 3 Отговор
    Бойчето рече: Они че идат из Европа,а я да им плащам болничните!ВеУик е Бойчето...
  • 5 леш

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Най обичам, като хора без средно си изказват компетентното мнение

    Коментиран от #7

  • 6 Д-р Менгеле

    1 3 Отговор
    Не се радвайте! В Италия има най-много цигани и това е единственият начин да се отърват от тях.Лошото за нас е че ще се върнат в Румъния и България, но не съвсем, защото ще заразят гетата.
  • 7 Ние от ГЕРБ сме ееей!

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "леш":

    Къде живееш бе, еей! Аз втори клас го мъчих девет години, а трети (при бате Бойко) го взех само за четири! Бате Бойко е велик!
  • 8 БАХ

    3 4 Отговор
    Много се надявам вирусът да обхване цялата западната Европа и да скапе цялата им шибана демокрация . Да видят кон боб яде ли . Паниката е голяма , насрали са се от страх и това е само началото . Руснаците гледат и се кефят , на ви сега санкции лапайте Го !

    Коментиран от #10

  • 9 Сеячите

    3 0 Отговор
    Посели CoViD-19 в Италия, че бързо се разнася. Войната срещу Китай и Европа е само в начален етап. До 2023 г. трябва да ни ликвидират по някакъв начин, за да презаредят матрицата на капитализма. Който не вярва, да потърси с чичко Гугъл "Georgia Guidestouns". Планировката не е вчерашна. Имаше я изписана и в учебниче по английски език за прогимназията, от преди 20-на години. Който чел - чел. Който вярва в "добрия" капитализъм - дупе да му е яко - на него и на децата му!
  • 10 undo

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "БАХ":

    Руснаците не се кефят, защото не са глупави. Войната е срещу Европа и Китай, а Русия е част, по-голямата част от Европа.
  • 11 Реалист

    0 0 Отговор
    Да ги дадат тия милиарди за първак и да макар вируса
Новини по държави: