Last news in Fakti

6 Март, 2020 15:09 989 6

Без военна служба в Словения

  • словения-
  • армия-
  • парламент

Предложението беше отхвърлено

Без военна служба в Словения - 1
Снимка: Shutterstock

Парламентът в Словения реши да оттегли законопроекта, предвиждащ въвеждане на задължителна военна служба, съобщи ТАСС.

Законът беше изготвен на първо четене от Словенската демократична партия. Предложението беше отхвърлено от 51 депутати и подкрепено от 36.

След гласуването законопроектът се изтегля от парламентарна процедура. Предложението беше част от програмата на новото правителство, оглавявано от Янез Янша.

То предвижда въвеждане на военна служба, за запълването на армията. Все още е възможна широка програма за доброволна служба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 миш

    7 3 Отговор
    Те и тия,като България-с армия колко да седнат и да изедат едно ягне,но като приемат С.Македония в НАТО,вече съм спокоен,все пак са колкото едно китайско село.
  • 2 Morgoth

    7 3 Отговор
    Разумът е надделял!
  • 3 Митко

    5 1 Отговор
    📌 Да задължителната военна служба в България вървеше с просташкият манталитет на ромите и помаците когато станеха "стари войници" и се имаха за велики, пиеха и се биеха!!!
    📌 Но имаше и нещо полезно, което мисля че днешно време за лигльовците ще е полезно, а именно ред и дисциплина!!!
  • 4 МИШ

    6 3 Отговор
    Вижте армията на България и тази на Турция,Гърция,Румъния дори Сърбия-имали разлика като се сравним?Ние къде сме?За два часа ,турците ,ще пият кафе в Пловдив или се лъжа?
  • 5 мани мани

    3 1 Отговор
    джендъри и те като нас
  • 6 Магистрат

    1 0 Отговор
    Сега вече им се отваря златният шанс да приемат закон за задължителен прием на бежанци.
Новини по държави: