Last news in Fakti

29 Март, 2020 20:20 5 269 7

В Испания отново ръст на смъртните случаи от Covid-19

  • испания-
  • коронавирус-
  • педро санчес-
  • ковид-19

Здравните власти очакват скоро да бъде достигнат пикът на разпространението на вируса

В Испания отново ръст на смъртните случаи от Covid-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Испания бе регистрирано ново покачване на броя на смъртните случаи за денонощие, след като днес беше съобщено за 838 души, които за загубили битката с коронавирусната инфекция за 24 часа. Вчера в Испания болестта взе 832 жертви.

Това предаде Франс прес, като се позовава на официални данни, публикувани от испанското министерство на здравеопазването. Общият брой на починалите от пандемията на коронавируса в Испания е вече е 6 528, а заразените са близо 79 000.

С изключение на четвъртък, когато имаше известно забавяне, броят на смъртните случаи в Испания от ден на ден не спира да се увеличава. Испанските здравни власти очакват скоро да бъде достигнат пикът на разпространението на вируса.

Броят на излекуваните също се увеличи с 19,7 процента за 24 часа и е вече е над 14 700.

Испанските власти вчера въведоха още по-строги мерки за ограничаване на случаите на заразяване с коронавируса и наредиха преустановяването на всички неналожителни дейности.

"Всички служители, извършващи неналожителни дейности, трябва да си останат у дома през следващите две седмици", т.е. до 9 април, заяви испанският премиер Педро Санчес.

За наложителни дейности, за които забраната няма да се отнася, се смятат здравеопазването, хранителната промишленост и енергийният сектор.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    5 3 Отговор
    В ИСПАНИЯ РЪСТ НА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ ОТ КОРОНА ВИРУСЪТ....ПРИ НАС РЪСТ НА СМЪРТНИТЕ СЛУЧАИ НА ПОСЕГНАЛИТЕ НА ЖИВОТА СИ.....
  • 2 Учител

    7 1 Отговор
    Хммм,8-9%,не е добре...
  • 3 Bigbb

    14 2 Отговор
    За първи път в историята ни не ни се иска да ги стигаме Европейците
  • 4 Бай хой

    5 5 Отговор
    Средно в Испания умират по 1550 човека на ден. Почему не пишете тия осемстотин и кусур башка ли са или са в нормалната бройка? Също така откровено лъжете за починали от корона вирус. Правилно е да се каже Бг е че са починали хора заразени с вируса но е правилно и да се пише причината за смъртта. В България починали хора от инфаркт, инсулт и други тежки заболявания се огласят като умрели от корона вирус. Морските градини на Варна и Бургас са най оеоветеивите паркове в страната. Няма как да се превърнат в огнища на грипна епидемия каквато е корона вируса.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Някъде Там

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Във Испания броят всички дето са умрели.Дали е от вируса или не, няма значение. За тия пари дето се отпускат от ЕС трябва да има бройка
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.