Last news in Fakti

7 Април, 2020 20:00 1 988 2

Гърция очаква повишаване на нивата на Арда и Марица

  • гърция-
  • арда-
  • река-
  • вода-
  • язовир

Българското външно министерство е уведомило Атина, че започва освобождаването на водни количества от язовир "Ивайловград"

Гърция очаква повишаване на нивата на Арда и Марица - 1
Снимка: БГНЕС

Повишаване на нивото на река Арда се наблюдава на гръцка територия, след като вчера българското външно министерство е уведомило Атина, че започва освобождаването на водни количества от язовир "Ивайловград", съобщи АНА-МПА.

Заместник-областният управител на префектура Еврос Димитрис Петровиц заяви, че нивото на Арда се покачва, значителни количества вода има и в река Марица заради валежите от дъжд и сняг в България. Префектурата е издала предупреждение до четирите общини по течението на река Еврос (Марица) в Гърция да повишат бдителността си.

Предупредени са и животновъдите, рибарите и ловците да изнесат оборудването си от района на реките и да ги избягват, докато бъдат получени повече данни за очакваното увеличение на нивата им.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: