2 Април, 2020 15:52 1 802 9

Австралия въведе безплатни детски градини

  • австралия-
  • детски градини-
  • родители

Решението беше обявено от премиер Морисън

Австралия въведе безплатни детски градини - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Австралия обяви, че осигурява безплатна детска градина за родителите в страната, съобщи ABC.

Новото решение беше обявено от премиера Скот Морисън. Правителството ще финансира детските градини, за да могат да продължат да работят.

Планът вече е в действие. Родителите няма да плащат такси.

Промяната ще е за няколко месеца напред. Така се облекчават задълженията на семействата.

Бюджетът за планът вече е приет. Договорена е и подкрепата за детските градини.

Очаква се родителите да започнат да записват своите деца в скорошен срок.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ключаря

    9 1 Отговор
    Че те в България, преди 1989 г. си бяха безплатни не само при епидемии, просто си бяха БЕЗПЛАТНИ.Вярно вземахме по 200 лева заплати, но здравеопазване, детски градини, образование и ред други неща сякаш се подразбираше, че са безплатни или с невъзможно ниски цени - напр. почивките в почивните станции по морето и планините бяха за деца 7-10 лева, а за възрастни 21 -30 лева за четиринадесет дни с храна сутрин, обед и вечер и сакън да не заслабнат хората със закуски в 10 и 16 часа.
  • 2 Забиколен от мисирски

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:"Австралия обяви, че осигурява безплатна детска градина за родителите в страната, ..."Ние пък ще построим още няколко стадиона в села с по 15 души население за няколко стотици милиона лева. Болниците има да чакат, не са толкова важни като ритнитопковците. За матряла хич и не ми е през оня.....

    Коментиран от #7

  • 3 ключаря

    6 0 Отговор
    И какво се оказа сега - че и ваксините, които КОМУНИЗМЪТ следеше да се слагат стриктно ни пазят от COVID-19.Доказателството - самата Германия - Източната, където БЦЖ е било задължително както в България, пренебрежително ниско ниво в сравнение със Западната.
  • 4 Клара Цеткин

    5 5 Отговор
    "Вcякa кoкoшкa - caмoлeт , вcякo яйцe - бoмбa пo глaвaтa нa кaпитaлиcтичecкия импeриaлизъм!" - лoзунг в aйтocкoтo ТКЗC! "Вcички кoмуниcти , дружнo пoд зeмятa!" лoзунг в мини Пeрник!" , "Вceки кooпeрaтoр - cвиня , вceки кoмуниcт - двe!" лoзунг в лoвeшкия AПК (Aгрaрнo Прoмишлeн Кoмплeкc)!

    Коментиран от #5, #8

  • 5 педала

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Клара Цеткин":

    Кларе, моли се да си от поколението с ваксините, моето момиче.
  • 6 Дедо ви

    5 1 Отговор
    В бoлници ce рaждaмe, тaм и щe мрeм. Тe ca в oкaянo мизeрнo cъcтoяниe. Зa cтaдиoни и cпoртни зaли имa cтoтици милиoни лeвa вcякa гoдинa. Зa рeмoнт нa бoлницитe нямa, нe ca вaжни щoтo тe cи имaт в Coфия някoлкo eлитни зa тях. Мaтeриaлa дa мрe в мизeрия....
  • 7 дсд

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Забиколен от мисирски":

    Добре де, нали се гласува това застрояване, никой не се оплаква, общинарите си пробутват плановете, кметовете разписват и разплащат по проекти, всичко е точно, ама на всеки е ясно, че е заради уреждането на точната фирма. Защо никой не се противи когато се строи, когато се гласува? Ясно е, че е глупаво да правиш стадион, а да нямаш болница. Ама ето ти един пример: нашата болница я облепиха с епс и смениха дограма за 800х.лв, като след година мазилката е на места е паднала, епс се рони, покрива тече, вратите са провиснали, нищо един вид. В същото време същия този шеф разписал сметките изпраща фишове на сестрите, които получават по 240лв месечно, другото щели да имат да взимат. Кой човек може да е учил, да има семейство, да има интелигентна работа и да се примири, че 240лв са заплата за цял месец. Дори хамалите, които са носили и лепили епс-а взимат по 30лв на ден, или получават толкова за седмица, същия този шеф им го е разписал. Затова болниците са зле, всеки точи, никой не търси отговорност, унижение на персонала и после бегат далеч.
  • 8 Нали пепинчо

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Клара Цеткин":

    А всеки хомо-драскач по форумите
  • 9 Това си е

    1 0 Отговор
    социализъм в действие. Има ли протести?
Новини по държави: