Last news in Fakti

5 Април, 2020 12:50 1 887 21

ЕС да покаже единство

  • ес-
  • урсула фон дер лайен-
  • европа

Урсула фон дер Лайен иска преосмисляне на бюджета

ЕС да покаже единство - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа трябва да демонстрира единство за единния бюджет. Това заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, цитирана от Дойче Веле.

Страните от ЕС преговарят за споделяне на финансовите разходи. Отправено беше предложение за цялостно преосмисляне на европейския бюджет.

Председателят на Европейската комисия вече заяви, че бюджетът трябва да предвиди възстановяването на групата. Страните приемат бюджета като солидарна компенсация.

Някои призоваха за издаването на общи европейски облигации. Така може да бъдат подпомогнати страни в нужда.

Според Фон дер Лайен е нужна голяма инвестиция, за да се избегне по-голяма криза. Това вероятно ще засили чувството за общност между европейските народи.

В момента се водят преговори. Очаква се предоговаряне на бюджета.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 COVID1984

    19 0 Отговор
    Общата данъчна система иде, на Ганьо ще му вземат последното останало - къщата на село и панелката.
  • 2 дявола

    23 1 Отговор
    ЕС ще се разпадне след пандемията
  • 3 аДаПопитам

    15 0 Отговор
    а да попитам дали ЕС не е печатница за пари, след като всички държави са засегнати ... какъв е смисъл да се събират пари от всички и после бюрократите да се чудят как да ги разпределят. Разумното е всеки спрямо своя бюджет да си похарчи парите, без да има бюрокрация която да му казва как в какви срокова и какви условия да изпълнява и то в положение на криза! Бюрокрацията не работи по време на криза, а ЕС е само и единствено такава.
  • 4 Xa xa xа

    14 0 Отговор
    Урсула фон Ван Хелзинг се мъчи да събере нещото наречено ЕС. Парици им трябват, че нещо закъса спонсорирането. Мръсен швабен изнемогва, а е свикнал на висок стандарт. Урсулка преди тридесет години е хващала окото ама сега не може да хване и фара на кола.
  • 5 Аз съм

    10 2 Отговор
    Европейският съюз е история , време е за референдум BULEXIT. Напуснем ли ще спечелим.

    Коментиран от #20

  • 6 ПарПриПари

    8 0 Отговор
    Ако си припомним за масовата приватизация, ще разберем, че тя е направо детска игра пред това, което предстои. Ще фалират всички комапии и накрая ЕС и САЩ ще пуснат печатниците за пари и ще ги изкупят всичко и навсякъде. Заеми не трябва да се вземат в такива години... заем се дава на пострадал за да си купи нещата, които са му необходими. Когато всички са пострадали - парите нямат стойност, защото нищо не може да ги правиш. Трябва някой да го разбере и да не насочва умишлено всички да вземат заеми за да плащат задължителнисте си сметки ! Забележете задължителни. Режийните всеки трябва да си плаща, нищо че държавата настоява да не се работи !
  • 7 Даааа

    15 0 Отговор
    Единство не е имало и няма да има , само грабене и пилеене на милиардите от данъкоплатците на Европа - от и чрез грабливите хрантутници - хиени на не малко държави ! Разпадането на ЕС е неминуемо !
  • 8 Уйсула Лайнен

    7 0 Отговор
    Без коментар
  • 9 Българина

    16 0 Отговор
    евроГЕЙците се занимават само с глупости и идиотщини, а наш'те ГЕЙберасти неуморно ги следват.
  • 10 Посетител

    10 0 Отговор
    Слаби и безлични хора управляват ЕС. Жалко, много жалко.
  • 11 яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ

    5 0 Отговор
    ЗАТОВА СА ВИНОВНИ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА КОРОНОВИРУСА А ТЕ СА ОПИСАНИ В Cпиcaниe nаturе пиcaхa зa тoя вируc 2015 г.,чe e cъздaдeн уcпeшнo в лaбoрaтoрия В САЩ. ТРЯБВАТ ИМ САМО ЗДРАВИ РОБИ ОСТАНАЛИТЕ ЩЕ ИЗМРАТ. ТОВА Е ВОЛЯТА НА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ. ДАЖЕ БОЙКО КАЗА ТИЯ ГАДОВЕ ПУСНАХА ВИРУСА-ТОВА СА НЕГОВИТЕ НОВИ ПРИЯТЕЛИ НА КОИТО СЕ КЛАНЯ ДО ЗЕМИ. БОЙКО БОРИСОВ ЗНАЕ КОЙ ПУСНА ВИРУСА. трябва да покажем единство в прането на насраните гащи. измекяри крадливи. ЧЕХИЯ И ПОЛША ОТКРАДНАХА ОТ ИТАЛИЯ КИТАЙСКО ОБОРУДВАНЕ, МАСКИ И ДЕЗИНФЕКТАНТИ. САЩ ОТКРАДНАХА ОТ ИТАЛИЯ 500 000 ТЕСТОВЕ ЗА КОРОНОВИРУС. ПОЛША ОТКАЗА ДА ПРЕЛЕТИ РУСКАТА ПОМОЩ ЗА ИТАЛИЯ НАД ПОЛША.ДА ВАДИМ ЛИ ОЩЕ НАСРАНИ ЕВРОГЕЙСКИ ГАЩИ?

    Коментиран от #13

  • 12 Сандо

    0 0 Отговор
    Ами хайде де,откога чакаме!Доста хора няма и да дочакат, както се туткате.

    Коментиран от #18

  • 13 11 сти ком

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "яко ни лъжат управляващите и фалшивият щ":

    Ей такива умници като вас трябва да управляват ,.,.,
  • 14 Браво на Великобритания,

    6 0 Отговор
    че навреме би шута на мутрите и джендърите. Сега е ред на Унгария и Италия!
  • 15 През......

    5 0 Отговор
    През 1956 година тъпите шваби са имали 25 милиарда долара външен дълг. Спасени са от Гърция и Италия. Сега за благодарност ги превърнаха в просешки колонии. През 1989 годна при обединението на западна с источна съотношението на марката е 1: 4 в полза на западната. Тия ги преравниха 1: 1, икономическите загуби на борсите са поети пак от Гърция, Италия и Франция. В България се плюе срещу Русия, но мнозина са забравили че Германия ни е изфабрикувала един Лайпцигски герой на който трябваше да се кланяме. Това племе което е можело да хвърля хиляди човешки същества в пещите с нищо не се е променило. Сега превърна Италия в лагер за негри. Първата и втората световни войни са предизвикани от тях. Спасението е да бъдат заградени с една нова стена и там да си карат мерцедесите и си ядат боклуците, дотогава ще ни третират по старите фашистки номера в нов вариант
  • 16 Petko

    0 4 Отговор
    В скоро време май Бойко ще командва ЕС на там отиват нещата. Урсула се гърчи с европейските си ценности. Трябват им кадърни хора на западняците, че са гола вода. Баце се е доказал не веднъж и скоро ще влезе в световната политика. Успех Генерале!

    Коментиран от #21

  • 17 Кой68

    1 0 Отговор
    Като незнаят значението на думата- ЕДИНСТВО как ще го покажеш?Тази мудност и страх от вземане на решения.
  • 18 Ко чакаш

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сандо":

    Ко чакаш от ЕС бре папурчо?
    От трите най дългото ли?
    Ами от как влязооме у нато и ес не усещаш ли че постоянно го ядеш.От трите най дългото де.
    Чакай тъпчо.
    Тйо от такова чакане бяхме около 7 века в робство.Все чакаме някой да ни оправи.
    Е са вече ни оправиха како требе за вечни времена
  • 19 бягайте крачета

    1 0 Отговор
    Тия къде ще бягат след пандемията като народа пощурее да търси сметка за безхаберието им?
  • 20 бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Аз съм":

    Браво бе ЕС! Два месеца след пандемията,при хиляда умрели дневно фон дер лайнен зове за единство?Да я позоват манафите от Анадола.
  • 21 Ессерем

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Petko":

    Този виц в централта в НДК ли го измислихте?Много е свеж! Само където сте забравили ,че "Боб хвърлят за него"!
Новини по държави: