Last news in Fakti

2 Март, 2020 13:33 2 193 5

Борис Джонсън: Ситуацията скоро ще е под контрол

  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • вирус

Премиерът е уверен, че Националната здравна служба на Великобритания ще може да се справи с епидемията от коронавируса

Борис Джонсън: Ситуацията скоро ще е под контрол - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън заяви, че е възможно коронавирусът да се разпространи „още малко“ в страната, пише вестник London Evening Standard.

Той добави, че от правителството обмислят да забранят „много големите публични събития“ в опит по-бързо да бъде овладяна заразата. Тази информация идва след като в Обединеното кралство бяха идентифицирани още 15 нови случая на коронавируса през последните два дни, предава "Фокус".

Междувременно от Министерството на външните работи потвърдиха, че служителите в посолството на Лондон в Техеран са били сведени до минимум. Иран се бори с една от най-тежките епидемии на вируса извън Китай.

Джонсън заяви, че е „много уверен“, че Националната здравна служба на Великобритания ще може да се справи с епидемията от коронавируса.

„Както знаете, открихме около 35 души в тази страна, които имат, или са имали, болестта“, каза той.

„И явно ще има и повече, възможно е тя да се разпространи още малко и това е от основно значение, за да може хората да разберат, че имаме чудесен план, с който да се справим с разпространението на коронавируса“.

„И аз съм много, много уверен, че в Националната здравна служба има професионалисти, които много добре ще могат да се справят с него“.

Джонсън заяви, че най-добрият начин страната да се справи с вируса е хората да поддържат добра лична хигиена и да си мият ръцете поне „по 20 секунди с гореща вода и сапун“.

След като министърът на здравеопазването Мат Ханкок заяви, че при задържането на заразата ще бъдат използвани всички налични средства, Джонсън добави, че е възможно да бъдат забранени „много големите събития“.

„Мисля, че не ми се говори за нещата, които може да се наложат. Но можете да си представите, разбира се, че има въпроси, които ще бъдат повдигнати за много големите публични събития (…), както и за това как да продължат да работят училищата“.

„Аз мисля, че те трябва (да работят) до колкото това е възможно, не искам децата да бъдат изпращани вкъщи без това да е нужно“, каза премиерът.

„Смятам, че основното нещо, което хората трябва да разберат е, че коронавирусът е заплаха, това е нова болест, но това е нещо, с което тази страна има ресурсите да се справи“, добави още Джонсън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борето ръси мъдри мисли отново

    10 2 Отговор
    Абе Боре някой вярва ли ти изобщо.

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Йосарян

    3 1 Отговор
    Рошавия говори за Война! По точно какво са му казали Господарите!
  • 4 asd

    3 0 Отговор
    Само плямпане, без никакво покритие... "имам доверие в здравните служби"... ХАХАХАХАХАХАХА. Голословна Тиква... Е не е толкова проста като банкянската...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: