Last news in Fakti

7 Март, 2020 15:02 2 546 18

Турция спира мигрантите през Егейско море

  • турция-
  • мигранти-
  • егейско море

Реджеп Ердоган е дал заповеди на бреговата охрана

Турция спира мигрантите през Егейско море - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Турция Реджеп Ердоган е наредил на бреговата охрана да спира преминаването на мигранти през Егейско море, съобщи агенция „Анадола“.

Идеята е да се предотвратят рисковете за самите преминаващи. През миналата седмица той обяви, че преустановява контрола по европейските граници на страната.

От бреговата охрана обявиха, че вече няма да бъде давано разрешение на мигрантите за преминаване през региона. Ердоган вече обяви, че не смята споразумението с ЕС за добре работещо.

Той заяви, че отношението на гръцката гранична охрана противоречи на Женевската конвенция. Представители на ЕС планират допълнително финансиране за Турция по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    16 3 Отговор
    Тоя фес не е на ясно какво иска точно!
  • 2 Ердоган

    9 5 Отговор
    Ще ги пусна по сухо през България. ХА ХА ХА!

    Коментиран от #11

  • 3 Зайко Байко многознайко

    12 7 Отговор
    Ердоган е стиснал ЕС за топките ( въобще ако има такива ) и си играе на една игра " Тука има, тука нема", Чакам само кога Тръмп ще му спретне една кюрдска независима република и тогава ще почне да играе по свирката му , така ще го накаже за заиграването му с Путин.

    Коментиран от #4, #16

  • 4 WebTribune

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зайко Байко многознайко":

    Едва ли,Тръмп се изнесе от Сирия , там картите ги раздава Русия.
  • 5 Васил

    11 3 Отговор
    Ердоган е гаден човек заслужава да Бъде свален от власт

    Коментиран от #17

  • 6 Info

    8 0 Отговор
    Заместник-помощник на държавния секретар на САЩ Матю Палмър: Безконтролното движение на хиляди хора, които са били подведени да вярват, че пътят към Европа е отворен, е фундаментално дестабилизиращ, неустойчив и трябва да се промени, каза г-н Палмър, като повтори американската солидарност в Гърция и региона в труден момент и обяви за неприемливо какво се случва. САЩ смятат ситуацията за неустойчива и неприемлива. Както ясно заяви президентът Тръмп, Гърция има пълно право да защитава своите граници. Лично аз съм впечатлен от професионализма на гръцките сили за сигурност, разположени на границата, по начина, по който те са изправени пред редица много трудни ситуации. Гърция има нашата подкрепа за всичко, което прави тук, в Еврос и в Беломорието, за да гарантира сигурността на своите граници.
  • 7 Късно е, либе, за китка

    5 1 Отговор
    Гърците имат видео на кораби на турската брегова охрана, закупени с европейски пари(тоест и гръцки и български) за да спират мигрантите, да правят точно обратноо, да придружават! бежанските лодки до островите ...

    Коментиран от #12

  • 8 На пумпали ни направихте

    5 4 Отговор
    Досега ревяхме защо ги пуска, от сега ще ревем защо ги спира...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Миг 29

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ердоган":

    За пореден път питам : какво ядат троловете? Животински изпражнения преместени с отровни гъби фламбирани и поляти с урина!
  • 12 Миг 29

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Късно е, либе, за китка":

    Точно! Всичко е за кинти...
  • 13 Хасан

    3 1 Отговор
    Те това му е величието на султана..праи се на маж докато не налапа паламарката и след първия шамар заема веднага изходно положение за стойка''Г'. Такива пишманлии ги слагам на пиш ката си ...абе така са султаните, гледат само да си намерят х ой и да седнат на него....мухахаха
  • 14 Бай Кольо

    4 1 Отговор
    Този път номерата на ердо не минаха,гръцките сили за сигурност направиха отлична работа. Когато действията нямат резултат спират
  • 15 Ох падам

    2 0 Отговор
    Тоя умора няма да лъже.Турските катери изобщо не си мърдат пръста за да спрат орките. Дори преследваха гръцки граничен морски съд.Добре,че гърците най-накрая започнаха да пребиват и нападат НПО-тата които посрещат орките по плажните ивици.Вече се заговори,че играят огромни суми пари между турските трафиканти на хора и НПО-то което ги поема по островите.
  • 16 javorrrrr

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Зайко Байко многознайко":

    опитва да извлича дивиденти Европа да си му плати. Обаче ако Европа се ядоса може да го издуха и да дадат кинтите на Гърция. И тогава вратите се затварят завинаги
  • 17 javorrrrr

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Васил":

    Най-добре е 1 бр. 7,62 или 5,45мм
  • 18 чалма тв

    0 0 Отговор
    има ли добри новини от ислямски свят-НЕ ,само говорим за кочина..тръгнала в Европа..
Новини по държави: