Last news in Fakti

20 Март, 2020 14:40 2 971 12

Германия отделя милиарди за маски и респиратори

  • германия-
  • коронавирус-
  • маски-
  • респиратори-
  • медицинско оборудване-
  • милиарди

Наличните складови запаси трябва да бъдат изкупени незабавно, за да се попречи това да направят чуждестранни купувачи

Германия отделя милиарди за маски и респиратори - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Германското министерство на финансите планира да похарчи още над два милиарда евро за предпазни материали и респираторно оборудване в битката срещу коронавируса, предаде DPA.

Този бюджет е необходим в борба с епидемията от коронавируса, за да се поддържат здравните услуги, посочва в писмо до бюджетната комисия Бетина Хагедорн, парламентарен секретар в министерството.

Нуждите от предпазно облекло, респираторна апаратура и антивирусни медикаменти в Германия се засилва наред с увеличаването на заразените. В страната досега са потвърдени поне 15 030 случая на COVID-19, от които 44 с летален изход.

Хагедорн предупреждава за опасността от краен недостиг в доставките, придружен от повишаване на цените. В документа тя препоръчва реформа на федералната система, като разпространението на медицински материали се остави в ръцете на централното правителство вместо в компетенцията на местните власти. Наличните складови запаси трябва да бъдат изкупени незабавно, за да се попречи това да направят чуждестранни купувачи, допълва тя.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Атакист-русофил комунист и атеист се вайкат

    4 7 Отговор
    По всичко личи, че парад на Червения площад в Москва за девети май няма да има, а това ни крепеше духовно и ни даваше сили да се надуваме пред соросоидите! На този парад ние показвахме как всяка една от машините които минава ще ни смаже тук нас живеещите в държавите от НАТО! Как, как, как, как кажете сега ще се фукаме с руската армия?? Къде, къде, къде ще намерим сега запис на парада от 2019-а?? Кой, кой, кой, кой ще ни повярва сега, че новият самолет СУ 57 е вече напълно завършена анимация и активно участва в новите сериали на "Ну погоди"?? Кога, кога, кога ще бъде следващият парад в Москва?? Само не ни казвайте, че ще бъде на мукавей в понеделник през 2048 година, защото ще си изтрескаме силно главите в стените на българския парламент!!

    Коментиран от #8, #11

  • 2 Снайперист

    1 5 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !

    Коментиран от #7

  • 3 Факт

    0 1 Отговор
    Не може да спрете бъдещето !
  • 4 баба Зоя

    10 1 Отговор
    Сталин и Хитлер стоят в една палатка и чертаят нещо на картата на света. Заблуден турист ги среща и пита:
    - А! Ама вие какво правите тук?!
    - Правим планове за нова световна война.
    - И какви са вашите планове?!
    - Ще убием 3 милиона евреи и 5 камили - спокойно обяснява Хитлер.
    - А защо 5 камили?
    - Е, видя ли, бе?! - обръща се Хитлер към Сталин - Видя ли, че никой няма да пита за евреите?

    Коментиран от #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 нека бъдем реалисти

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Снайперист":

    По вероятно е арабите да вдигнат на Меркел.
  • 8 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Атакист-русофил комунист и атеист се вайкат":

    Кога, кога медиите ще обърнат внимание на 37-хилядната армия на НАТО, която се предвижва и в Италия и в Германия, Франция, Полша и балтийските държави необезпокоявана? Кой ще гарантира, че войниците не са се заразили от жените си, които са ходили на Парада на модата в Италия точно по времето на започване на епидемията? А 9-ти май е още далече, не си затормозявай мозъка с Парада на Победата. За сега болните в Русия са малко, съотнесено към броя на населението им.
  • 9 Иван

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "баба Зоя":

    Егати и тъпия виц, подобни пускаха в 5 - ти клас в нашето училище
  • 10 сноу

    2 0 Отговор
    Ще отделя, като ги е одърпала от нас ...Германистанците са най-алчните пиявици дето са си натопили хоботите навсякъде...Тия дни гледам един дойчовски мърлю, как каканиже печален по ZDF че видиш ли, засял 10 дка аспержи ,напълнил гушката със субсидийки, а сега нямало кой да ги извади . Всички българи и румънци избягали, а любимите на баба Шменкелуца бежанци ,доктори и инженери ,като чуели за работа и ревели в хор никс,никс...Питат го що си засял толкова, като не можеш да се справиш, а той мучи булгар ,ромениен...
  • 11 Сталин

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Атакист-русофил комунист и атеист се вайкат":

    Доста си простичък и леко си се наакъл !Не е лошо да се позабършеш че много смърди !
  • 12 SAAB

    0 0 Отговор
    главанако ще им ушие.......както на нас уши и раздаде !
    Всички сносни респиратори за парламента и полицията.....
    Ще сваляме сутиените на жените :)