16 Март, 2020 14:30 1 050 3

Призоваха Северна Македония да отмени изборите

  • северна македония-
  • избори-
  • президент

Държавната избирателна комисия очаква решение на президента

Призоваха Северна Македония да отмени изборите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавната избирателна комисия призова за отлагане на изборите в Северна Македония, съобщи Нова Македония.

Страната трябва да проведе предсрочни избори. Планът е те да се проведат на 12-ти април.

Представители на правителството вече отмениха предизборните митинги. Припомня се, че в изборния процес участват голям брой хора.

През днешния ден е предвидена среща на Съвета за сигурност, оглавявана от македонския президент Стево Пендаровски. От избирателната комисия призоваха да се вземе решение за отмяна на вота.

В момента самата комисия е ограничила дейността си. От там заявиха, че сегашният състав на парламента може да продължи да работи.

Председателят на ДИК Оливер Деркоски заяви, че това би било разумно решение. Очаква се да има разговори и за нов ден за провеждане на вота.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АМЕРИКЪН ДАЛАВЕРА ,НО ИЗГУБЕНА И...ЕКСПРЕС !!!
  • 2 Feghoul

    0 0 Отговор
    Имате ли нужда от финансиране за проект или лична грижа (покупка на автомобил, покупка на жилище, обновяване на дома)? Готови сме да ви предложим кредити от 5000 евро до 1000 000 евро само на цена от 2%. Така че за всяка нужда не се колебайте да се свържете с нас.
    E-MAIL: [email protected]
    Whatsapp: +32 477 29 69 02
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: