Last news in Fakti

2 Март, 2020 08:56 976 11

Помпео: Нямаме тайни договорки с талибаните

  • сащ-
  • талибани-
  • афганистан

САЩ и талибанското движение подписаха преди ден дългоочакваното мирно споразумение в катарската столица Доха

Помпео: Нямаме тайни договорки с талибаните - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че САЩ не сключват никакви тайни споразумения с талибаните. Той каза това в интервю за CBS.

Той отбеляза, че е публикувана отворена версия на споразумението на страните. Документът има и две части, свързани с изпълнението на споразумението.

Само те са секретни, каза Помпео.

Той увери, че няма допълнителни тайни споразумения между САЩ и талибаните. Това е напълно прозрачно споразумение, обяви още Помпео.

САЩ и талибанското движение подписаха преди ден дългоочакваното мирно споразумение в катарската столица Доха.

От 2018 г. Вашингтон и бунтовниците се опитват да договорят мирно споразумение, което да гарантира изтеглянето на чужди войски от Афганистан в замяна на гаранцията на движението, че страната няма да стане сигурно убежище за терористите.

Представителите на партиите редовно се събират в Доха, за да решат проблема.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веселяк

    12 2 Отговор
    ВЕрвамеееее!
  • 2 Някой си

    12 1 Отговор
    Да бе да, верваме ви :)
  • 3 Джудже

    11 0 Отговор
    Първо се казва, че имало две части свързани с изпълнение на споразумението, които са секретни, а после се твърди, че споразумението е напълно прозрачно!!!
  • 4 ваща гадна политика

    6 0 Отговор
    Вече официални ли са ?
  • 5 да де

    7 1 Отговор
    Краварите нали не преговаряха с терористи що така подвиха опашки??? Май разбраха, че не могат да победят учениците си въпреки, че ония са в 19 век.
  • 6 боцмана

    5 0 Отговор
    Защо ли не ти вярвам?
  • 7 Един там

    6 0 Отговор
    Е нали с терористи не преговаряли, разправяха едно време? Май ще се окаже, че точно те са най-големите терористи в света и разпалват войни навсякъде. А талибаните самите те си ги съсзадоха навремето и си ги обучаваха в техни военни лагери, въоръжаваха ги и ги финансираха, за да им вършат мръсната работа. Те са само едно военно крило на терористичната организация ФАЩ.
  • 8 Йосарян

    5 0 Отговор
    Просто Официално краварите ще спонсорират чалмите.

    Коментиран от #10

  • 9 Грис

    2 0 Отговор
    Сащ отново разкриват своята роля-преговори с престъпници обучавани лично от тях с тъмната надежда да ударят РУСИЯ.Много плоско ,много елементарно поведение .Арабите обикновено се подхилкват на такива нищо незначещи индивиди , като Майк Помпео.
  • 10 Гъдулан Нашмъркаев

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Йосарян":

    Ами те ги създадоха, още през 1984 год. А и децата в Америка знаеха, че Осама Бин Ладен е съсобственик в петролният бизнес с Джордж Буш. Нали затова майтапеха Джордж Буш че не знаел къде е, само ктдето са се виждали на всеки 2 месеца в тяхната петролна компания. То там е пълен цирк с тия САЩисани.
  • 11 Грис

    1 0 Отговор
    Сащ отново разкриват своята роля-преговори с престъпници обучавани лично от тях с тъмната надежда да ударят РУСИЯ.Много плоско ,много елементарно поведение .Арабите обикновено се подхилкват на такива нищо незначещи индивиди , като Майк Помпео.