Last news in Fakti

20 Март, 2020 13:37 2 370 9

Продължава бежанският натиск на гръцката граница

  • гърция-
  • турция-
  • граница-
  • бежанци-
  • натиск-
  • полиция

Опитват със стълби да преминат граничната ограда

Продължава бежанският натиск на гръцката граница - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Не стихва напрежението на граничната бразда в Еврос, въпреки че Анкара обяви затваряне на границата. Прехвърлят мигранти от островите във вътрешността на Гърция в затворени лагери под контрол срещу разпространението на коронавируса.

По няколко опита в денонощие правят мигрантите да преминат гръцката граница при Кастаниес, съобщават от гранична полиция. Опитват със стълби да преминат граничната ограда. Използват и сълзотворен газ срещу гръцките граничари. На границата при Еврос, съобщават от правителството, съвместно с гръцките сили са и специалните части на европейската агенция по гранична охрана „Фронтекс“.

Всички опити за нелегално влизане в Гърция са предотвратени, съобщи министърът на обществения ред Михалис Хрисохоидис. Тази нощ започнаха да транспортират мигрантите без право на бежански статут от гръцките острови към вътрешността на страната. Настаняват ги в затворени лагери и ги поставиха под карантина. Ще ги репатрират в рамките на месец, предаде БНР.

Увеличиха и медицинските екипи в лагерите за бежанци, защото гърците от островите настояват за незабавно изнасяне на чужденците под страх от разпространение на вируса. Срещу чужденците реагират и кметовете на малки острови в Егейско море, където в последните дни пристигат европейски граждани от рискови страни и не спазват задължителната карантина.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Георги

    15 0 Отговор
    Тез кътна нтиснат и вирусчито сме до тук.Няма никой да помисли за нас,ще лепнат парите за короната и край.
  • 2 Последния софиянец

    24 0 Отговор
    Тия бежанци не могат да загреят че ЕС вече не е рай, а ад.
  • 3 мечтата на джагала

    9 0 Отговор
    Спокойно, като видят че няма тоалетна хартия в Германия, ще си счупят краката да бягат обратно !
  • 4 Миг 29

    6 1 Отговор
    Тях вируса не ги ли лови?
  • 5 тъмно червен комунист

    5 2 Отговор
    Ех комунизъм къде си да ни спасиш от враговете на България и народа и.
  • 6 веселяк

    4 0 Отговор
    Грекоси, плюйте ги бе!
  • 7 Факти

    1 2 Отговор
    А стихна,стихна след затварянето на границата.Ердо си ги извозва обратно към Стамбул града.Дори е определено къде ще ги настаняват.До онзи ден беше напъна.А и гърците обмислят след като има епидемия и карантина,да изкара новите гости да поработят по нивите им.Ще ги инжекцират финансово само 1 месец и след това дромо- на улицата.Все пак полека-лека зеленчуците и плодовете трябва да се обират.Албанците се дърпат вече.Не искат.А ние тук не можем без банани.Нали е демокрация.
  • 8 Факти

    2 1 Отговор
    Сладур защо пропускате темата по залавянето на 11 членове от анти-терористичната организация " DHKP S". Цял тунел от 25 метра са прокопали в къща в Сеполя.Противотанкови оръдия,калашников,пистолети,детонатори и гранати и 10 000 евро.Оръжие, което е било изчезнало от остров Лерос. На Ердо работата ли да му вършат хората от националната разузнавателна служба.. .
  • 9 чалма тв

    1 0 Отговор
    тези ахмаци нямат спирка.. не са чували за вируса, а турци правят голям бизнес с горките хора, обират ги и пращат към границата..
Новини по държави: