Last news in Fakti

22 Март, 2020 10:15 5 441 13

Мощно земетресение разтресе балканска държава

  • хърватия-
  • земетресение-
  • разрушения
Мощно земетресение разтресе балканска държава - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Силно земетресение, което беше регистрирано тази сутрин в Хърватия, причини значителни материални щети и предизвика паника сред жителите на Загреб. До момента няма постъпили данни за пострадали.

По данни на Геофизичният институт на САЩ, земетресението е било с магнитуд 5.4, а според Европейско-средиземноморския сеизмологичен център - 5.3 и е бил последван от вторичен трус със сила 5.1. Първият трус е регистриран малко след 6,20 ч. местно време, а вторият - в 7 ч. Епицентърът на земетресението е бил на 7 км северно от Загреб, а огнището - на дълбочина 10 км.

Много жители на столицата са излезли по улиците. Очевидци съобщават за напукани стени и повредени покриви. В старите квартали на града са паднали части от фасади. Улиците в центъра са посипани с отломки.

За кратко е било прекъснато електричеството, съобщава се и за няколко пожара. В някои райони за известно време е прекъснал и интернет.

Хърватският министър на вътрешните работи Давор Божинович призова в Туитър хората по улиците да спазват социална дистанция помежду си, за да се предотврати разпространение на коронавируса. В страната досега са регистрирани 206 заразени и един смъртен случай.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 боцмана

    29 0 Отговор
    Не му стига на магарето крастата , че и мухите го хапят! Малко ни е тази напаст , че и природата се бунтува. Имам чувството , че Господ ни наказва за безпрецедентната лакомия на определена група от човекоподобни.
  • 3 Кой68

    13 0 Отговор
    Престанете да пишете глупости.ПАНИКА НЯМА в Загреб.Хората са уплашени което е естествено/в 06:20 ч спиш и те друсне 5.3 по Рихтер/.Щетите са основно в центъра заради стари тухлени сгради.Дано няма жертви.Неприятни са вторичните трусове😡.НЯМА ПАНИКА.....
    .
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПУМА БОЕЦА

    4 0 Отговор
    5.3 по Рихтер, Медведев, Шпонхойер - Карник?
  • 6 Някой си

    3 6 Отговор
    Кво да ги мислим усташите, който е ходил към Козарска Дубица (сега в Босна) вероятно е видял една топола под един навес веднага след моста над реката....... а малко преди това има едно широко поле с малки възвишения по него..
    Господ си знае работата!

    Коментиран от #11

  • 7 идва

    5 5 Отговор
    идва към софия...
  • 8 Аве Адолф Хайлллл

    5 2 Отговор
    Поредната изсмукана от пръстите статийка . Какви изобщо коментари се очакват и какво има изобщо за коментар ???

    Коментиран от #9

  • 9 Бесен Язовец

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Аве Адолф Хайлллл":

    Кво желаш бе Льольо?
  • 10 СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ

    3 1 Отговор
    Борисов: Мислите ми са с всички мои приятели от Хърватия - СЕ ЗАНИМАВА С НЕЩА, КОИТО СА МУ НЕПРИСЪЩИ, КАТО МИСЛЕНЕТО НАПРИМЕР..... ––––––– ТОЗИ КОМЕНТАР СЪДЪРЖА ЗАБРАНЕНИ ДУМИ, СПОРЕД БЛИЦ ------------ ЯВНО ДИКТАТУРАТА Е ВЕЧЕ В ХОД!!! НЕ ЖЕЛАЕМ ДА НИ СЕ НАТРАПВАТ ТЪПОТИИ.... МНООО ЗАГРИЖЕН И НИЩО НЕ ПРАВИ....
  • 11 Дух

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Някой си":

    Абсолютно!
    Тази държава е съдадена на кръвта!
    Фашисти-усташи,-да ви друса и с 9 бала!Всеки ден!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ленин

    1 0 Отговор
    Голямо заглавие голяма тайна.Боклуци сте журналистите и това е видно от глупавите ви писания изсмукани от пръстите.Големи идиоти сте.
Новини по държави: