Last news in Fakti

23 Март, 2020 14:22 2 194 9

Външно: В Гърция не се излиза от дома без наложителна причина

  • гърция-
  • коронавирус-
  • външно-
  • лична карта-
  • излизане-
  • карантина

Всички граждани при излизане трябва задължително да носят със себе си документ за самоличност

Външно: В Гърция не се излиза от дома без наложителна причина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

С решение на правителството считано от 06.00 ч. на 23 март 2020 г. до 06.00 ч. на 6 април в цялата държава се въвежда забрана за излизане от дома без наложителна причина, с изключение на представителите на държавните органи (полиция, пожарна, лекари и др.), обявиха от Министерство на външните работи на Република България.

Позволено е излизане само за придвижване до работното място, за покупки (храна, лекарства и др. стоки от първа необходимост), посещение на лекар (рецептите на хронично болните ще се изпращат, без да е необходима заверка, с SMS или електронна поща), за оказване на помощ на хора, които имат нужда, индивидуално спортуване, разходка на домашен любимец, за ритуални церемонии (сватби, погребения, кръщенета и др.) при спазване на условията на наложените вече законодателни мерки.

Всички граждани при излизане трябва задължително да носят със себе си документ за самоличност (лична карта или паспорт), както и специална декларация-образец за излизане. Работещите са длъжни да носят със себе си уверение от работодателя или декларация за месторабота за самонаетите и свободните професии. Работещите посочват работното време, местоработата и местоживеенето си като им се разрешава придвижване само между тези две точки. Намалява се движението на градския транспорт, основно за осигуряване на придвижването на работещите.

При движение с лек автомобил – служебен или частен, се разрешава в него да се намират най-много по двама души (шофьор и един пътник) едновременно. Полицията ще извършва непрекъснати проверки и при установено нарушение ще налага глоба в размер на 150 евро. На изходите на Атина ще се осъществява полицейски контрол които ще връщат желаещите да напуснат града без основателна причина. Тези, на които бъде разрешено излизането, няма да имат право да се върнат в столицата до свалянето на забраната.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SAIGON

    5 0 Отговор
    А ПРИ БРАТЯТА ИМ ОТ КОНГО И ЕТИОПИЯ КАК Е? ХАХ
  • 2 SAIGON

    5 0 Отговор
    В ВИЕТНАМ НЯМА НИТО ЕДИН ЗАГИНАЛ ОТ ТВА ВИРУСЧЕ ВИЕТНАМЦИТЕ СА ЖЕЛЕЗНИ БЕ!!! СЛЕД КАТО НАРИТАХА УСПЕШНО МОНГОЛЦИТЕ,ФРАНЦУЗИТЕ,КИТАЙЦИТЕ,АМЕРИКАНЦИТЕ,ЯПОНЦИТЕ СЕГА И НА ВИРУСА НЕ СЕ ДАВАТ ЕЙ КОРАВА РАСА ИСКАМ ЖЕНА ВИЕТНАМКА ДА СИ ПОДОБРЯ ГЕНИТЕ С ПО КОРАВИ И ИЗДРЪЖЛИВИ!!!! ПЪК И ВИЕТНАМКИТЕ СА МНОГО КРАСИВИ ЖЕНИ ПО ПРИНЦИП

    Коментиран от #3

  • 3 Жокер

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "SAIGON":

    Вземи си тайландски траверс ,гените им са бетон

    Коментиран от #4

  • 4 SAIGON

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Жокер":

    ам не си падам по Траверси все пак съм ХЕТЕРО пък и в Тайланд има много хубави жени(не траверси) траверсите ги има по целия свят и без това
  • 5 Др Сугамо Тоспитаки

    0 0 Отговор
    Турция следва мерките на Гърция и ги прилага след няколко дни. Така че скоросе очаква пълна забрана за трафик в Турция. Понастоящем всеки, който публикува онлайн новини за тези, за които се знае, че са болни или мъртви от вируса, незабавно се арестува.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Къде е оня неземен олиг...рен дето

    0 0 Отговор
    Разправяше, че в гърция таверните са пълни и няма вируси и мигранти...

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Генчо

    2 0 Отговор
    С ония кюмюри на границата ко става? Няко нещо?