Last news in Fakti

17 Март, 2020 15:30 3 204 29

Жертвите на Covid-19 надхвърлиха 7000 души

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • covid-19-
  • карантина-
  • ваксина

Над 79 000 души са се излекували досега, като повечето от тях са в Китай

Жертвите на Covid-19 надхвърлиха 7000 души - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 182 260 души са заразени с новия коронавирус по света. Починалите са 7165. Освен Китай случаи на зараза има в 161 страни по света. Над 79 000 души са се излекували досега, като повечето от тях са в Китай, обобщават Ройтерс и АР.

Най-много случаи на зараза има в континентален Китай - 80 860, а починалите са 3226.

В класацията на второ място е Италия с 2158 починали и общо 27 980 случая на зараза.

На трето място е Иран с 853 починали и общо 14 991 случая на зараза.

На четвърто място е вече Испания с 342 смъртни случая и общо 9942 случая на зараза.

На пето място е Франция с 148 починали случая и общо 6633 случая на зараза.

Полският министър на околната среда е заразен с коронавирус. Това съобщиха официалните власти във Варшава, цитирани от БГНЕС. Министър Михал Вос е под карантина. Състоянието му е стабилно.

Южна Корея, която доскоро заемаше второто място, падна на шесто място с 81 смъртни случая и с общо 8320 случая на зараза. В САЩ има 87 смъртни случая и 4667 заразени. В Обединеното кралство има 55 починали и 1391 случая на зараза. В Япония има 34 починали и 1547 случая на зараза.

Емблематичният комплекс Тадж Махал в Индия е затворен, за да се ограничи разпространението на епидемията от новия коронавирус. Това се случва в момент, когато Индия съобщи за трети случай на починал заразен с новия коронавирус. Служители от министерството на туризма казаха, че десетки хиляди хора посещават "монумента на любовта" ежедневно и е от решаващо значение обектът да бъде временно затворен.

Внушителната сграда от бял мрамор, намираща се в северния град Агра, е най-голямата туристическа забележителност на Индия, която е посещавана от седем-осем милиона туристи годишно.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 жалко

    6 4 Отговор
    за този който го е направил мисли е че ще са милион на ден
  • 2 Behemoth

    7 7 Отговор
    Ужас от седем милиарда седем хиляди умрели! Край!

    Коментиран от #5

  • 3 Италия

    3 6 Отговор
    До първи май ще настигнеме Китай. По жертви.
  • 4 Тодор

    9 4 Отговор
    При 6 милиарда население на Земята,7000 нищо не е !

    Коментиран от #29

  • 5 Икономист

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    7 млрд., ако 70 процента се разболеят 4.9 млрд. От тях ако 3 процента загинат 147 млн. Това в случай ,че прогнозите са вярни.Има вариант да е по-добре,но няма гаранция ,че няма да е по зле.

    Коментиран от #8, #10

  • 6 миш

    6 5 Отговор
    Вие,колко смятате,че са умрели в България тази година?Със сигурност са повече от 20 000 души.Айде,стига вече ,че побъркахте хората в държавата.

    Коментиран от #11

  • 7 COVID

    6 0 Отговор
    Айде сега паникьорите да сметнат колко процента правят 7165 от 182 260...май ще излезат около 2,5%...

    Коментиран от #17

  • 8 А кой е казал

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Икономист":

    че непременно ще се разболеят 70%? Баба Ванга?
  • 9 мани мани

    3 4 Отговор
    7000, ама не! повече са и са само за 2 месеца и половина :) има още много до края на годината :) после се тегли чертата и се смята... а сега са превантивните мерки, инак после мо'е и да няма кой да пресмята :)
  • 10 Bigbb

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Икономист":

    В медицината не винаги 2 + 2 е 4
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Басри Алиев

    1 0 Отговор
    В момента се пресява зърното от плявата,рано е за проценти......
  • 13 Истерията е нужна на корпорациите

    6 1 Отговор
    Ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията, отколкото да умрете от новия коронавирус Ковид-19, коментира д-р Веселин Йолов от Медицинския институт на МВР.

    „Ако наистина сте заразени с коронавирус, това все още не е причина за паника, защото: 81% от случаите протичат в лека форма. 14% от случаите са умерени. Само 5% от случаите са критични”, посочва д-р Йолов във Фейсбук.

    „Освен това, ако погледнете възрастта на тези, които умират от този вирус, смъртността за хората под 50-годишна възраст е само 0,2%”.

    „Това означава, че дори и да се заразите с вируса, най-вероятно ще се възстановите от него”, подчертава д-р Йолов и дава за сравнение, че смъртността от атипична пневмония е 10%, докато при Ковид-19 е едва 3,4%.

    „Да вземем един от най-лошите дни досега – 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус. На същия ден: 26 283 души са починали от рак. 24 641 души са починали от сърдечни заболявания. 4300 души са починали от диабет”, отчита експертът и добавя, че в цял свят „комарите убиват 2740 души всеки ден. Хората убиват 1300 души всеки ден. Змиите убиват 137 души всеки ден”.

    „Всичко това идва да покаже, че няма нужда от излишна паника. Спрете да изкупувате всевъзможни лекарства от аптеките, не се запасявайте с хранителни продукти все едно идва краят на света. Обръщайте внимание на добрата лична хигиена, поддържайте имунитета чрез добра храна и качествени витамини и си живейте живота

    Коментиран от #19, #20

  • 14 Басри Алиев

    4 0 Отговор
    Вярно е,важна е паниката....

    Коментиран от #15

  • 15 На Сакото Яката

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Басри Алиев":

    Евреите казват - Богатство се прави само когато има кръв по улиците.
  • 16 Абе

    2 0 Отговор
    А от грип колко са само за тоя месец? залагам на 6 цифри :)
  • 17 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "COVID":

    Това средно е малко като средната заплата. Щото в Южна Корея смъртността е една, в Италия-друга, а в България при разрастване на пандемията трета. А за теб и твоите близки (Не че ти го пожелавам) ще бъде 100%
  • 18 Пресаташето на коронавируса

    1 0 Отговор
    Парад за 9 май на червения площад в Москва ще има на мукавей в понеделник през 2048 година....Дотогава комунистите, атеистите и атакистите ще го гледат на запис от 2019 г😂😂😂 От другия месец руската армия излиза в карантина с тригодишни неплатени болнични! Очаквам все пак българските атеисти, комунисти и атакисти да се покръстят още тия дни 😂😂😂 Приемете православието, то е за вас, а след това поемете и причастието.... Веднага се покръстете или скоро ще умрете, важен избор бързо направете, православието изберете и кръстник под наем светкавично намерете...!!!😂😂😂 Комунизма зарежете, а живота и парите обикнете...!!!😂😂
  • 19 До някъде

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Истерията е нужна на корпорациите":

    Виж, процента не е висок, но няма все още лекарство. И когато е силно заразно и много голяма част се заразят, ще има повече починали. И 2 процента да е и 3 да е, ако се заразят много милиона жертвите ще са доста. За това е важно, да се спре заразата от рано. 2 процента от 1 млрд. са много хора, нали?

    Коментиран от #22

  • 20 И още нещо

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Истерията е нужна на корпорациите":

    Когато вируса върви, всеки ден ще спират фабрики или работни места заради карантина, което е същото. Сега затварят за месец. Ако не затворят, то пак ще се затваря, защото все някой някъде ще дойде болен и тогава пак затварят работните места.

    Коментиран от #21

  • 21 Това е полудяване, чиста лудост

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "И още нещо":

    Миналата година знаете ли колко души умряха от грипната епидемия в България ?
    Проверете.
    После пак ще си пишем.

    Коментиран от #25

  • 22 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "До някъде":

    Вижте, трите препарата ремдесивир, фавипиравир и хлорокин показват 100% ефективност при лабораторни тестове и приемлива (ниска) цитотоксичност. Тези резултати вече са публикувани в най реномираното списание Nature. Освен това, са показали ефективност и при Ебола при пациенти в начална фаза на инфекция. Сащ вече започват с лечение с ремдесивир, а Япония с фавипиравир. Китай вече е одобрил и трите препарата. Важно е да бъде установена началната фаза и да се предприеме навременно лечение, особено за рисковите пациенти. Престанете да подкрепяте мантрата на онея негодници, че нямало смисъл от тестове и препарати !!! Китай докладва и за различни комбинации от антивирусни препарати публикувани отново в Nature, в тях влиза дори и Тамифлу, за който отново някакъв велик лекар каза да не го купуваме,защото нямало смисъл.
  • 23 Дръжката на тигана

    1 1 Отговор
    Баш медицинското списание на коорпорация Braun ще чета, с техните "препоръки", абе вие нооормалнили сте. Ама точно наще комерсиални доктори разбират, разни хирурзи,и ортопеди. Само леля Цецка чистачката не е дала ценни препоръки.
    Аз съм тъп и затова вярвам на Главният вирусолог на Русия Професор Александър Чучалин.
    Разбирачи тука се.
    То затова от 147 милионна Русия са болни 57 човека и нито един смъртен случай.
    Даже китайците спряха заразата с руските лекарства. И то за прпстосмъртните.
    А ние нали знаете какви сме за западните медицински корпорации - бели мишки.
    Това си е мойто лично мнение, чл. 39, ал. 1 от КРБ.
    Приятен ден.

    Коментиран от #24

  • 24 Всичко руско е скрап

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "Дръжката на тигана":

    Ха ха ха скрий се бе комик

    Руските реактиви за откриване на COVID 19 не са одобрени от СЗО. В Русия има 97 случая -всичките са открити с вносни тестери . Еее те проба не могат да направят той говори за лекарства ,че и ги дали на Китай . Китай в джоба си ги слагат тия сенерни аборигени .

    Коментиран от #26, #27

  • 25 Писах вече

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Това е полудяване, чиста лудост":

    Спрете се със сравненията за грипа. Тук вируса продължава да заразява и не се знае къде ще спре и кога. Починалите са 3-4 процента от заразените, така че починалите ще растат с броя на заразените. Когато отмине, можеш да го сравниш с грипа.
  • 26 Дръжката на тигана

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Всичко руско е скрап":

    Ама Троле, естествено че ти си прав,
    не Главният вирусолог Професор Чучалин на Русия.
    Е ако беше някое Сащисано, американско величие от сорта на Джо портиера, портиера на посолството на Козяк е друго, а.
    ...... Абе трол, Я КЪЖИ В КОЯ СТРАНА И КОЙ ПАТЕНТОВА КОРОНА ВИРУСА ПРЕЗ 2016 ?
    😊 Ами сега:
    Ако кажеш истината от Козяк няма да платят на някой, 😊 на кой ли 😄😄.
  • 27 тнт

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Всичко руско е скрап":

    Ей ,миндил свърши вашата, китайците направиха ваксината!Сега на кой х.й ще се кланя Европа?!? Вие сте история! нищо няма да е като преди,соросоид нещастен!
  • 28 Путарина

    1 0 Отговор
    Още малко и ще станат един на милион
  • 29 Путарина

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тодор":

    7,8 милиарада е и даже е повече в индия и др. никой не може да кже колко са