Last news in Fakti

9 Март, 2020 16:20 3 752 26

Само Русия може да гарантира сигурност в Сирия

  • русия-
  • хайко маас-
  • сирия

Хайко Маас подкрепи споразумението за Идлиб

Само Русия може да гарантира сигурност в Сирия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Само Русия може да даде гаранция за създаване на зона за сигурност в Сирия. Това заяви германският външен министър Хайко Маас, цитиран от Deutschlandfunk.

Руският президент Владимир Путин вече договори примирие с турския държавен глава Реджеп Ердоган. Според Маас зона без полети под мандата на НАТО и ООН може само да усложни ситуацията.

„Примирието е положителна крачка. Ние сме готови да отпуснем 100 млн. евро за хуманитарна помощ. Мисля, че никой не иска конфликта в региона да стане руско – турски. Само Русия може да даде гаранции за създаване на зона за сигурност, заради влиянието на страната над сирийското правителство“, заяви Маас.

Той обяви, че ЕС ще наблюдава спазването на споразумението. Русия и Турция следят за спазването на примирието.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    38 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Мисля, че никой не иска конфликта в региона да стане руско – турски."
    Дали?! По-скоро, САЩ биха били повече от доволни от един такъв конфликт!
  • 2 Хайко каза"а" да беше казал и "б"

    6 35 Отговор
    Само Русия може да гарантира спазването на примирието заради влиянието което има над Асад, а Турция може да наложи спазването му над Русия заради дроновете които има :))))) затова не е необходимо другите от НАТО да се намесват. Което си е и истина де....

    Коментиран от #5, #10

  • 3 хи хи хи хи

    41 2 Отговор
    Хайко,не говори така,че нашите подлоги на Мустафата от Козяк ще получат инфаркт.
  • 4 Знам знам🙄

    39 1 Отговор
    Абе ич да не е прав е. Затоплят отношенията ми се струва. Абе ще си дойдат нещата на място. Русия и Европа ще станат едно и тогава всички други ще са малки.

    Коментиран от #6, #8

  • 5 хи хи хи хи

    30 6 Отговор

    До коментар #2 от "Хайко каза"а" да беше казал и "б"":

    НатоФци са заразени с КУРонавируса ;)))Много на дълбоко им бил влязъл.Не четеш ли?
  • 6 хи хи хи хи

    30 1 Отговор

    До коментар #4 от "Знам знам🙄":

    Ха,че това е видно вече и от децата с полираните мозъци,само за нашите евроатлантици не е видно,тъй като техните мозъци са направо измити.Ако бяха само с полирани ..пак щеше нещо да им просветне.Сега обаче ..нищо.Пълна тъмница.
  • 7 Точно

    36 4 Отговор
    Разбира се че само Русия може да гарантира мира в Сирия-защото Русия е на страната на истината и доброто...

    Коментиран от #9, #13

  • 8 Два малки и меки не правят

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Знам знам🙄":

    Един голям и корав :))))
  • 9 А защо досега

    3 25 Отговор

    До коментар #7 от "Точно":

    Не успя да гарантира мира в Сирия, като от 5 години е там?

    Коментиран от #11

  • 10 787

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хайко каза"а" да беше казал и "б"":

    След дронопада има примирие и турската армия си седна на допирателната!
  • 11 Бай курти

    26 2 Отговор

    До коментар #9 от "А защо досега":

    Много бързо забрави колко години Краварите бяха там и раздаваха демокрация, барабар с белите каски ингилизи ,френци, Катар ,Саудитска арабия айде да не ги изреждам
    Или забрави видеоклиовете с рязане на глави и всички тези демократи се правеха на изненадани но нищо не правеха

    Коментиран от #15

  • 12 СССРбоклук

    3 24 Отговор
    Виждаме я тази сигурност.Русия направи в Сирия тотална анархия и продължават все повече да влопават положението.Да не говорим и ,че турците влезнаха в Сирия и руснаците подвиха опашки като страхливци
  • 13 Кое е точно...

    2 15 Отговор

    До коментар #7 от "Точно":

    Глупосттите които си написал ли? Русия била страна на истината и доброто...боже такава простотия не бях чел. И най- добрите психиатрични клиники няма да могат да ти помогнат. Безнадежден случай си, от това което си написал нормалните хора просто онемяват. Мога само да добавя...о..свещенна простота...

    Коментиран от #19, #21, #26

  • 14 Хасан

    2 7 Отговор
    Немеца се насра

    Коментиран от #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 котопакси

    11 0 Отговор
    Зверствата на пронатовските бунтовници в Сирия напомнят за османския башибозук Кеворк Алмасиян, сирийски арменец, чийто деди са се спасили в Сирия от арменския геноцид, разказва как и той самият не е вярвал на историите за бруталностите на османските башибозуци. (https://www.facebook.com/keviorkios/posts/10163366602930651). Ние тук също сме чували такива истории на Балканите.



    Но ето, през 21 век, подкрепяните, въоръжаваните и обучаваните от Турция и НАТО "сирийски бунтовници" (с предимно саудитски, африкански и централноазиатски черти), правят изродщини, които са трудни за асимилиране от нормален човек, трудни са дори за описване. Преди два дни протурските групировки свалиха сирийски самолет, катапултиралият се пилот бе заловен, а след това "бунтовниците за свобода" почнаха жив да го режат на парчета и пред камерите на телефоните си му рязаха ушите, носа, а след това бе обезобразен и обезоглавен. И с гордост го пускат по социалните мрежи. Там разбира се, че няма как да оставят клиповете, но ако някой със здрав стомах иска да види цензурирана снимка може да кликне линка от туитър: https://twitter.com/MIG29_/status/1234830387785932808
  • 17 котопакси

    12 0 Отговор
    Вероятно тези, които следят войната, си спомнят и други такива извращения. Членовете на Нур ал-Дин ал-Занки обезглавиха 12-годишно дете, обвинявайки го, че е бил шпионин, и качиха видеото по мрежите. А преди това генерал на групировката "Катаеб Фарук" извади сърцето на все още жив сирийски войник и го яде пред камера. Историите за разпъваните на кръст хора преливаха през тези 9 години. Това ако някой нарече демокрация, трябва да бъде сериозно прегледан.



    Вместо тези неща да ни показват обаче, медии ни заливат как в Идлеб Асад и Путин бомбардирали болници. За 9 години как пък още има такива, самите сирийци едва ли са предполагали, че на всеки метър точно в този район има по някоя болница, детска градина или сиропиталище за малки котки. То в някои села и градове в Идлеб има повече уйгури, отколкото сирийци, но иначе медиите още изсмукват дивиденти от болници, на които никой не цитира имената им, нито местоположението им.
  • 18 котопакси

    8 0 Отговор
    Зловещото е, че много голяма част от децата на тези "бежанци", независимо дали сирийци или не, израстнаха в тази среда, облъчени от смразяваща религиозна пропаганда, заобиколени от кръв и абсурдни жестокости. Повечето от тези хора няма да се интегрират, напротив, но виновниците са тези, които ги закараха до Турция, дадоха им оръжие, обучаваха, радикализираха за да се бият за целите на някой друг.

    https://news.bg/…/eksperti-na-oon-moskva-i-damask-izvarshva…



    Източник: Daher Lammoth
  • 19 така е

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кое е точно...":

    Нормалните хора в България считат за луди,а лудите за нормални.Естествено е лудите да онемеят на коментара му.
  • 20 Кико

    0 4 Отговор
    Как не им стигна на Ушанките земя, ненаяли се! Затова и събират толко омраза по света!
  • 21 Крали Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Кое е точно...":

    За себе си ли пишеш?! Соросоинвалид краварски!
  • 22 Крали Марко

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    А ти му го изяде!
  • 23 Неригистриран

    3 0 Отговор
    Защо плюене руснаците вече? Защо трябва да ближен пастата на крава ритне. Седемдесет процента от българите не харесват краваритне на тях не можем да разчитаме ако се случи нещо отвратително с България.Путин е законно в Сирия по покана на законен президент.Турците какъв го търсят там.
  • 24 Генерал-лейтенант бивш руснак но вече Бг

    1 2 Отговор
    Тoзи грип нaиcтинa e нaшa рaзрaбoткa и тo oт нaчaлoтo нa 60-тe гoдини, нo виe бългaритe нe cтe cлaвянcки нaрoд и нямaтe имунитeт cрeщу тoвa oръжиe, тaкa чe нe трябвa мнoгo дa ce рaдвaтe...!! Нe e тoчнo тaкa oбaчe зa cръбcкият нaрoд!! Руcия влизa в EC, зaщoтo и пиcнa дa бъдe зaвиcимa зa дocтaвкитe дo Гeрмaния нa гaз oт Укрaйнa, Турция и други дрeбни риби... Кoмуниcтитe тук щe aхнaт и щe ce зaдaвят oт cмях, нo тoвa мoжe и дa e пocлeднoтo им зaдaвянe, прeд нeвъзмoжнocттa дa пaлучaвaт инфo oт ''първa руcкa дългa ръкa в Бългaрия'' и тoвa нe e къcaтa, нa Никoлaй Мaлинoв...:):)
  • 25 Митьо

    3 0 Отговор
    Русия е гаранция за Световният мир! Да са живи и здрави братушките. Долу англо-саксонците!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: