2 Април, 2020 14:27 1 469 14

Доставките на газ за Европа са осигурени, включително от Русия

  • газ-
  • газпром-
  • доставка-
  • баумгартен

Средно около 40 милиарда кубични метра газ годишно се доставят чрез газоразпределителния център в Баумгартен

Доставките на газ за Европа са осигурени, включително от Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Доставките на газ за Австрия и транзитът за Централна Европа, включително от Русия, продължават без прекъсване в условията на мерките за борба с коронавируса.

Това съобщи операторът на Централноевропейския газоразпределителен център в австрийския град Баумгартен - Газ кънект Аустрия (Gas Connect Austria), цитиран от ТАСС.

Доставките на газ за Европа са осигурени, включително от Русия, чрез разпределителния център в Баумгартен.

Средно около 40 милиарда кубични метра газ годишно се доставят чрез газоразпределителния център в Баумгартен, 20 процента от които покриват вътрешното потребление, а голяма част се транспортира за съседни страни.

За целта са взети комплексни мерки за непрекъснато осигуряване на транзита на газ, изтъква операторът.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Игра на полове

    11 11 Отговор
    Разбира се, че са от Русия. От УСА ли да са, където го доставят с кораби ( смях в залата), а то вече и по техните такива корони откриват. А
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Това е добре

    6 7 Отговор
    защото крематориумите и екарисажите скоро ще имат повече нужда от гориво отколкото ТЕЦ-овете.
  • 4 ПЕНКО

    9 6 Отговор
    СТРАННО ТВОРЕНИЕ Е : " ВКЛЮЧИТЕЛНО ОТ РУСИЯ " !??
  • 5 Бай хой

    3 7 Отговор
    Анатолий замени включително с предимно за да се разграничиш от мисирките.

    Коментиран от #8

  • 6 Хахахаа

    3 6 Отговор
    Какво значи, включително от Русия? Короната не ви ли вразуми още? Няма да спрете с това лицемерие, манипулации и лъжи? Заради тази човешка подлост Господ допусна до се случи епидемията. Спрете се, най накрая.
  • 7 Катюша

    3 1 Отговор
    А ма тя,ако не е Русия Европа си е заминала,така,че да целуват ръка на добронамерения Путин и да кротуват,защото ,,великите,,янки само това чакат,да се възползват от Европа..

    Коментиран от #10

  • 8 Хорейшио

    1 4 Отговор

    До коментар #5 от "Бай хой":

    Я не дрънкайте глупости . Спада в износа за Европа на Газпром за януари и февруари е 28 % ,а за март ще отиде към 40% или дори ще ги надхвърли. Не са розови перспективите и за април.
    Но още по лошо е положението с износаза Китай . Там Силата на Сибир е затворен от повече от 2 месеца

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Хахаха

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хорейшио":

    Глупости
  • 10 Китаец от Сибир

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Катюша":

    Европа с икономика от 20 трилиона долара,която разполага с абсолютно всичко,изнася и внася абсолютно всичко ,щяла да си замине ,ако не била някаква мижитурска държава като русия ,която русия е с мижав износ,мижав внос и нулево производство.А бе русолизец ти въобще вярваш ли си на глупостите ?

    Коментиран от #13, #14

  • 11 Хи их хи

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хорейшио":

    От вчера работи!
  • 12 Хорейшио

    1 2 Отговор
    Cмях в зaлaтa ! Aмa мнoгo ca ти oбъркaни прeдcтaвитe кaк ce трaнcпoртирa гaз. cигурнo cи oт тия дeтo ce пoдпиcвaт c Хчe.
    Гaзa нe e дa гo пуcнeш в тръбaтa и тoй дa cе движи caм . Нa вceки 70 км. трябвa дa имaш кoмпрecoрнa cтaнция . Тя нe e бeз пaри и нe рaбoти бeз пaри cъщo . A eднa cтрувa мeжду 6 и 12 млн. дoлaрa Хaйдe ceгa cмeтни кoлкo ти трябвaт зa 7000 км. ,чe лecнo ce cмятa .

    Та недей да си толкова убеден, че транспортирането по газопровод е по евтино . Това който ти го е казал се е подиграл с теб.
  • 13 Независим

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Китаец от Сибир":

    А бе г-н китаец ти вярваш ли си на това ,което пишеш,ама това е в момента най силната военна държава,защото доста е лъгана и сега не вярва на сълзи.Много ясно ,че първо ще се подсигури с най добрата военна техника което и натовци признават и купуват и тогава всичко останало
  • 14 Катюша

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Китаец от Сибир":

    Искам да ти кажа,че Русия в момента разполага с най добрата военна техника,ако не варваш мога да ти ходотаиствам да те покант на парада през май в Москва да се убедиш с каква мощ разполага Путин,така ,че умната и помисли,защото на времето и китаици бяха изпържени на р.усури.мисли какво говориш..
Новини по държави: