9 Март, 2020 07:27 3 195 47

Ердоган пристига за спешни преговори в Брюксел

  • турция-
  • ес-
  • бежанци-
  • мигранти-
  • реджеп ердоган

Тема на разговорите ще бъдат сирийските бежанци, които са обект на споразумение между Анкара и ЕС

Ердоган пристига за спешни преговори в Брюксел - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Турция Реджеп Ердоган пристига на посещение в Брюксел. Държавният глава ще се срещне с председателите на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и на Европейския съвет Шарл Мишел.

Тема на разговор ще бъдат сирийските бежанци, които са обект на споразумение между Турция и ЕС. Ситуацията се обтегна преди десетина дни, когато Анкара отвори границите за тях и те се опитаха да преминат в Гърция.

В същото време Ердоган за пореден път призова Гърция да отвори границите си за мигрантите, искащи да отидат в Европа. Той обвини международната общност, че не издига глас срещу отношението на гръцките власти към бежанците и мигрантите. Ердоган се обърна към Атина със следните думи:

„Ей, Гърция, когато тези хора влязат, няма да останат. Ще преминат и ще отидат в други европейски страни. Ако казвате: „справедливо разпределяне на тежестта“ – и ние търсим партньор за това“.

Турският лидер отново посочи, че Анкара не е получила от другите страни помощта, на която е разчитала, но изрази очакване резултатът след днешните му срещи в Брюксел да бъде различен.

Гърция междувременно обяви, че ще удължи с 36 км оградата по протежение на границата си с Турция. Останалата част от ограждението ще бъде допълнително укрепено.

Атина обвинява турската полиция, че предоставя на мигрантите и бежанците инструменти, с които да си проправят път през граничната ограда.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин акбар!

    11 1 Отговор
    Протоколът предвижда че руският президент очаква да се срещне с него. Вместо това Ердоган и неговите министри чакаха 2 минути в чакалнята! https://vimeo.com/396339333
  • 2 Професор по Стоманобетон

    6 0 Отговор
    Ихааа...все едно пее на Гейвровизия!
  • 3 да де

    9 4 Отговор
    Ма що така отсвириха тиквата нали от него "зависеше" съдбата на Европа.
  • 4 Само че

    23 2 Отговор
    Сирийски бежанци няма. Пакистански, афганистански и африкански мигранти има наред с джихадисти, които искат да отидат в Европа.

    Коментиран от #6

  • 5 Знам знам🙄

    11 4 Отговор
    Спешно е ми. А сега и от ЕС ще те наритат у кухата кратуна. Много се изхвърли бе батка. Да не се окаже Турция в положение като Сирия. Вината ще е изцяло на Ердоган. Ако продължава с демагогията и рекета нищо добро не чака Турция. Цяла Европа вижда какви точно емигранти напират. Хасане млъкни у ъгъла засрамено по добре и недей да ръсиш глупости. Дразниш яко вече. От къде тая наглост незнам.
  • 6 Тъка де

    14 3 Отговор

    До коментар #4 от "Само че":

    Какво беше казал Макрон за българите, че са бандити и, че предпочита африканците пред тях.

    Коментиран от #47

  • 7 Обичам свинска пържола

    12 5 Отговор
    Тоест казва ние сме предатели измекяри които не си спазваме уговорките бъдете и вие такива😀😀😀😀😀. Е да ама Гърците са цивилизация а вие пасмина😀😀😀😀😀.

    Коментиран от #30

  • 8 Енгин Йозкоч

    17 4 Отговор
    Европа трябва да принуди Ердоган да предприеме действия за коронавируса и да осведоми хората. В Турция има много инциденти и смъртни случаи и ще има много много повече, защото диктаторът го крие. Неприемливо да се играе с живота на милиони турци !!!!
  • 9 Сибирски анадолец

    9 14 Отговор
    Прави ми впечатление, че голяма част от бежанците говорят свободно английски, и изглеждат по-човешки от родните русофили и селяндури... Не е ли време да си внесем малко качествен материал, за сметка на лумпенизираното и алкохолизирано, патрЕотично население...!?
  • 10 Кореспонденция от Брюксел

    10 4 Отговор
    Ердоган е в големи затруднения. В Сирия и Либия ... провали, атаката срещу Гърция също се провали, Путин го понижава, икономиката му се срива .. Меркел и други малки лидери като Тиквата и Орбан се опитват да му помогнат да спечели нещо, за да запази престижа си, но всички останали реагират остро. Ще видим.

    Коментиран от #11

  • 11 Ха...ха....

    5 12 Отговор

    До коментар #10 от "Кореспонденция от Брюксел":

    Икономиката му се сривала...тя Руската като е тръгнала нагоре..олемале...Американците още малко като си поиграят с петрола и санкците, досещаш се какво ще стане с Руската икономика. Помниш СССР, нали ?

    Коментиран от #12

  • 12 Обичам свинска пържола

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ха...ха....":

    Тоест ако Русия е зле автоматично Турция е добре😀😀😀😀😀😀. Все по абсурдни тези ви спускат от Анадолската агенция Хасане😀😀😀😀.

    Коментиран от #15

  • 13 Сега ф момента!

    10 2 Отговор
    ЕС да му сложи и Корона, да му сложи и Вирус, с тоя диабет дето го мъчи, до 1 месец ще ритне камбантъ!
  • 14 Щом брюкселските зелки реват

    1 4 Отговор
    Значи емигрантският здраво им влиза :))))
  • 15 Хасан

    4 10 Отговор

    До коментар #12 от "Обичам свинска пържола":

    Една разпадаща се Русия е в полза на човечеството

    Коментиран от #17, #20, #29

  • 16 Иван

    5 1 Отговор
    Да отива с маска и да не се эдрависват.
  • 17 Обичам свинска пържола

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Първо Турция да се разпадне после ще мислим за Русия. Турция е карценома на планетата земя гаври се с мюсюлманите и ги радикализира. Превръща ги в злобни камилари без мозъчни гънки. Срам за човечеството е вече сме 21 век не средновековието!!!

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Хасан

    2 7 Отговор

    До коментар #17 от "Обичам свинска пържола":

    Турция след Сащ и Русия е 3 страна която самостоятелно прави задгранични военни операции

    Коментиран от #21

  • 19 А тебе Турция ли те превърна

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "Обичам свинска пържола":

    В злобно гномче? :)))))

    Коментиран от #22

  • 20 Goiko Mitich doide

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хасан":

    Асенчо /нали така ти е записано УУУУ тескерето казъм/ колко Пакистански дрона на които написаха на омешин Казахстански с Азербайджански ПРОИЗВЕДЕНО в TURSYKI ви останаха??50 танка 120офицери и аскер аллах гьостермисен 40 БМП-та баттърмъш няма джепане за топовети и дулмите ЕЕЕЕ КО ОСТАНА ЕДИН ГОЛ ГѝОТ С КОЙТО ПО ТРАДИЦИЯ ОТ 1833 ОСМАНЕЦА ВОЮВА В СИРИЯ.Ама сана конкретно Рустиняка сега помага на другата страна.Колко висока цена плати реджеп иведик ердоган на масковата за спасяване на неумитата си жопа.
  • 21 Обичам свинска пържола

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Хасан":

    A защо ги прави??? Всеки народ има право сам да определи съдбата си. Ако иска да живее гадно има право на това. Виж колко си зомбиран осъждаш САЩ и Русия а оправдаваш Ердоган??? Та те всички са империалисти и трябва да се занимават само със собственият си народ!!!

    Коментиран от #23

  • 22 Обичам свинска пържола

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "А тебе Турция ли те превърна":

    Не справедливостта, аз за разлика от тебе мога да набия 99% от хората на улицата защото съм тренирал за това. Обаче не го правя. Това че си силен ти дава спокойствие, но не ти дава права да се гавриш с другият. Да приемем че Турция е супер сила, добре тогава спете спокойно а не правете арабска пролет и и се месете в живота на другите.

    Коментиран от #24, #28

  • 23 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "Обичам свинска пържола":

    Ердоган ти реставрира Желязната църква в Истснбул символ на българския дух , крайпътен камък на българските душевни граници

    Коментиран от #25, #34, #45

  • 24 Хасан

    1 4 Отговор

    До коментар #22 от "Обичам свинска пържола":

    Арабската пролет е като оранжевата революция в Източна Европа ...хората се надигнаха срещу тоталитарните режими били то шейхове или диктатори ..

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Обичам свинска пържола

    5 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Е и това са реклами и циааанси номера. Отваряш статистиката и гледаш процент християни в Турция и в арабските държава!!! В Турция де факти няма християни за какво им е църква??? Както винаги в Турция са обратни първо трябва да има Християни и после църкви.
  • 26 Обичам свинска пържола

    6 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Ама как става така едновременно в 30 държави😀😀😀😀😀😀😀. Бреееееей то голямо съвпадение😀😀😀😀😀. И как навсякъде все ислямисти се инсталирах във власта😀😀😀😀. Толкова е просто и логично какво стана, Ал джезийра заедно с многото пари на Катар които се инвестираха в Интернет пропаганда и ислямистки партии направиха преврат в държавите и успяха..... е не съвсем😀😀😀.
  • 27 Обичам свинска пържола

    4 1 Отговор

    До коментар #24 от "Хасан":

    Абсолютно същото се случва сега в Турция😀😀😀😀.
    1.В Турция за разлика от Арабите Алджазийра не е фактор, ноооо те си имат Анадолска агенция и Дейли сабах, които са ви направили пълни тъ... ци.
    2.В Турция е много популярен Туитър редовно се пускат в Туитър разни ислямскопатриотични глупости какви слаби са Русия и САЩ, каква велика турска армия имат, дори преврата срещу Ердоган беше туитър преврат за разчистване на светските хора.
    3.Катар налива милярди в партията на Ердоган.
    След 5 години единствената държава в която ислямската пролет е успяла ще е Турция😀😀😀.
  • 28 А кога ще потренираш

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "Обичам свинска пържола":

    Мозъка си? Там те надвиват 99% от хората :))))
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Borislav Popov

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Обичам свинска пържола":

    Ти ли беше онова зомби с квадратното чело, дето обичало свинската пържола бе, кукундел ??

    Коментиран от #32, #33

  • 31 само питам

    3 0 Отговор
    Хахахаха..Туриста, пардон Просяка отивал в Брюксел да дрЪнчи пари...а някой канил ли го е..питам за протокола бе

    Коментиран от #44

  • 32 пак да питам

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    ...абе ти сам ли си слагаш плюсовете бе, льохман ???

    Коментиран от #37

  • 33 Обичам свинска пържола

    2 0 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Очаквам нещо по темата, можеш ли да родиш нещо умно или само ватенци и каскет са ти в главата???

    Коментиран от #38

  • 34 Goiko Mitich doide

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Казах ти че си адамуруспу знаеш си . 1църква реставрира а в Айвали за последните 5-6 год не остана църква на която да не сложи минаре. ески урспия си нищо че се предлагаш в нови бардаци .Абе ти да не си педраза Зафериус
  • 35 Ердоган пристига.........

    3 1 Отговор
    Ша пристига ами. Къде ши ходи? Нали много голям го вадеше? Ай сиктир ей!
  • 36 пак питам

    3 1 Отговор
    ... бе тоя навлек канил ли го е някой или пак е решил да става турист..и понеже е голям умник, тия 1,5млрд ще ги вземат Гърция и България, Ердо пак с пръст в г.з ...както винаги
  • 37 Borislav Popov

    0 2 Отговор

    До коментар #32 от "пак да питам":

    А ти къде видя плюсове бе алабаш ?
  • 38 Borislav Popov

    0 2 Отговор

    До коментар #33 от "Обичам свинска пържола":

    То пък твойте простотии дет ги бълваш тук, сякаш са много по темата, никой не те епава за слива. Я кажи по добре, как снощи обърка никовете и от фен на свинската пържола се превърна в зомби с квадратното чело ?

    Коментиран от #39

  • 39 само питам

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Borislav Popov":

    ..кога успя пак да се измъкнеш от 4 ти км бе???
  • 40 гост

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ердоган се обърна към Атина..гаджалът на молби ли го удари вече..нещо май не стават нещата както му се иска на анадолопитека. А аз съм се заредил с тънки мезета и хубаво уиски и чакам поредния бой м/ду гювендиите в Меджлиса...

    Коментиран от #41

  • 41 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "гост":

    ''в Меджлиса''- извинявам се -имах предвид ''в бардака''
  • 42 Мехмед

    4 0 Отговор
    Ес трябва да наложи 30-40% мита за всички турски стоки и визов режим докато се успокои Ердо или докато работливия турски народ не го нарита.
  • 43 WebTribune

    3 0 Отговор
    "Тема на разговор ще бъдат сирииските бежанци"(....) Какъв разговор ще водят ,като няма сирииски бежанци? Бежанците са от всякъде другаде,но не и от Сирия.
  • 44 WebTribune

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "само питам":

    Е как? Мицотакис го чака там;)))) да му даде армаган...
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Кико

    0 0 Отговор
    Навляк(не канен гост), да бъде изгонен от Брюксел! "бедните" хорица говореха то телефоните си-чудно от къде зареждат!
  • 47 Балу

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тъка де":

    Да, точно!Ми айде да му е честито на Макрон!За което питаше-получи го!Чакат с хиляди на границата!
Новини по държави: