Last news in Fakti

31 Март, 2020 16:52 2 027 3

България и още 7 страни искат отмяна на пакет "Мобилност"

  • ес-
  • мобилност-
  • превозвачи

Това ще е подкрепа за превозните фирми

България и още 7 страни искат отмяна на пакет "Мобилност" - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Осем страни членки поискаха от ЕС да окаже подкрепа за превозвачески фирми, засегнати от пандемията от коронавируса, и прекратяване на работата по реформи на условията за работа на шофьорите на товарни камиони, предаде БНР.

В свое писмо транспортните министри на България, Унгария, Литва, Полша, Кипър, Латвия, Малта и Румъния настояват ЕС да помогне на транспортните фирми, както обмисля да направи и с авиокомпаниите.

„Вместо това ние сме на път да одобрим първия пакет „Мобилност“, който, заедно с последствията от коронавируса, буквално ще сложи край на много превозвачи“, се казва в писмото, изпратено до Европарламента, Комисията и Съвета.

Още преди пандемията същите предимно източноевропейски държави обмисляха съдебна битка с реформата за превозвачите, която според тях ще ги постави в неравностойно положение и ще ги принуди камионите да правят празни курсове.

Но мнозинството страни членки и Европейския парламент се споразумяха през декември за реформата, която е наложена от по-богати държави като Франция и Холандия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Макарон, защо го разхождахме из Върна ?

    9 0 Отговор
    Как се нарича всичко това : болни животни, чужди плодове и зеленчуци, чужди хранителни продукти, Зона Шенген, втори ешалон, мобилност , регулации, ограничения, нормативи, директиви - КОНКУРЕНЦИЯ за място на ПАЗАРА ! На нас ни връзват и ръцете и краката а никой не споменава за смисъла и равноправието при членството в СЪЮЗА ! Къде тръгнахме и какво стана ?
  • 3 Ддса

    3 0 Отговор
    В един хумористичен разказ "Храбрият капитан" на Антонио Дж. Роси главният герой за да стимулира войниците си да воюват по-всеотдайно, хвърля знамето на полка в редиците на врага с думите "отнемете им го!" По същия начин действат нашите евродепутати.