Last news in Fakti

26 Март, 2020 17:30 1 530 16

Правителствата да спасят бизнеса

  • ес-
  • правителств-
  • марио драги

Марио Драги подкрепя европейските действия

Правителствата да спасят бизнеса - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителствата трябва да действат, за да помогнат на бизнеса. Това заяви бившият шеф Европейската централна банка Марио Драги, цитиран от Financial Times.

Той обяви, че се застъпва за действията на европейските правителства. Според него е важно да се покриват дълговете на частния бизнес.

„Частният бизнес загуби доходи и се търси дълг за запълване на празнината. Това трябва изцяло или от части да бъде погълнато от балансите на правителството.

Държавният дълг ще трябва да нарасне, за да защити гражданите и компаниите от сътресения, за които частният сектор няма отговорност. Алтернативата ще е по-негативна за икономиката и доверието към правителството.

Само държавата може да защити ликвидните работни места и да подкрепи банкови заеми за бизнеса и директните раздавания. Ще видим промяна в мисленето“, заяви Драги.

Според него трудно ще се постигне споразумение за общ дълг в Европа. Такова все още е неприемливо за северните държави.

Някои европейски държави вече призоваха за общи действия. Очаква се това да бъде обсъдено.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой ги назначи

    7 0 Отговор
    На правителствата им е разпоредено-ДРУГО !

    Коментиран от #9, #10

  • 2 Госあ

    3 10 Отговор
    Коронавируса е единствената ни надежда да спасим себе си от милионите карциноми следствие на глобалният тумор наречен десен либерализъм или демокрация. Пари от държавата трябва да се дават само на големите корпорации,които осигуряват реален продукт, работни места и заплати и плащат големи данъци !!!

    Коментиран от #4, #8

  • 3 Бат Бойко

    11 0 Отговор
    Ще спасим фирмите на Пеевски. Останалите да го духат!
  • 4 Бачо Киро

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Кви данъци плащали? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Нали затова при нужда от пари се облагат бедните бе, шашо, защото е по-лесно да събереш по 100 евра от 10 милиона, отколкото по 1 милион от 1000 човека... Баш големите фирми яко кътат.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 1234

    2 0 Отговор
    Те вече го убиха. В Европа ще реанимират, а в България герб др седмица ще возят труповете... По голямо нещастие да се родиш на тази територия няма...
  • 7 Юлиан

    1 1 Отговор
    Тук е Тракийска България. Издигаме се на световно ниво, само когато частния интерес отсъства. Това съм аз и народа ми. Тези, които се правят на нас и вкарват чуждестранните си начини на мислене и интереси, нямат място във родината ни. Винаги ще ни държат отслабени и зависими, докато тези хора не се задължат да се върнат по държавите си, от които са изпратени тук или заставени да стоят при нас.
    100 000 Българи да останем, народа ни, начина ни на живот, държавата ни ще има бъдеще. А със 1 000 000 000 000 население да сме, не са ли едни от нас, ще сме завинаги така - Източно Евопейска Арабска Индия.
  • 8 Леле леле

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Госあ":

    Толкова си глупав. Че то в Африка е така. Само големи корпорации от чужбина. Я кажи коя велика сила няма силно развит малък и среден бизнес? Чуваш ли се само какви глупости плещиш?

    Коментиран от #15

  • 9 не се бъркай

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кой ги назначи":

    Да спасяват хората, а бизнеса не е тяхна работа. Мили НЕДраги от ЕС клоаката.
  • 10 не се бъркай

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Кой ги назначи":

    Да спасяват хората, а бизнеса не е тяхна работа. Мили НЕДраги от ЕС клоаката.
  • 11 развеселен

    2 0 Отговор
    Бизнеса не иска спасение.
    Той иска да не му се пречи.
    Това "спасение" няма да дойде от администрацията, а от дълг и данъци, които кой ли ще плаща ако не бизнеса?
    Дали наистина си мислят, че народа е толкова прост, че да си мисли как политиците спасяват някой?
    Само че този път бизнеса може и да им тури един четвъртит, като им каже - "Я дръжте тези кредити, че откакто ме затворихте не мога да ги плащам." И тогава ще започнат едни подхвърляния, като ползван презерватив, никой няма да ги иска.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Диди

    0 0 Отговор
    Коя напреднала държава ще се съгласи за общ дълг в ЕС? Разбира се че не.
  • 14 боико

    0 0 Отговор
    ЛЕВ НЕ ДАВАМ КЪЩАТА В БАРСА Е ЗА РЕМОНТ И ПАРИ ЗА ИЗБОРИ МИ ТРЯВАТ АДИ СТИГА
  • 15 Госあ

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Леле леле":

    велика сила за теб е страпона явно 😄
  • 16 НИКОЙ

    1 0 Отговор
    Никой май в БГ не разбира какво казва Драги. И това не е интервю а статия писана от него в която дава сигнали на тези които могат да мислят. Какво значи държавите трябва да помагат?? Цитирам коментар на професор GIULIO TREMONTI -------Капитализма и глобализма катастрофираха. Когато Драги казва правителствата, казва че обединена Европа вече не съществува. Правителствата трябва да помагат на бизнеса. Не се говорим за обща икономика, всеки се спасява сам. Всички са затворил граници заради вирус но това ще си остане. Една шепа тролчета тук ще продължават да плюят по Русия, докато руснаците заеха стратегическа позиция в в този важен момент при разпадането на Европа. Приятно драскане на глупости.
Новини по държави: